Kırşehir’in içinde bulunduğu sorunları ve sıkıntıları yıllardır gündeme getirerek ilimiz yöneticilerini ve siyasilerini sık sık uyararak, Kırşehir için birlikte hareket etmelerini, siyasi görüş ve düşünceleri bir kenara bırakarak, “Kırşehir” çatısı altında kenetlenmeye davet edip duruyorum. 
Nedense yıllardır bu çağrımıza siyasilerimiz kulaklarını tıkamaya devam edip, Kırşehir yansa, kül olsa umurlarında olmayacakmış gibi bir sessizlik içindeler! 
İktidarı aynı, muhalefeti ayrı, sivil toplum kuruluşları ayrı bir baş çekerse, Kırşehir’in acil ve gerçek sorunlar yerine suni sorunlarla uğraşırsa bundan hepimizin etkileneceği ortada.
Genelde AK Parti, yerelde CHP’nin iktidarda olduğu Kırşehir’de bazı şeylerin iyiye gitmediğini bilmem söylememe gerek var mı?
Birkaç gün önce Kırşehir eski Milletvekilimiz olan ve halen AK Parti Ankara Milletvekili olarak TBMM’de görev yapan hemşehrimiz Hacı Turan gazetemizi ziyaret etti ve kendisiyle yaklaşık iki saat sohbet ettik.
Söz döndü dolaştı Kırşehir’deki bazı sorunların çözümlenememesine geldi. 
Sayın Hacı Turan “Kırşehir için birlik olalım” çağrısında bulunuyor.
14 Kasım 2002-23 Temmuz 2007 tarihleri arasında TBMM’de 22. Dönem Kırşehir Milletvekili olarak görev yapan Hacı Turan’ı yıllardır yakından tanırım. 
Gazetemiz “Kırşehir Çiğdem”in yıllarca bulunduğu Medrese Mahallesi’ndeki adresinde dükkân komşumuzdu Hacı Turan…    
Benden 4 yaş küçük olan Hacı Turan bir süre öğretmenlik yaptıktan sonra kendilerine ait işyerinde ticaret yaptı ve Necmettin Erbakan’ın Fazilet Partisi’nde Kırşehir İl Başkanlığı yaptıktan sonra AK Parti’nin kurulmasıyla birlikte bu partinin Kırşehir İl Başkan Yardımcılığı görevinde de bulundu.  
22. Dönem AK Parti Kırşehir Milletvekili seçildi. Partisi Kırşehir’de ikinci kez aday gösterdi, ancak kazanamadı. O küsmedi, kırılmadı, yılmadı, mücadele etti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan onun çalışmalarını takdir etti ve ona güvenini her fırsatta gösterdi. Nitekim Hacı Turan’a AK Parti teşkilatlarında birçok kere il koordinatörlüğü ve bölge koordinatörlüğü görevini verdi.  2015-2018 yılları arasında AK Parti Genel Merkez Teşkilat Başkan Yardımcısı olarak görev yaptı.
Sonra Sayın Erdoğan Hacı Turan’ı 27. Dönem milletvekili seçimlerinde Ankara'dan AK Parti Milletvekili adayı gösterdi ve 3. Bölge’den TBMM’ye girdi ve bugün Çevre Komisyonu Üyesi olarak görev yapıyor. 
AK Parti Ankara 3. Bölgeden beşinci sıradan milletvekili seçilen Kırşehirli hemşehrimiz Hacı Turan’ın, her ne kadar Ankara Milletvekili olsa da bir ayağının Kırşehir’de olduğunu biliyor ve görüyoruz.
Ankara’da kendisine destek veren, oylarıyla seçilmesine katkı sunan bütün Ankaralılarla ve Kırşehirlilerle sık sık birlikte olan Hacı Turan’ın yoğun bir tempo içinde olduğunu, seçim bölgesi Ankara başta olmak üzere Kırşehir’deki hemşehrilerinin sorunlarını çözümlemek için bakanlıklarda sürekli mekik dokuduğunu görüyor ve takdir ediyoruz.
Henüz genç bir yaşta yani 34 yaşında Kırşehir Milletvekili seçilen Hacı Turan, 2002’deki ilk milletvekilliğinde sürekli Kırşehir’de basın toplantıları yapar, yatırımları takip eder, Kırşehir’in her meselesini, hatta hemşehrilerinin sorunlarını çözmek için gecesini gündüzüne katardı.
“Kırşehir Çiğdem” Gazetesi olarak Sayın Turan’ın bütün basın toplantılarına katılmış, bütün açıklamalarını haber yapmış bir kişi olarak onu zaman zaman da eleştirmiş, eksiklik ve yanlışlarını söylemişimdir. 
Sayın Turan zaman zaman benim eleştirilerime kızıp, kırılsa da dostluğumuz bugünlere kadar sürüp gelmiştir. Zaten her politikacı da olması gereken de bu. 
Elbette siyasetçiler eleştiriye de açık olmalı. Eleştiri doğruya yönlendirme ve doğruyu bulmak için olmazsa olmazdır. Bir gazetecinin görevi de bu olmalıdır. 
Eğer bir gazeteci siyasetçilerin yanlışlarını, eksikliklerini gündeme getirip eleştirmek yerine sürekli o siyasiye yağ çekiyor ve sırtını sıvazlıyorsa bilin ki o siyasiye büyük zarar veriyordur. Bu nedenle eleştiri her siyasi için olmazsa olmaz bir durumdur. 
İşte ben gönül rahatlığı ile Hacı Turan’ı zaman zaman eleştirdim, verdiği sözleri yerine getirmeye yönlendirdim. O da sağ olsun bu eleştirilerden yararlandı. Hatta yazdığımız yazı ve haberlerin kupürleriyle bakanlıklara giderek, “Bakın Kırşehir’de basın beni eleştiriyor” diyerek Kırşehirimizin sorunlarını çözme yoluna gitti.
İşte Hacı Turan ilk milletvekilliği döneminde Kırşehir’e Polis Eğitim Merkezi, Kırşehirspor’un sosyal tesisleri başta olmak üzere bir çok yatırım ve hizmeti kazandırdı. 
Bugün her ne kadar Ankara Milletvekili olarak TBMM’de görev yapsa da sürekli memleketi Kırşehir’de olan Hacı Turan varını yoğunu Kırşehir’e harcıyor. Hem kendisi yatırımlarını Kırşehir’e yapıyor hem de başka illerdeki hemşehrilerini, sanayicileri Kırşehir’e yatırım yapmaya yönlendiriyor.
Hacı Turan’ın sosyal medyadan her gün bir yerde ya halkın ya da esnafın, tüccarın, sanayicinin sorunlarını çözmek için görüştüğünü, ya da bakanları, ya bakan yardımcılarını ziyaret ettiğini, ya da Meclis Başkanıyla, Cumhurbaşkanı Erdoğan’la toplantılarda bir araya geldiğini görüyor ve bundan da bir Kırşehirli olarak büyük onur duyuyoruz. 
Çünkü bir hizmet ve sorun ancak böyle çözümlenir. Sürekli bakanlarla, bakan yardımcılarıyla, Meclis Başkanı ve ya da Cumhurbaşkanı Erdoğan’la bir araya gelen Hacı Turan’ın bürokrasideki gücünün de bir göstergesi değil mi?
Hacı Turan’ın yanına gelen, ya da telefon eden hiçbir Kırşehirliye “Ben Kırşehir milletvekili değilim!” demediğini, hatta Kırşehir’deki bütün hemşehrilerinin sorunlarını, siyasi görüş ve düşüncelerine bakmaksızın çözdüğünü, çözmek için çaba harcadığını duyunca bundan mutlu oluyor tabi insan…
En önemlisi sayın Turan verdiği her sözü yerine getiriyor, sözünde duruyor. Bu da Kırşehir halkının Sayın Turan’a olan sevgilerini arttırıyor.
Sayın Hacı Turan, yaklaşık 2 yıl önce Ankara Milletvekili olup, mazbatası aldıktan sonra gazetemize yaptığı açıklamada şunları ifade etmişti:
 “Ben Kırşehirli olarak Ankara milletvekili oldum. Ama gönlüm her zaman Kırşehir ve hemşehrilerimle olacaktır. Ankara’dan seçilen partisi ne olursa olsun beş milletvekili hemşehrim var. İki de Kırşehirli milletvekilimizle birlikte Meclis’te bu dönem yedi Kırşehirli milletvekili temsil edecektir. İnşallah onlarla sık sık bir araya geleceğiz ve Kırşehir için birlikte neler yapabileceğimizi görüşeceğiz. Seçilen Kırşehirli her milletvekilimizin Kırşehir adının geçtiği her yerde birlikte olacağından eminim. Çünkü Kırşehir’in sorunları var ve bu sorunları her bir Kırşehirlinin çözümü için çaba harcayacağız. Kırşehir ve ülkemizin sorunlarının çözümü için elimizden gelen bütün katkıları yapacağız.”
Sayın Hacı Turan bunu zaman zaman yaptı, Ankara’daki Kırşehirli milletvekilleriyle bir araya geldi. Partileri ayrı olsa da Kırşehir’in adının geçtiği her yerde Kırşehirli milletvekilleriyle birlikte oldu. Hala da olmaya devam ediyor.
Bundan güzel, bundan doğal ne olabilir ki?
Keşke Kırşehir’in her milletvekili böyle olsa.
Kısır çekişmeler, sen-ben kavgasını bir kenara bırakıp Kırşehir çatısı altında kenetlenseler…
Kırşehir’in bugün Çevre Yolu, Demiryolu, Tuzköy-Nevşehir Havaalanı Yolu, Kırşehir-Ortaköy-Aksaray Yolu, Kırşehir-Çiçekdağı-Yerköy Yolu, Kırşehir Belediyesi’nin içinde bulunduğu mali sorunlar, ödenek yetersizliği nedeniyle yarım kalan pek çok hizmet ve yatırım var. Bunların çözümlenmesi için birlikte hareket edip, birlikte çalışmak, bakanlıklar arası mekik dokumak gerekiyor.  
Ben Kırşehirli her milletvekiline Kırşehir için her fırsatta birlik ve beraberlik dileklerimi iletiyorum. Sayın Hacı Turan’a da bunu ifade ettiğimde sağ olsun o da Kırşehir için herkesle bir araya geldiğini, gelmeye devam edeceğini, günün birlik ve beraberlik günü olduğunu ifade etti ve bu konuda Kırşehir Ticaret ve Sanayi Odası’nın buna öncülük edebileceğini ifade etti.
“Kırşehir’imin sorunlarının çözümüne katkı sunmak benim asli görevimdir” diyen Hacı Turan, “Milletvekilimiz Sayın Mustafa Kendirli ile Sayın Valimiz ve Belediye Başkanımızla birlikte ilgili bakanlıklara giderek birlikte çalışabiliriz. Ben de bu konuda üzerime düşecek her türlü desteği vermeye hazırım. Kırşehir’in her alanda daha çok gelişip kalkınması için herkes siyasi görüş ve düşüncesini bir kenara bırakıp, Kırşehir çatısı altında birleşmeli. Kırşehir zaten ne kaybetmişse kısır çekişmelerden kaybetmiştir. Kırşehir’in büyüyüp gelişmesi, kalkınması, turizmden hak ettiği payı alması için hepimizin ortak çalışma yapması ve birlikte hareket etmesi gerekiyor. Herkes bir tarafa çeker, küçük ve basit işlerle uğraşırsa bundan Kırşehir ve hemşehrilerimiz zarar görür. İşte yanı başımızdaki Nevşehir kültür turizmden aldığı payla hızla büyüyüp gelişiyor, zenginleşiyor. Bizim de artık bir şeyler yapmamız gerekiyor” diyor.
O halde daha fazla söze gerek yok,
Haydi siyasiler, ilimiz yöneticileri, sivil toplum kuruluşlarının başkanları Kırşehir için var mısınız birlik olup kenetlenmeye?
Şunu unutmayın, bugün kenetlenmeyip sorunların çözümüne katkı sunmayanları tarih ve Kırşehirliler asla affetmeyecektir. Bunu da aklınızdan çıkarmayın lütfen!..
SON BİR NOT… 
Bu yazıyı yazdıktan bir gün sonra TBMM’de Kırşehirli dört milletvekilimizin biraraya geldiğine dair bir fotoğraf gördüm. 
Geçtiğimiz günlerde Milletvekili Hacı Turan’ın gerek gazetemizi ziyaretinde, gerekse Ticaret ve Sanayi Odası’nı ziyaretinde Kırşehir için her zaman birlikte olacağını ifade etmişti. 
İnşallah bu fotoğrafta gördüğüm birliktelik önümüzdeki günlerde Kırşehir Ticaret ve Sanayi Odası’nın organize edeceği bir toplantı ile hayata geçirilecek. Bundan hem kendilerinin, hem de Kırşehir’in kazanacağına inananlardanım.
Haydi hayırlısı…

***
Biraz da gülelim!

İki bardak atan teyze!

Yaşlı bir teyze Hac’ca gitmiş.
Geri geldiğinde gümrükte gümrükçü valize bakarken iki şişe viski buluyor valizde...
Gümrük memuru şaşırmış ve “Tezse bunlar ne?” diye sorar.
Teyze cevap verir:
“Enerji içeceği” 
Teyze devam eder.
“Evladım bende Kabe’nin etrafını dönecek bacak nerde!? İki bardak bundan içiyordum. Kâbe benim etrafımda dönüyordu!!!”

***

Sevdiğim bir söz

“Çok konuşarak bir şey olunsaydı, ormanın kralı Aslan değil, Papağan olurdu.”