Ha gittik ha gidiyoruz derken gelişimiz bir aya yaklaştı.

Sayılı günler çabuk geçer dedikleri doğruymuş. Sosyal medyadan bazı haberleri takip ediyorum. Özellikle spor ile ilgili olanları. Konu tabi ki Kırşehir Belediyespor. Mustafa Bulut’un ayrılmasından sonraki boşalan Başkanlığa Çağatay Han Torun’un getirildiğini öğrendim. Battal Çelik kardeşimiz de yönetimden ayrılmış, nedenini bilemiyorum ama her şeyin hayırlısı olsun. Kendilerine emeklerinden ötürü teşekkür etmek gerek, sağ olsunlar takıma iki yıl hizmet ettiler.

Kulüp Başkanlığına getirilen Çağatay Han Torun ile ekibine başarılar diliyorum. Önemli olan Kırşehir’imizin takımı, kalıcı olan her zaman odur ve yöneticiler geçicidir, Yöneticilik bir nöbettir. Şimdi gündemde olan konu takımın adının değiştirilecek olması.

Bana sorarsanız takımın isminin ne olduğunun hiçbir önemi yoktur. “Ha Ali Ha Veli”, önemli olan ilimizin takımı olmasıdır. Şu anda takımın ismi “Kırşehir Belediyespor” ama Belediye ile resmi hiçbir bağı yok. “Kırşehir Belediyespor” başlı başına bir dernek.

Şu fark var Belediyespor olunca Belediyenin yardımını almanız daha kolay olur. Aksi durumda Belediye “bana ne” derse ne yapabilirsiniz. Hiçbir şey. Neden buna ihtiyaç duyulduğunu bilemiyorum ama naçizane fikrimi sorarsanız bu aşamada bu isim değişikliğinin hiç gereği yok. Takımın arkasında kalıcı bir destek olmaz ise bu iş çok zordur. Böyle bir karar almadan önce güçlü bir sponsor bulmalısınız. Bulundu ise hiçbir sorun yoktur. Varsa böyle bir gelişme spor kamuoyu ile de paylaşmalısınız.

Ancak bu uzun vadeli bir anlaşma olmalı. Çağatay Han Torun ve yönetimine bir önerim daha olacak. “Altyapı”. Bu konuya çok ciddi anlamda yatırım yapılmalı, laf olsun diye yapılan bir altyapının hiçbir anlamı yok, ben bu işin başında iki sezon bulundum. Bana altyapı koordinatörlüğü teklif edildiğinde yönetimin ciddi anlamda altyapıya önem vereceğini düşünmüştüm. Bu nedenle teklifi olumlu karşılayıp evet demiştim. Herhangi bir maddi talebim bile olmadan kabul etmiştim.

Yönetim ısrar ile olmaz diyerek kendileri bir meblağ belirlediler. Ama bırakın maddiyatı bir an bile antrenmanımızı izlemediler, altyapıya bir çorap bile almadılar. Bütün bunlara rağmen altyapı grubu olarak bizler üç tane pırıl pırıl genci profesyonel takıma kazandırdık.

Aslında konu bu değil ama neden anlatma ihtiyacı hissediyorum. Gerçek bir altyapı oluşturulmalı, tesisi, malzemesi ve özel bütçesi ile tam bir özerkliği bulunmalı. Aksi halde gerisi boş, hiç yapılmasın daha iyi.

Tabi ki Federasyonunun belirlemiş olduğu bazı zorunluluklar var. Onları yerine getirirsiniz olur biter. Ceza yememek için bir hocaya görev verirsiniz o bu isleri halleder. Biz bu işe başladığımız da ilk hedefimiz altyapıya tesis kazandırmak idi. Bu konuda Sayın Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu’ndan da sözünü almıştık.

Planı projesi her şeyi hazırlanmıştı ama bir arpa yolu boy aldıramadık. Yeni Başkan Çağatay Han Torun’a birken daha hatırlatmak isterim ki. Gelin altyapıya gereken önemi verin ve ciddi bir kurum haline getirin. Bu sayede geleceğe bir eser bırakmış olursunuz.

Kulübe hizmet etmek günü kurtarmak olmamalıdır. Elbette bugünü de düşüneceksiniz ama geleceğin temellerini atmak Kırşehir’in sporuna kalıcı hizmet yapmak demek bugünleri daha çok geleceği düşünmektir. Tekrar Çağatay Han Torun ve ekibine başarılar diler Kanada’dan selamlarımı iletirim.

***

Altyapı maçlarını Salih Hançer kardeşimin paylaşımları ile izleyebiliyorum. Sanırım, Amatör Küme birinciliği, BAL Ligine terfiden sonra altyapı gruplarında da bir Mucurgücü amirliği var gibi görünüyor. Kendilerini bu konuda kutluyorum. Salih Hançer’e de beni buralarda habersiz bırakmadığı için teşekkür ediyorum.

Bir daha ki yazımda görüşmek üzere Kanada’dan başta Kırşehir’im olmak üzere tüm ülkeme sevgiler selamlar.