Anadolu tabiriyle çoban isterse tekeden süt çıkarır sözünde olduğu gibi bir işi yapabilmek için kabullenip yapmayı istemek, yapıp bitireceğimize inanmak, doğru hareket etmek başarıyı getiren en büyük özelliklerindendir. İnsan bir işi yapmayı kafaya koyduysa mazeret üretmeden, önüne çıkan engelleri birer, birer temizleyerek, her yolu deneyerek er ya da geç o işi yapar.

Anadolu tabiriyle çoban isterse tekeden süt çıkarır sözünde olduğu gibi bir işi yapabilmek için kabullenip yapmayı istemek, yapıp bitireceğimize inanmak, doğru hareket etmek başarıyı getiren en büyük özelliklerindendir.
İnsan bir işi yapmayı kafaya koyduysa mazeret üretmeden, önüne çıkan engelleri birer, birer temizleyerek, her yolu deneyerek er ya da geç o işi yapar. Kararlıca ben bu işi yaparım diyen birisinin o işi yapacağından şüphe edilmemesi gerekir.
Zira inanmak, istemek ve cesaret yapılacak işin yarısını bitirmek demektir. İnanmadan başarmak mümkün değildir. Araştırmacı insanlar, bilim insanları inandıkları için başarılı olmuşlardır.
Kısaca istemek, inanmak ve cesaretli olmak başarının en önemli anahtarlarındandır diyebiliriz.
Kırşehir geçmişte sizler için çalışıyoruz, sizler için varız, gecemizi gündüzümüze katıyoruz diyenlerden, cesaretten, istemekten, kararlılıktan uzak yöneticilerden, kendilerini yormadan, suya sabuna dokunmadan, uğraşmadan, uykusuz kalmadan, şova yönelik hareketlerden, ücretsiz dağıttıkları ekmeği, küçük alanları yeşillendirerek ışıklandırmaları ve oturma bankları koymaları hizmet olarak göstermelerden çok kaybetti. Bu gün halen zamanında yapılmayan hizmetlerin cezasını çekmekteyiz.
Çok şükür o günler geride kaldı diyebiliriz. 2009 yılında Kırşehir Belediye Başkanlığı görevine geldikten sonra inancıyla, cesaretiyle, kararlılığıyla kendine güveniyle yapılamaz denen işleri yapan, olmaz denilenleri gerçekleştiren, Kırşehir’e çağ atlatan, kabuğunu kırdıran, şehir kimliği kazandıran Kırşehir Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci’nin alt yapı, üst yapı, park bahçeler gibi çeşitli ve değişik hizmetlerle Kırşehir’i şantiyeye çevirdiğini hepimiz görmekteyiz. Hem de öylesine hizmetler ki her baba yiğidin cesaret ederek giremeyeceği uzun soluklu, yorucu, zor, para isteyen işlerdir. Gecenin gündüze katılması, eleştirilere göğüs gerilmesi gereken işlerdir. İşte büyük fedakarlık isteyen bu işlerin yapılmasını Kırşehir’de görmekteyiz artık.
Bu kriterleri hizmette sınır tanımayan Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci’ de net bir şekilde görmekteyiz. Son olarak merkezde bulunan Atatürk heykelini tüm siyasi partilerin, Atatürkçü düşünce derneğinin, Kırşehir kent konseyinin ve sivil toplum kuruluşlarının görüşlerini alarak, istişare yaparak oy birliğiyle Cacabey meydanına kaldırmasında da gördük. Cesurca alınan bu kararla kavşak açıldı, belediye binasının oradan Cacabey Cami daha net görünür hale geldi. Her şeyden önemlisi Atatürk’e layık olduğu saygı gösterildi.
Demek ki mazeret üretmeden, armudun sapı, üzümün çöpü var demeden, şova yönelik basit hizmetlerle uğraşmak yerine inanarak, cesaretle hizmet yapmak isteyince her şey yapılabiliyormuş, istenildiğinde oluyormuş. Buna şahit olduk.
Atatürk heykelinin kaldırılmasında Kırşehir Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci’nin sivil toplum kuruluşlarının görüşlerini alarak oy birliğiyle sonuca gidilmesi Kırşehir insanına ders vermiş, çok şey öğretmiştir. Bakın Belediye ve sivil toplum örgütlerinin oy birliği ile aldığı bu karardan sonra ülke ve şehir olarak çok hassas günlerden geçtiğimiz bu günlerde kimsenin sesi çıkmadı, itiraz eden olmadı, eylem yapan olmadı, nöbet tutan olmadı, tereyağından kıl çeker gibi Kırşehir birlik ve bütünlük sağlayarak güle oynaya Atatürk heykelini yeni yerine kaldırdılar.
İşte olması gereken de, yıllardır bizim haykırışlarımız da Kırşehir’de birlik ve beraberlik sağlanmalı, sağlanan birliktelik Kırşehir’e hizmete dönüştürülmeli kazanan Kırşehir olmalıdır yönündeydi.
İnşallah önümüzdeki günlerde de Kırşehir’in hayrına olan her konuda bu birlik ve beraberliği sağlarız.