Kırşehir kanal çalışmalarıyla ve tadilatlara rağmen pek çok köylerimizden daha iyi. İnşallah kış mevsimi gelmeden çalışmalar biter de teneffüs edilen kirli havanın tesirleri başlayınca hastanelere gidecek yollar daha rahat çalışır.

Kırşehir kanal çalışmalarıyla ve tadilatlara rağmen pek çok köylerimizden daha iyi. İnşallah kış mevsimi gelmeden çalışmalar biter de teneffüs edilen kirli havanın tesirleri başlayınca hastanelere gidecek yollar daha rahat çalışır. Çok önemli bir ulaşım şeridi olan Karakurt ve Toklumen yolu artık çekilmez bir çileye dönüştü sürücüler için. Baraj üzerinde yapılan ve Sarıyahşi yolu açılmadan üç dört sene önce defalarca yazdık çizdik ve hatta o yazıları yazmadan önce o yol üzerinde bir kaç defa Şereflikoçhisar ve Ortaköy yollarında gezi maksadıyla dolaştım. Aksaray’a uzak olan köy ve beldeler pazar alışverişleri için Kırşehir’i tercih ediyorlar ve yol artık çoğalan trafiği taşıyamaz duruma geldi. Yetkililerin biran önce müdahale etmesi ve yolun ivedilikli olarak yapılmasını istiyor yol üzerindeki köyler. İleride olabilecek kazaların ve bilhassa kış mevsiminde sıkıntıların yaşanmaması için sorunun çözülmesini yetkililere duyuruyoruz.
130’dan fazla ölü ve 500’den fazla yaralı milyonlarca lira maddi hasarla bir bayramı daha geride bıraktık. Dokuz günlük tatilin bitmesiyle beraber milyonlarca talebe okul yollarına düşerken, okullarını bitirip iş arayan gençlerde kaldırımları aşındırmaya başladı. Adı milli icraatı milli olmayan, her dönem değişen eğitim programı ve karmaşık sistemle şaşkına dönen talebeler, yeni yeni öğretmenleriyle tanışmaya çalışacaklar. İstikrarlı ve milli bir eğitim programıyla ve kaliteli eğitimcilerle var olan ve şimdiye kadar çözülemeyen sorunu çözmeye çalışırken, daha önce yapılan hatalar inşallah tekrarlanmaz.
Tehlikeli bir dönemeçte şarampole yuvarlanmaktan kurtulan Türkiye’yi kolay çözülebilecek sorunlar beklememektedir. A’dan Z’ye kadar bir reform isteyen idari sistem, kararnameler ve geçici yasalarla idare edilemeyecek kadar büyüdü Türkiye. Kastedilen büyüme nüfus oranı olarak doğrudur, ekonomi olarak pek iyimser bir tablo çizmiyor. Kredi kartlarının yeniden yapılandırılmasıyla toplum daha fazla borçlanmaya teşvik edilirken, daha önce ödenemeyen borçların devlete olan kısmında ya af ya da anlaşarak taksitlendirmeyi düşünen hükümeti, daha pek çok çözümü kolay olmayan sorunla karşı karşıya bırakır. Borçlanmalarda taksitlerin sayısını artırmaya çalışan hükümet, lükse harcanan meblağın artacağını da düşünüyor olmalı. Finans piyasasının % 60´nı elinde tutan yabancı sermaye, her değişikliği kendi çıkarına çevirmenin yollarını bulmaya çalışacaktır, herhalde yine en çok onlar sevineceklerdir.
Milli gelir dağılımında dengesizlik her gün biraz daha artarken, asgari ücret konusunda ve vaat edilen yan ödemeler yapılmadığı için bilhassa sıkıntı yaşayan emeklilerin durumu gittikçe daha da vahimleşiyor. Zorunlu tüketim mallarına, bir ileri bir geri yapılan zamlarla şaşkına dönen halk, yaklaşan kış mevsimi dolayısıyla doğal gaza yapılması kaçınılmaz görünen zammı merakla bekliyor. Önümüzdeki kışın çetin geçeceğini söyleyen meteoroloji uzmanlarının açıklamaları, şimdiden kara kara düşünmemize vesile oldu. İç siyasi ortamın ve ekonomik durumun paralelinde, dışarıda Türkiye’yi kıskaca alma hareketleri her gün önümüze Ali Cengiz oyunları sürerken, Türk silahlı kuvvetlerinin Ortadoğu’da sahaya inmesiyle karışan cephe, ABD´nin Suriye askeri birliklerini bombalamasından sonra daha da karmaşıklaştı, aynı zamanda ABD ve Rusya’nın karşı karşıya gelmesine sebep oldu.
ABD aynı nakaratı tekrarlayarak, yanlışlık oldu bir hatadır diyerek, geleneksel alışkanlıklarının devam edebileceğinin ve huylunun huyunu terk etmediğinin sinyallerini verdi. Bulanık suda balık avına çıkanların sayısı arttıkça, güney ve doğu sınırlarımızda kaos ortamının daha da çoğalacağı görülüyor. Uzun yıllar temel taşlarının yerinde oynatıldığı Türkiye, belki on yıl belki de daha fazla zaman toparlanmaya çalışacak, inşallah başarır ve düzlüğe çıkarız. Devlete güvenip hükümete destekten başka alternatifimiz ve seçeneğimizin olmadığını düşünürken, harcamalarımızın kısıtlanmasıyla bütçemizde açılacak olan deliği kapatmak yine bize düşer.