Kırşehir Belediyespor'un yer aldığı TFF 2. lig Beyaz grupta sezonun ilk devresini 22 puanla 11. sırada tamamladık. Kendi sahamızda puanlar kaybetmeseydik şu anda ilk 3'ün içerisinde olabilirdik. İşin ilginç tarafı üst sıralarda oynayan takımları yendik alt sıralarda oynayan takımlara yenildik.

Yine de oyun kalitesine, takım kadrosuna, sezan başındaki hatalı Teknik Direktör seçimine ve elde ki imkanlara baktığımızda çok kötü bir ilk devre geçirmedik. 22 puanla 11'inci sırada olmamıza rağmen 5'inci sıradaki Ispartaspor’la aramızda 3 puan fark var.

Grubumuzda bulunan diğer takımlar maddi imkan olarak bizlerden çok iyi durumdalar ve çok büyük paralar harcadılar. Bunlardan birisi olan Tarsus İdman Yurdu sıralamada alt sıralarda yer almaktadır.

Sezon başlamadan önce geçen sene ilk 3'e girmiş play-off oynamış takımın iskeletini bozmamak gerekiyordu. Sil baştan takım kurmak bayağı sorunlar getiriyor.

Bir gerçek var ki hiç kimse şampiyonluk beklemesin, hatta play-off oynamayı beklemesin. Eldeki imkânlar belli. Biz bu ligde tutunarak ilk 8 hatta 10 arasına girersek yeterli olacaktır. Takımın maddi gelirleri yok, taraftar maçlara gelmiyor, gelenler kaleden seyrediyor, sadece Kırşehir Belediyesi’nin desteği var. Hal böyle olunca şampiyon olacağız, play-off oynayacağız demek hayalcilik olur.

Pazar günü oynanan Kırşehir Belediyespor-Kırklarelispor maçında ortada futbol adına bir şey yoktu, tatsız tuzsuz bir maçtı. Özellikle ilk 20 dakikada maçı izleyenler resmen uyudular. Koskoca ilk devrede ceza yayının üzerinden atılan ve kalecinin kornere çeldiği sadece bir pozisyonumuz vardı.

İkinci devre kapanan, bir puana oynayan, yere yatmalarla oyunu soğutan, “fırsat bulursam hızlı hücumdan bir gol bulurum!” anlayışıyla futbol oynayan Kırklarelispor vardı.

Bu anlayışla futbol oynanan Kırklarelispor karşısında bizde etkili futbol oynayamadık, ileride baskı kurup, topa sahip olamadık, sağ ve sol kanatlardan iyi gelemedik, top çevirerek rakibi yoramadık, ortadan hücumlarda ne şut atabildik ne ver kaçlar yapabildik nede pozisyon üretebildik. Hal böyle olunca bir puana razı olduk.

Teknik Direktörlüğe Hakan Karaca'nın getirilmesiyle birlikte takımda biraz da olsa toparlanma gördüm ama elde ki oyuncu kalitesiyle bu toparlanma yeterli değil.

Maçın hakemi ve yardımcıları iyi niyetliydiler, skora etki etmediler, güzel maç yönettiler. Bu tarz hakemler maç bitiminde protesto etmek yerine alkışlanmalıdır.

Sezonun ilk devresi gösterdi ki bu takım yeterli değil. Açıklar, golcü, oyun kurucu olmak üzere en az 6 veya 7 kaliteli ve etkili futbolculara ihtiyacımız var. Eğer bu transferler yapılmazsa, çok kötü günler bizi bekler. Çünkü transfer sezonunun başlamasıyla diğer takımlarda takviyeler yapacağından biz takviye yapamazsak sonu hüsran olur. Bu konu da Teknik Direktör Hakan Karaca gerekli raporu verecektir.

Yönetimin gerekli adımları atacağından eminim, zira bizim gördüğümüzü onlarda görüyordur.  Kısaca elde ki imkanlarla sezonunun ilk devresinde bu kadar olabildi. İnşallah sezonun ikinci devresi daha iyi olur.