Başarı dürüst ekiple gelir

Başarı dürüst ekiple gelir



31 Mart 2019 tarihinde yapılacak olan mahalli idareler seçimlerine az bir zaman kaldı. Kırşehir'de partilerinden aday olanlar seçim çalışmalarını  yoğun bir şekilde sürdürüyorlar. Gündüz özel ve resmi kurumlar ile esnaf ziyaretleriyle devam eden seçim çalışmaları akşam mahalle ve ev toplantılarıyla devam ediyor. 

Ayrıca Kırşehir'de muhtar adayı patlaması yaşanıyor. Bu adayların çoğunun bayan olması ve büyük bir çalışma içerisine girmeleri de  gözden kaçmıyor. 

Belediye Başkan  adayların seçildikleri taktirde yapacakları hizmetleri anlatmaları yanında açıkladıkları projelerde Kırşehir'in ihtiyacı olan önemli projelerdir. Belediye Başkanı seçilen aday bu projeleri gerçekleştirdiği takdirde Kırşehir Belediyecilik hizmeti alanında çok önemli yatırımlara kavuşmuş olacaktır. 

Tabi ki belediye başkan adaylarımızın seçildikleri takdirde kaliteli teknik ve idari personele de ihtiyacı vardır. Hizmet işi ekip işidir ve başarı ekiple gelir.

Bu nedenle burada  Kırşehir Belediye Başkan adaylarımızın seçim çalışmalarından ve projelerinden çok  değinmek istediğim esas  konu adaylardan bir tanesinin belediye başkanı seçildikten sonra oluşturacağı ekipten ve  çalışma arkadaşlarından söz etmek istiyorum.

Acaba nasıl bir çalışma ekibi kuracak seçilen belediye başkanı?

Kırşehir Belediye Başkanı seçilen başkan çalışma ekibini kurarken üst kademeye suya sabuna dokunmaktan korkmayan, cesaretli, iş bitirici, kendilerine acı da olsa gerçekleri söyleyen  yöneticileri mi göreve getirecek  veya makamlarda gününü gün eden, kıl kuyruk işlerle uğraşan, suya sabuna dokunmaktan korkan, kibirli, kendini beğenmiş, kaprisinden dolayı  çalışma arkadaşlarına ve diğer personele selam vermeyen, toka yapmayan, “günaydın, iyi günler” deme onurundan uzak, “her şeyi ben bilirim!” diyen  insanları mı göreve getirecek? 

Alt kademeye iş bilincinden ve ahlakından uzak, akşama kadar elinde tespih sallayan, gününü gün eden, mesai saati dolduran, çalıştığı birimi çiftlik gibi kullanan, üst kademeyi gördüğü zaman bir sağa, bir sola kıvırarak koşar adımla yaklaşan, "tamam efendim, olur efendim, yaparım, efendim, bitiririm efendim” gibi hal hareket ve sözlerle  şirin görünüp, yalakalık yapıp, takla atan, ama üst kademe yanından gittikten sonra "Aman canım neme lazım! Bana söylediklerini birazdan unutur gider” diyen kabiliyetsiz, sorumsuz insanlar mı göreve getirilecek? Çok merak ediyorum.

Ülkemizde ve Kırşehir'de iş yapanın, dürüstün, özveriyle çalışanın değer görmediği, itilip kakıldığı ve yalakaların, taklacıların, iş yapıyormuş gibi görünüp hiç  bir iş yapmayan ikiyüzlülerin değer görerek çalışmaya devam ettiği  ve hatta makam sahibi oldukları günümüzde bu soruları sormam normaldir.

Çünkü sadece belediyelerde değil, tüm resmi ve özel kurumlarda yalakalar ön plana geçti, özveriyle çalışanlar geri plana atıldı. Dürüst olmak, çalışmak suç oldu. Böyle olunca  iş yerlerinde verimlilikler azaldı, kalite düştü ve maalesef  bunun cezasını da kurumlar, Kırşehir ve Türkiye çeker oldu.

İster üst kademe olsun, ister alt kademe olsun bu tür insanlar sadece şirin görünmek ve kendi adına puan kazanmak uğraşısı içerisine girdiler. Bu nedenle gerçekleri, acı ve doğruları değil de, kendilerinin nasıl yaranacağı hesabının  içerisine girdiler.

Belediye Başkanı, Vali,  Genel Müdür fark etmez bunların göreve getirdikleri veya bunlara bağlı makamlarda bulunan kişilerin  gerçekleri söylemekten korktukları için bir çok hizmet yapılamıyor veya yapılması zaman alıyor.

Eğer  Belediye Başkanına veya Vali'ye Kırşehir'e fayda sağlayacak, hizmet getirecek acı gerçekler cesaretle söylenirse Kırşehir hizmet yolunda bayağı yol alır. Ama  acı ve zor olduğu için “tepki alırım, fırça yerim!” düşüncesiyle gerçekler söylenmeyip onun yerine "sorun yok, hemen yaparız, hallederiz, kısa yoldan bitiririz” gibi güzel sözler söyleyip koltuk koruma ve puan kazanma yoluna gidecekler göreve getirilirse zararını Kırşehir görecektir.

Bu nedenle belediye başkan adayları şu an açıkladıkları projelerini başkan seçildikleri taktirde gerçekleştirmek istiyorlarsa ekibini iyi kurmalı, personeli de iyi seçmelidir.

Ama bizim kurumlarımızda hiç hak etmediği halde iş başına getirilenler kendilerini bir şey zannederek koca kurumu tek başına kendisinin düzelteceği izlenimine girerek çeşitli birimlere kendi adamlarını yerleştiriyor ve bu adamların görevi çalışmak, hizmet üretmek, verimli olmak yerine orada kim ne yapıyor, nasıl çalışıyor, kim geliyor, kim gidiyor onları söylemek oluyor.  Söylüyor da bu ispiyoncular, ispiyonculuk görevini gerektiği gibi yapmayarak kendisini oraya getiren kişiye de yanlış bilgiler veriyor, yanlış yönlendiriyor, o kişi de ispiyoncudan aldığı  yalan ve yanlış bilgiyi en üst kademeye bildiriyor, en üst kademe de neyin ne olduğunu bilmeden gerçeklerle değil de sadece bir ispiyoncuya dayanan bilgilerle hareket ediyor ve sonuçta  hem kurum kaybediyor, hem Kırşehir kaybediyor. 

Artık bir şeyleri değil çok şeyleri aşmak gerekiyor. “Ben ne yaparsam ki Belediye Başkanına veya Vali’ye şirin görünürüm, puan kazanırım, aferin alırım!” yerine Kırşehir'e ve kuruma fayda sağlayacak acı, zor ama gerçekleri söyleyen çalışkan, kaliteli insanları göreve getirmek gerekiyor.

O nedenle seçilen belediye başkanı nasıl bir ekip kuracak  merak ediyorum?