Millet olarak geldiğimiz yer ve yirmi yıl öncesine baktığımız zaman, yirmi yıl önceki durumun bugünden daha iyi olduğunu görebiliyoruz. Neler olmadı ki, yirmi yıla neler sığmadı ki, milletimiz neleri yaşamadı ki…

Yaşadığımız her bir hadiseyi ayrı ayrı yazmaya kalksak günlerce yazıp çizmemiz gerekir, Mehmetçiğimizin Suriye sınırında yaşadığı olaydan darbe kalkışmasına kadar, yalan dolan zabıtlarla zindanlara atılarak yaşamları karartılan her meslek gurubundan vatansever insanlar. Ülke ekonomisinin içine düştüğü durum, daha neler neler.

Aslında tüm bu olup bitenleri milletimiz günlerce, haftalarca, aylarca ve yıllarca yaşadı ve gördü.

2002 yılında;

Yolsuzlukla mücadele,

Yoksullukla mücadele ve yasaklarla mücadele denilerek milletten yetki alanlar, iktidarlarını 2022 yılına kadar sürdürdüler de, yolsuzluğu bitiremediler, yoksulluğu ortadan kaldıramadılar, yasakları özgürleştiremediler.

Bugün halen iş başında olan iktidar bunlarla mücadele edip, üstesinden gelemediği gibi yeni sorunları da yaratmadan geri kalmadı tabi ki.

Sanayi ve tarım üretiminde istenilen düzeye gelinemedi,

Dışa bağımlılık arttı,

Eğitim deneme yanılma yöntemi ile yıllarca sürüp geldi halen devletin eğitim politikası yok,

Sağlıkta içler acısı durum, zira hekimler ülkeyi terk ediyor, öldürülüyorlar, darp ediliyorlar,

Enflasyon bir türlü durdurulamıyor,

Her gün her ürüne zam üstüne zam geliyor,

Üreten çiftçi tohuma, gübreye, ilaca, mazota para yetiştiremiyor,

Besici hayvanına yem satın alamıyor,

Küçük esnaf vergisini, kirasını ödeyemiyor,

Nakliyeci yüksek akaryakıt fiyatlarından dertli,

İşsizlik her geçen gün artıyor,

Memleket içeriye ve dışarıya borçlu, hayat pahalılığının ezim ezim ezdiği millet umutlarını iyice yitirmiş ve perişan durumda.

Yirmi yıllık AKP seçmeni bile kızgın ve öfkeli, “artık oy vermem” diyor. Yirmi yılın sonunda geldiğimiz yer burası. Tüm bu sorunları yerinde ve zamanında tespit edip çözüm bulması gerek iktidar sadece seyrediyor.

Şimdilerde iktidar, tüm bu yaşamsal sorunlara karşı çözüm önerilerini sunan CHP’nin Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun dediklerini de bir bir yerine getiriyor.

İyi ki halkın derdini dinleyen sorunları tespit edip çözüm önerileri sunun muhalefet partilerimiz var.