Sayın Cumhurbaşkanım, Osmanlı İmparatorluğunun kuruluş kararının alındığı, Ahiliğin ve Türk Dilinin Başkenti, evliyalar, âlimler, alperenler ve ozanlar diyarı Kırşehir’e hoş geldiniz. 
Sayın Cumhurbaşkanım, Ahilik Haftası kutlamaları kapsamında 16 Eylül Perşembe günü Kırşehir’e geleceğiniz haberini alınca elimden geldiğince, gücümün yettiğince size seslenmek Kırşehir’in sorunlarını aktarmak için geçtim bilgisayarın başına dokundum tuşlarına.  
Sayın Cumhurbaşkanım, yıllarca bu köşede "Kırşehir Çiğdem" Gazetesinde Kırşehir’in sorunlarını yazar ilgililere, yetkililere, siyasilere,  STK’na seslenirim. Ama bir arpa yol alamam,  kimse duymaz sesimi, kimse okumaz yazımı, herkes kendi âleminde, kendi keyfinde birilerine göre Kırşehir’ in hiç problemi yok, her şey güllük gülistanlık. O nedenle 16 Eylül tarihinde Kırşehir’ e gelişinizi fırsat bilerek size seslenmek, sesimi size duyurmak istedim. 
Çünkü biliyorum ki siz Kırşehir’e geldiğinizde etrafınız birileri tarafından çevrilecek, birileri yanınıza gelecek çiçek takdim edecek, birileri size övgüler yağdırarak sesini çıkarmayacak, birileri şiir okuyacak ama Kırşehir’in problemlerine gelince kimse bir çift söz etmeyecek, bir dosya takdim etmeyecek, Kırşehir’i problemsiz şehir olarak gösterecekler, sizinle çekindikleri fotoğrafları sosyal medyada paylaşarak hava atacaklar. 
Bu durum yıllardır böyle geldi, böyle gidiyor. Diyeceğim o ki, Kırşehir’in problemlerini detaylı olarak size sunacak, aktaracak cesaretli bir yiğidin ortaya çıkacağını zannetmediğimden “iş başa düştü” diyerek size seslenmek gereği hissetim.  
Sayın Cumhurbaşkanım, Kırşehir kendisi küçük, derdi büyük bir ilimizdir. Kırşehir sorunsuz bir ilimiz olmayıp, yatırımların yapılmadığı, işsizliğin olduğu sürekli göç veren, nüfusu azalan, kabuğunu kıramayan, siyasi güç kaybeden bir ilimizdir. 
Sayın Cumhurbaşkanım, Kırşehir en ağır darbeyi 1954 yılında Demokrat Parti iktidarı döneminde ilçe yapılarak yemiştir. Halen de bu darbenin altından kalkamamıştır.  Bu süreçte elimizden alınan başta Hacıbektaş olmak üzere diğer ilçelerimizin tekrar Kırşehir’e bağlanarak itibarımızın iade edilmesi, geçte olsa adaletin yerine getirilmesi demektir. 
Bu konuda emirlerinizi bekliyoruz. 
Ayrıca hemen yanı başımızda bulunan mesafe olarak Kırşehir’e çok yakın olan hastane dahil tüm işlerini Kırşehir'de yapan, Kırşehir’le içli, dışlı olan Ortaköy ve Sarıyahşi ilçelerinin Kırşehir’e bağlanması yerinde bir karar olacaktır.   
Yeni yapılan Valilik Konağı inşaatı Kredi ve Yurtlar Kurumu’na devredildi,  bu hatadan dönüş yapıp yeniden Hükümet konağı olarak inşaatına devam edip, hizmete açılması için gerekli talimatlarını vermenizi bütün Kırşehir halkı sizlerden bekliyor. Şu an burası Kırşehir için utanç abidesidir. Burasının bir an önce çözüme kavuşturulması ve bu utanç abidesinden kurtulması için gerekli yerlere emirlerinizi bekliyoruz.  
Kırşehir Organize Sanayi Bölgesi’nde fabrika yapılacak mevcut arsaların küçük olduğu için yatırım yapmak isteyen yatırımcıların Kırşehir’den 300–500 hatta 1000 dönümlük arsalar istediği ama bu büyüklükte arsaların Kırşehir OSB’ de mevcut olmadığından yatırımcılar Kırşehir’e gelmemektedirler. 
OSB’nin büyütülmesi ve genişletilmesi gerektiği bilgisini aldım ve bu konuda genişletme çalışmalarının yapıldığını, bazı arsaların istimlak edilmesi için ilgili bakanlıklarla görüşmeler yapıldığı, çalışmaların son aşamaya gelmesine rağmen hükümet sistemiyle birlikte ilgili bakanların değişmesi nedeniyle projenin askıya alınmış olduğu, hal böyle olunca Kırşehir OSB’nin yerinde saymaya devam ettiği bilgisini aldım. 
Bu sorunun bir an önce giderilerek Organize Sanayi Bölgesi’nin Petlas istikametine Kayseri kara yoluna doğru genişleterek büyütülmesi çalışmalarının çözüme kavuşturulması ve OSB’ye yatırım yapacak iş adamlarına arsa temininde kolaylıklar gösterilmesi ve gerekirse bedava arsalar verilmesi Kırşehir’in çehresini değiştirecektir. Bu konuyu tensiplerinize arz ediyorum. Fabrika yapılan bir OSB Kırşehir’de işsizliği azaltacak göçü durduracak ve ekonomiyi canlandıracaktır.   
Kırşehir’in göz bebeği olan ve dört binden fazla personel çalıştıran Petlas’la iç içe  bulunan Ahi Evran Üniversitesi’ne ait arsalar, fakülteler ve yüksek okullar konusu Petlas ve Ahi Evran Üniversite işbirliğiyle çözüme kavuşturulmalı  ve buralar mutlaka Petlas’a verilmeli.  Ayrıca Petlas’ın yapacağı tüm yatırımlar için gerekli kolaylıklar sağlanarak Petlas’ın önünün açılması Kırşehir için çok yerinde bir karar olacaktır. Bu konuyu bilgilerinize arz ediyorum. 
Kırşehir’de 22 binden fazla öğrencisi olan ve Kırşehir’e ekonomik anlamda katkıda bulunan Ahi Evran Üniversitesi’nin gelişmesi, büyümesi ve tercih edilen bir üniversite olması için ihtiyaçlarının karşılanması, sorunları çözüme kavuşturulması Kırşehir açısından faydalı olacaktır.  
Kırşehir Belediyesi’nin yarım kalan projelerinin tamamlanmasında ve problemlerinin çözüme kavuşturulması konularında yardımcı olunması Kırşehir’ in hayrına olacaktır.  
Yarım kalan bir türlü tamamlanamayan çevre yolunun bir an önce tamamlanması Kırşehir ve Ahi Evran Üniversitesi için yararlı olacaktır. Etrafımızdaki illere baktığımızda çevre yolu olmayan tek il Kırşehir’dir, Bu konuyu bilgilerinize arz ediyor, emirlerinizi bekliyoruz. 
En kısa sürede demir yolu hattının yapılarak Kırşehir’den hızlı trenin geçmesi ve Kırşehir’e hava alanı yapılması Kırşehir’in kabuğunu kırdırarak çehresini değiştireceğini tensiplerinize arz ediyorum.  
Bir kaç yıldır bekleyen ve bir türlü restore edilemeyen Cacabey Cami’nin akıbeti merak konusu oldu bu konuyu bilgilerinize arz ediyorum.  
Kırşehir en kısa sürede beşinci kalkınma grubundan altıncı kalkınma grubuna alınmalıdır. Bu gün hemen yanı başımızda bulunan ve OSB’si bize göre çok,  çok iyi durumda olan Aksaray ile Yozgat altıncı kalkınma grubunda, Kırşehir beşinci gruptaysa bunda bir terslik olup, Kırşehir’in bir an önce altıncı kalkınma grubunda yer alması konusunu tensiplerinize arz ederim. 
Milyonlarca lira harcanarak yapılan ve talep olmadığı için işletilemeyerek adeta kaderine terk edilen Aşıkpaşa Tabiat Parkı’nın mutlaka Kırşehir halkının hizmetine sunulması için gereğinin yapılmasını bütün Kırşehirliler adına arz ediyorum.
Sayın Cumhurbaşkanım bir cesaret geldi oturdum bilgisayarın başına dokundum tuşlarına elimden geldiğince, gücümün yettiğince size Kırşehir’in problemlerini aktarmaya, şu ana kadar kimselere duyuramadığım sesimi size duyurmaya çalıştım.
Ben bir köşe yazarıyım, aynı zamanda bir Kırşehir aşığı, bir Kırşehir sevdalısıyım. Birileri size Kırşehir’in hiç problemi yok, her şey yolunda, “Ortalık güllük gülistanlık!” dese de benim bildiğim tespit ettiğim Kırşehir’in belli başlı problemleri size arz ettiğim gibidir.