Kırşehir’de Ahilik Haftası’nın başlaması, okulların açılması nedeniyle yoğun bir haftaya başladık. Tabi ki bu yoğunluk trafiği de çok etkiledi.

Kırşehir’de Ahilik Haftası’nın başlaması, okulların açılması nedeniyle yoğun bir haftaya başladık.
Tabi ki bu yoğunluk trafiği de çok etkiledi. Bir taraftan Ahilik kutlamaları çerçevesinde alınan tedbirler, trafiğe kapatılan yollar, diğer taraftan okulların açılmasıyla birlikte trafiğe çıkan servis araçları, mesai saati nedeniyle işine özel araçlarıyla gidenler olunca Kırşehir’ de yoğun bir trafik akışı yaşandı. Tüm bunlara Kırşehir Belediyesi’nin alt ve üst yapı çalışmalarını da ilave edersek ister istemez büyük sıkıntılar üst, üstte geldi.
Yoğun bir haftaya girdiğimiz Kırşehir’de Ahilik Haftası, okulların açılması, eğitimdeki sorunlar, okul idarecileri, ve öğrenci servisleri hakkında yazılacak çok konu ve elimizde bayağı malzeme bulunmaktadır.
Kırşehir Belediyesinin alt ve üst yapı çalışmaları da trafikteki problemleri üst, üstte getirdi deyince Kırşehir Belediye çalışmalarına ve Kırşehir Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci’den bahsetmek gereğini hissettiğim.
Aslında Kırşehir belediyesinin ve belediye başkanı Yaşar Bahçeci’nin çalışmalarından her zaman övgüyle bahseden ve köşemde yazan birisiyim. Bu yazılarımdan çok sayıda vatandaştan ve yazılarımı okurken, anlama kıtlığı yaşayan art niyetli, uyuz, mızmız kişilerden eleştiri aldım, hakaretler duydum. İnanın deyim yerinde ise bu yazılarımda ne İsa’ya yaranıyorum, ne de Musa’ya. Hal böyle olunca Allah bilsin diyerek bunları Anadolu insanının tabiriyle Allah’a havale ediyorum. Zira bazı muhteremi zatlar bakmak ile görmek arasındaki fark gibi okumak ile anlamak arasındaki farkı bilemediklerinden konuyu kendilerine göre yorumluyorlar.
Yazılarımda Kırşehir Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci’nin hizmetlerinden övgüyle bahsederken doğup büyüme Kırşehir’li olan, sürekli Kırşehir’de yaşayan ve geçmiş yıllarda belediyecilik anlayışını ve hizmetlerini gören, bilen bir Kırşehirli olarak Yaşar Bahçeci’nin hizmetlerine teşekkür ediyorum.
Çünkü Kırşehir’i bildim bileli Kırşehir kanalizasyon, içme suyu, yollar, parklar, bahçeler, semt sahaları, mezbahana, otobüs terminali, sosyal tesisler, halk ekmek fabrikası ve burada belirtmediğim çok sayıda gerçek manada belediye hizmetleriyle merhum belediye başkanımız Hakkı Göçen döneminde tanışmıştır. Hakkı Göçen’den Yaşar Bahçeciye kadar bu kadar etkili, bu kadar eziyetli, bu kadar ağır, zor ve Kırşehir’i adeta şantiyeye çeviren, hizmet eden, tesis kazandıran bir belediye başkanımız olmamıştır.
Sadece belediye hizmetlerinde değil diğer hizmetler de de Kırşehir sanayi yatırımlarıyla, fabrikalarıyla, hızlı treniyle, göçü durduracak, esnafa para kazandıracak hizmetlere kavuşamamıştır. Kim göreve geldiyse kendini yormadan, uykusuz kalmadan, saçı beyazlamadan şov yaparak basit işlerle uğraşmışlar, bayramlarda belediye araçlarını bedava tahsis etmek ve çikolata dağıtmak, çok küçük arsalara zincir çekip, çim ekip, bir bank koyup, ışıklandırmak belediye hizmetleri olarak gösterilmiştir. Sizler için çalışıyoruz, Kırşehir için projeler üretiyoruz gibi basın demeçleri dışında hiçbir hizmet görmemiş her şey gazete satırlarında ve bir köşede kalmıştır.
Şimdi ise 2009 yılından itibaren Kırşehir Belediye Başkanlığı görevini teslim aldıktan sonra Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün “Bir devlet adamı, bir vazife adamı için gündüz gece diye bir şey yoktur” sözünden hareket ederek uzun soluklu, zor bir yolda gündüz-gece demeden yedi gün, yirmi dört saat çalışarak Kırşehir’e hizmet etmekte, kalıcı eserler kazandıran, kabuğunu kıran ve çehresini değiştirenYaşar Bahçeci gibi Belediye Başkanına sahibiz.
Bunun en güzel örneklerini Kırşehir Belediyesi’ne kazandırdığı araç ve gereçlerle birlikte Kent Park, Masal Park, Tabiat Parkı, Güzler Parkı, otuz yıldır kimsenin cesaret edemediği, el atamadığı içme suyu, kanalizasyon, katı atık arıtma tesisleri, kaldırımlar, yollar gibi alt ve üst yapı hizmetleri, modern bir otobüs terminali, Ahi külliyesi, Neşet Ertaş Kültür ve Sanat Merkezi gibi muhteşem eserleri Kırşehir’e kazandırmıştır. Bu eserleri kazandırmak her babayiğidin harcı değildir. Çünkü akıl ister, zeka ister, cesaret ister, çalışmak, yorulmak, uykusuz kalmak, saçlarına ak düşürmek ister, eve gitmemek ister, proje ister, para ister, alın teri ister, günlük Ankara’ya gidip, gelmek ister. Kısaca emek olmadan yemek olmaz zira belediyecilik zor bir iştir.
Yaşar Bahçeci seçildikten sonra kendini yormadan, üzmeden, şov yaparak, çalışıyormuş gibi görünerek basında ve protokol da boy gösterip gününü gün ederdi ama Yaşar Bahçeci kolay olanı değil, zor olanı seçti.
İşte bu sebeplerden dolayı Yaşar Bahçeci’yi gündeme getirerek teşekkür ediyorum. Çünkü Kırşehir bizim şehrimizdir, yapılan hizmetler bizlere yapılmaktadır. Başka gideceğimiz yerde yoktur.
Artık çok eleştirilen, küfür edilen altyapı hizmetlerinin bitmesiyle üst yapı hizmetlerinde de sona gelinmektedir. Bakın tamamlan Kırşehir Belediyesi binasından stadyuma kadar olan yol ve kaldırımlara tam bir AB ölçülerinde, diğer caddelerdeki yollar ve kaldırımlar bittiğinde aynı şekilde olacağı kesindir.
Çok merak ediyorum bu hizmetler başladığında yazılarımdan dolayı bana ve hizmetlerinden dolayı Kırşehir Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci’yi eleştirenler, küfür edenler bittikten sonra yüzlerimize nasıl bakacaklar? Teşekkür mü edecekler, küfür mü bilemiyorum ama küfür etmesinler de, teşekkürlerini bile istemiyoruz.
Ahilik kutlamaları münasebetiyle İki gün önce pazartesi günü yolumuz Kırşehir belediyesi tarafından yaptırılan Neşet Ertaş kültür ve sanat merkezine düştü. Gezdiğim gördüğüm kadarıyla çalışma odalarıyla, tesisleriyle, toplantı salonlarıyla, çeşitli birimleriyle herkesin taktir ettiği diğer illerinde gıptayla bakacağı muhteşem bir eser olmuş. İşte belediyecilik anlayışı ve hizmet budur. Kırşehir Yaşar Bahçeci ile birlikte belirli aralıklarla yeni tesisler kazanıyor ve kazanmaya devam edeceğe benziyor.
Bu nedenlerle “Halka hizmet, Hakk’a hizmettir” prensibiyle çalışan Kırşehir Belediye Yaşar Bahçeci hakkında olumlu yazılar yazarak desteklemekte ve teşekkür etmekteyim.
Dediğim gibi Kırşehir bizim ve başka Kırşehir’ de yoktur.
Birileri beni eleştirse de, hakaret etse de “kötü söz sahibine aittir” diyerek son olarak değinmek istediğim hususta her kurumda başarıda payı olan gizli kahramanlar olur ve bunların adları bilinmez, şanları okunmaz.
Kırşehir Belediyesi’nin bu kadar yatırım ve hizmet yapmasında birileri tarafından Artvinli diyerek eleştirilen gerçekte sadece nüfus kağıdında kayıtlı olduğu il Artvin yazan, doğuma büyüme Kırşehirli olan, ilk okulu, orta okulu, liseyi Kırşehir’de okuyan, üniversite hayatından sonra da Kırşehir’de yaşamaya devam ederek hizmet eden, belediyenin parasını kontrolünde tutarak israf yerine hizmete dönüştürülmesinde emeği olan, gerçek bir Kırşehirli ve Kırşehir milliyetçisi olan Belediye Başkan Yardımcısı Yaşar Sulu’ya da ayrı bir parantez açarak teşekkür ediyorum.
Yukarıda belirttiğim gibi hizmetler Kırşehir'e yapılıyor, Yaşar Bahçeci ile birlikte Kırşehir yeni yatırımlar kazanmaya devam ediyor bizlerde emeği geçenlere teşekkürü borç biliyoruz.