DİLE KOLAY  39 YIL   Şu an Kırşehir Lisesi’nde beden eğitimi öğretmeni olarak görev yapan değerli  hocam Abdurahman Cem elimden tutarak beni Kırşehirspor’un alt yapısına götürdüğünde on iki  yaşındaydım. Kırşehir Spor terfi liginde oynuyor, başarılı sonuçlar alıyordu.

DİLE KOLAY  39 YIL

 

Şu an Kırşehir Lisesi’nde beden eğitimi öğretmeni olarak görev yapan değerli  hocam Abdurahman Cem elimden tutarak beni Kırşehirspor’un alt yapısına götürdüğünde on iki  yaşındaydım. Kırşehir Spor terfi liginde oynuyor, başarılı sonuçlar alıyordu.

Kırşehirspor’un haberlerini sadece “Kırşehir Çiğdem” Gazetesi verir, fikstürünü karta basarak vatandaşlara dağıtırdı.

İlk defa o dönemlerde “Kırşehir Çiğdem” Gazetesine gitmiş, Kırşehirspor haberleri olan gazete ile fikstürü almıştım.  Sonrasında ayağımız alıştı  Salı ve Cuma günleri olmak üzere hafta da iki gün gider Kırşehir Çiğdem Gazetesi alır ve okurdum.

İlerleyen yıllar da Kırşehir Çiğdem Gazetesi  eğitimle, kültürle ilgili veya gündeme göre konu belirler, kompozisyon yarışmaları düzenler ben de bu yarışmalara katılırdım.

Şimdi  kırk dokuz yaşındayım. “Kırşehir Çiğdem” Gazetesi otuz dokuz yaşına geldi. Bu gün otuz dokuzuncu yılını dolduran “Kırşehir Çiğdem” Gazetesi gururuyla, onuruyla, şerefiyle dim, dik ayakta on iki sayfa olarak günlük yayınlanmaktadır.

Ne mutlu ki ilimizin bu güzide gazetesinde  yazı yazmaktayım.

Gazeteler devlet ve vatandaşlar arasında bir köprü görevi yapar. Gazetecilikte en önemli ilke  insanların haysiyetine, şerefine hakaret etmeden, iftira atmadan  yalnızca gerçekleri yazarak halkın bilgisine sunmak,  aydınlatmaktır. Gazeteci haberini yaparken,  yazar yazısını yazarken ahlak, şeref, haysiyet ve namus kavramları gibi önemli konulara özen göstermektir.

İşte “Kırşehir Çiğdem” Gazetesi otuz dokuz yıl devam eden yayın hayatında ahlaki erozyona uğramadan gazetecilik ilkelerini yerine getirmiş,  para uğruna, servet uğruna,  rant uğruna kişi ve kurumları hedef almamış, hedef göstermemiş, tehdit etmemiş, yalancıları, iftiracıları “okumadan alim, yazmadan katip olanları” bünyesinde  barındırmamış, Yunus Emre’nin “cümleler doğrudur sen doğru isen, doğruluk bulunmaz sen eğri isen” sözünden hareket ederek okurlarına doğru, güvenilir  haber ve bilgi vermeyi, Kırşehir’in sorunlarını gündeme getirmeyi hiçbir siyasi partinin koltuğuna girmemeyi, yalakalık ve taklacılık yapmamayı amaç edinmiştir.

Dile kolay kocaman bir otuz dokuz yıl. Köprünün altından çok sular geçti.  Seçimler yapıldı, hükümetler değişti. İlimizde siyasetçi olarak kimler geldi kimler geçti…

“Kırşehir Çiğdem” Gazetesi hiçbir zaman ilkelerinden taviz vermeden cesaretle sorunların üzerlerine gitti,  gündeme taşıdı, iktidarlardan, milletvekillerinden, teşkilatlardan korkmadı, partizanlık yapan daire müdürlerine  oturun oturduğunuz yerde sizler devletin müdürüsünüz, iktidarların değil demesini bildi. İncelmedi, kopmadı.  Kırşehir’in çıkarlardan, gelişmesinden, kalkınmasından, Kırşehirspor’dan, vatan, millet, bayrak sevgisinden  taraf olarak yayın hayatına devam etti. Önce “Kırşehir” dedi.

İşte gururla, şerefle, onurla geçen otuz dokuz yıl.

Allah “Kırşehir Çiğdem” Gazetesini Kırşehir’den eksik etmesin ve nice yıllara eriştirsin diyerek böylesine seviyeli, ilkeli,  dürüst bir gazetede bulunduğum için kendimi şanslı hissediyorum.