Kırşehir'de futbola meraklı ve özellikle Kırşehirspor'da top oynamış futbolcular Kırşehirspor'un yeni kurulduğu, başarıdan başarıya koştuğu, şampiyonluğa oynadığı dönemlerde oynayan Adillerin, Savaşların, Çetinlerin, Vehbilerin, Tevfiklerin, Ahsetlerin, Şükrülerin, Sinanların, Yılmazların, B. Yaşarların, Salihlerin, Bayramların, Abdurrahmanların, Kadirlerin, Cemallerin, Muzafferlerin, Feyzullahların, Ömerlerin ve burada isimlerini yazamadığım çok sayıda futbolcu ağabeylerimizin ve onların futbollarını, attıkları golleri ve başarılarını dinleyerek büyümüştür.
Olur ya çok zor ve kıt imkanlarla yazın toz, toprak olan itfaiyenin suladığı, kışın çamur deryasından top oynamanın zor olduğu yıllar Kırşehirspor'u başarıdan başarıya koşturmuş, özellikle Kırşehir dışında olanlarla bir gün tanışır ve anılarını kendi ağızlarından dinler miyiz diye hayal ettiğim çok olmuştur. Tabi benim ki hayal ama imkansızda değil, ileriyi zamanın ne göstereceğini Allah bilir.
Ama yıllar geçti, günler geçti, kervanlar geçti öyle bir an geldi ki olmaz dediğim, mümkün değil dediğim ama hep hayal ettiğim gün geldi ve eski futbolcu ağabeylerimle, hocalarımla Kırşehirspor'un kuruluşunun ellinci yılı nedeniyle Kırşehir Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci ve Kırşehir Belediyespor Kulüp Başkanı Veli Şahin' in organize ettiği programla ilk kurulduğu yıl olan 1969 yılından itibaren yakın tarihimize kadar Kırşehirspor'da futbol oynamış, alın teri dökmüş, Kırşehir dışından ve Kırşehir'den eski futbolcular davet edilerek bir araya getirildiler.
Eski futbolcular 17 Şubat 2019 pazar günü Kırşehir Ahi Stadyumunda Kırşehir Belediyespor-BŞB Vanspor futbol takımları arasında oynanan karşılaşmadan önce tribünler dolaştırılarak, plaketler verildi, birlikte maç seyredildi, Ağalar Konağında yemek yenildi. Futbolcu ağabeylerimiz ve hocalarımız anılarını anlatarak duygulu anlar yaşandı.
Eski Kırşehirsporlu futbolcu olarak benimde bulunduğum bu ortamı yazmak değil, yaşamak gerekir. Ben de yıllardır hayal ettiğim bu anın mutluluğunu yaşadım.
İnanın tanıştıktan sonra bırakmadım, yapıştım, sarıldım Vehbi hocama, Kaleci Adil ağabeyime, Trabzon'dan gelen Yılmaz ağabeyime, Nevşehir'den gelen Kenan ağabeyime ve diğerlerine. Özellikle yemekte kaleci Adil ağabeyimle, Vehbi hocamın ortalarına oturdum, çok güzel bir sohbet sırasında anlattıkları hatıralarını dinleyerek zevkle yedik yemeklerimizi.
Yukarıda değindiğim gibi bu muhteşem an ne yazılır, ne anlatılır sadece yaşanır. Çok şükür bu anı yaşamakta bizlere nasip oldu.
Kırşehirspor'a emek vermiş, bu uğurda sakatlanmış, ayağı, kolu kırılmış, hastalanmış ama Kırşehirspor sevdasından vazgeçmemiş, hiç bir karşılık ve menfaat beklemeden çok zor şartlar Kırşehirspor'da futbol oynamış bizleri bir araya getirerek bu muhteşem anı yaşatan Kırşehir Belediye Başkanımız Yaşar Bahçeci' ye, Kırşehir Belediyespor kulüp Başkanı Veli Şahin'e ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.
İşte bunun adına ahde vefa derler, erdemli, onurlu davranış derler. Bu program “vefa” denilince, “Ne vefası İstanbul'daki semtin adı Vefa mı?” diyenlere kapak olmuştur.
Hastalıklarda, ölümlerde, iyi ve kötü günlerde en sevdiklerimizi unuttuğumuz, ziyaretlerine gitmediğimiz, uzakta da olsa telefon açarak başsağlığı, geçmiş olsun, hayır olsun gibi dileklerimizi söyleme nezaketinden ve erdeminden uzak kalan insanların örnek alması gereken program olmuştur.
İnsanlığın çürüdüğü, kokuştuğu, yardımlaşmanın, ahde vefanın bittiği, menfaatin, çıkarcılığın başladığı günümüzde Kırşehir Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci ve Kırşehir Belediyespor Kulüp Başkanı Veli Şahin' in ahde vefa adına, insanlık adına gerçekleştirdikleri program okullarda ders olarak okutulacak güzelliktedir, şerefli ve onurlu bir davranıştır, böylesine şerefli ve onurlu davranışı da şerefli ve onurlu insanlar yapar.
Anadolu tabiriyle "Çoban isterse tekeden süt çıkarır" sözünde olduğu gibi insan isterse neler yapabiliyor tüm Kırşehir görmüş oldu yeter ki yapmak isteyelim.
Buradan tekrar bu programı organize ederek bizleri bir araya getirerek kaynaştıran, tanıştıran, plaket veren, protokolle maç seyrettiren Kırşehir Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci ve Kırşehir Belediyespor Kulüp Başkanı Veli Şahin ile emeği geçen herkese inşallah bu ve buna benzer ahde vefaya dayalı programların devamının getirilmesi önerimle teşekkür ediyor ve ilk kurulduğu günden bu güne kadar Kırşehirspor'a hizmet edenlerden hayatta olanlara selam, saygı ve sevgilerimi iletiyor, sağlık ve mutluluklar diliyorum.
Hayatını kaybederek ahirete intikal eden futbolcu ağabeylerimize, hocalarımıza Tanrı'dan rahmet diliyor, ruhları şad, mekânları cennet olsun diyorum.
Ayrıca benim yetişmemde, kaliteli bir hayat yaşamamda epey emeği olan Abdurrahman Cem hocamı çok sevdiğimi, saygı duyduğumu tüm Kırşehir'in bilmesini istememi yazmazsam ahde vefasızlık yapmış olurum. Hocama selam ve saygılarımı sunuyorum.