Yazı yazmak o kadar zor olmamasına rağmen, klavyenin başına geçince acabalarla kollar adeta bağlanıyor. Birde bu yazı gazetede yayınlanacaksa iki defa değil, pek çok defa düşünmek gerekiyor.

Yazı yazmak o kadar zor olmamasına rağmen, klavyenin başına geçince acabalarla kollar adeta bağlanıyor. Birde bu yazı gazetede yayınlanacaksa iki defa değil, pek çok defa düşünmek gerekiyor. Hele Türkiye gibi bir ülkede daha da zor.
Acaba kimin çıkarına dokunacak, acaba hangi kurum kızacak, acaba nasıl bir galiz küfürle karşılaşacaksın hep sonucu bilinmeyen sorular.
Gazete yazarlığı çok başka bir sanat. Çünkü kaleminde çıkan her yazının, herkes tarafından doğru olarak yorumlanmasını düşünmemekle ve bazı rizikoları göze almakla başlayacaksın.
Patronun talimatı, rejimin baskısı, okuyucunun eleştirisi, çıkarcının mafyavari tehditleri, fanatiklerin vahşi saldırısı düşünülmesi gereken rizikolar. Bu türlü rizikoları çok basit yollarla atlatan veya atlatmasını iyi bilen, ulusal ve amatör gazeteciler var. Amatörler arasında pek bulunmasa da veya bulunma ihtimalinin az olmasına rağmen, profesyoneller arasında çıkar karşılığında kalem oynatan gazeteciler de yok değil.
Mekke ve Medine’yi düşmanlara karşı savunurken, kutsal emanetlerin düşman eline geçmemesi için, bütün zorluklara karşı onları Türkiye’ye kaçıran şerefli bir Osmanlı paşasına “hırsız” diyen bir densize hitaben yazdığım hiciv bir şiire kızarak, hakaret dolu e-mail atan densiz, kesinlikle Türk olamaz. Ben aynı üslupla cevap vermeyeceğim. Tabi anlarsa, inşallah anlar.

BÖYLE ŞİİR Mİ OLURMUŞ
Böyle şiir mi olur demiş pezevengin biri
Sana eser beğendiremez makberin piri
Sen sanattan ne anlarsın beyinsiz aymaz
Kelam bilmez misin i….. iki cüzde sen yaz

Yoksa kokar mıydı hiç tuzlanmış salam
Yanlışlıkla kadın seni başka yerde s*çmış
Belli bir rengin olsun be terbiyesiz cudam
Niyet belli fark etmez siyah, kırmızı, beyaz

Tilki bile olmaz ancak senin kadar kurnaz
Ancak senin kadar olurdu dinsiz bağnaz
Sen dua et çöplüğünde bitlendiğin ağaya
Nankörlük nedir onu bilmeyen anlamaz

Yalaka, paspasçı yoksa b*k böceği misin?
Yakışır sana her sıfat, itin art bacağı mısın?
Senin ismin yok mu, kelime misin, hece misin?
Nerene neyim dokundu insan söylemez mi?