“Kırşehir Çiğdem” Gazetesi olarak öncelikle yöresel haberleri ve yazıları yazmamız, Kırşehir’in kültürü, tarihi, yatırımları, siyaseti, gelişmeleri ve sorunlarını Kırşehir halkına duyurmamız görevimizdir. 
Ancak her ne kadar da mahalli gazete olsak da sorumlu gazetecilik çerçevesinde gündemdeki ulusal olayları yazarak Kırşehirli vatandaşlarımızı bilgilendirmekte görevimiz kapsamındadır. Bugün bu düşünceyle hareket ederek Türkiye Cumhuriyetini 1915 yılında Ermenilere soykırım uygulamakla suçlayan ABD’nin Başkanı Biden’ın açıklamalarından dolayı ABD’nin yaptığı soykırımları yazarak Kırşehirli vatandaşlarımızı bilgilendirmek istiyorum. 
İşte ABD’nin yaptığı soykırımlar: 
ABD’nin ilk soykırımı sistemli olarak öldürdüğü yüz binlerce Kızıldereli soykırımı ile başladı ve sırasıyla soykırımlar şu şekilde devam etti.  
1898'de Meksika'yı işgal etti. 
1898’de Küba'ya girdi. 
1921 yılında Nikaragua'yı işgal etti. Ulusal Muhafızlar adlı ve başını Somoza'nın çektiği terör örgütünü kurdu. Anti-emperyalist direnişin başını çeken Sandino ve 300 kişiyi katletti. 40 yıldan fazla sürecek bir terör devrini başlattı. Sabotaj ve suikastlar düzenledi. 
1945'te Japonya'nın Hirosima ve Nagazaki kentlerine atom bombası atarak bir anda 250 bin kişiyi vahşice öldürdü. 
1950-53 yılları arasında yüz binlerce yurtsever Koreliyi katletti. 
1954'te binlerce Guetamalalı’yı öldürdü. 
1955'te Endonezya, Laos ve Kamboçya'da çok sayıda CIA operasyonu düzenledi.
1956-59 yılları arasında Küba’da 60.000 kişiyi, ABD'li danışmanların ve Batista'nın birlikte yürüttüğü operasyonlarda katletti. 
1961'de Küba'ya karşı Domuzlar Körfezi çıkartmasını örgütledi. 
1965'te işbirlikçi Suharto, 1 milyon komünist ve ilerici Endonezyalıyı katletti. 
Aynı yıl Dominik'e paraşütçülerini indirdi ve 10 bin Dominikliyi katletti. 
1975'te Vietnam'dan kovulduğunda arkasında milyonlarca ölü ve sakat bıraktı. ABD'nin Vietnam'da halkın üzerine attığı 638 bin ton bomba, II. Dünya Savaşı sırasında Avrupa ve Afrika'ya atılan toplam bombaların yarısıdır. Kişi başına aşağı yukarı 5 bomba atıldığı söylenmektedir. 
Milyonlarca insan stratejik köylere sürülmüş, on binlerce kadının ırzına geçilmiş, yüz binlerce insan sakat bırakılmıştır. Milyonlarca insan işkenceden geçirilmiştir. 
1970-75 yılları arasında Kamboçya ve Laos'ta 1 milyon insanı katletti.
1973'te Sili'de CIA'nin düzenlediği darbe ile 30 bin kişi katledildi. 
Arjantin'de faşist generallerle yaptığı işbirliği sonucu 30 bin kişi kaybedildi. 
1983'te Lübnan'a müdahale etti. 14 bin Deniz Piyadesinin katıldığı operasyonda binlerce ilerici yurtsever Lübnanlı katledildi. 
Aynı yıl Lübnan'a ikinci bir müdahalede bulundu. Akdeniz’de eşkıyalık yapan Amerikan 6’ncı Filosuna ait savaş gemileri Lübnan'a günlerce bomba yağdırdı. 
Yine aynı yıl Grenada'yı işgal etti. Yüzlerce ilerici ve yurtsever katledildi. 
1986'da uluslararası haydutluk örneği sergileyerek Libya'yı bombaladı, bine yakın sivili katletti. Ülkeye ambargo uygula deniz ablukasına başvurdu. 
1989'da Panama'ya asker çıkarttı ve 5 bin Panamalıyı öldürdü. 
1991'de Irak'ın Kuveyt'e girişini bahane ederek diğer emperyalist güçleri de ardına takarak Irak halkına karsı bomba yağdırdı. 100 binin üzerinde insanı katlettiği bu vahşeti iletişim kanallarıyla tüm dünyaya resmen izlettirdi. ABD uçakları Irak halkının üzerinde 12 bin sorti yaptılar. 
Somali'deki durumu bahane ederek yine diğer emperyalist güçleri de peşine takarak ülkeyi işgale girişti. 
İran'a karşı başlattığı ambargoyu yıllardır sürdürüyor. 
Latin Amerika'da ABD'nin bulaşmadığı savaş, katliam, insan hakları ihlali yok gibidir. Nikaragua'dan kaçan işkenceci, halk düşmanı kontraları Özgürlük Savaşçıları adı altında Honduras'ta üslendirdi ve silahlandırarak Nikaragua halkının üstüne saldırttı. 
Birçok Latin Amerika ülkesinde de Ulusal Muhafızlar adı altında Ölüm Mangalarını örgütledi, eğitti, finanse etti, silahlandırdı ve halkın üzerine saldırttı. 
Sadece 1946-1975 yılları arasında tam 215 kez askeri gücüne başvurmuştur. Aynı yıllarda insanlığa 19 kez nükleer silah kullanma tehdidini savurmuştur. 
Böylece sözde dostumuz Amerika'nın insan haklarına ve medeniyete ne kadar önem verdiğini görüyoruz. 
Dua edelim ki bu kör, ikiyüzlü, nankör zihniyet insan haklarını savunuyor, medeniyetten bahsediyor. Onun için de bu kadar ikiyüzlü, tiksindirici ve utanç verici durumdalar. Bir de bu ikiyüzlü nankör, yalancı Amerika insan haklarını savunmasaydı, medeniyetten bahsetmeseydi ne olurdu bu Dünya’nın hali onu düşünmek dahi istemiyorum. Adamların yüzü insan yüzü değil adete camız derisidir. 
Yukarıda verilen örnekler ABD’nin yaptığı soykırımların bazılarıdır. Umarım ABD’nin yeni başkanı Biden en kısa sürede aynaya bakar ve gerçek soykırım yapanın hangi ülke olduğunu görür.