Bu kent de yaşayan insanlar olarak elbette her şeyin çok daha iyi olmasını isteriz. Şehrimize yatırımların yapılmasını, işsiz kimsenin kalmamasını, şehrimizin büyümesini isteriz. İkinci bir üniversite daha yapılmasını, birkaç fabrika daha açılmasını tabii ki isteriz. Bu şehirde yaşayan insanımızın işinin gücünün olmasını, daha mutlu yaşam sürmesini, ekonomisinin iyi olmasını elbette ki isteriz. Ancak bu saydıklarımız şu an için mümkün görünmüyor.
Bir değişiklik olmazsa 31 Mart 2019 tarihinde yerel seçimler yapılacak. Bu seçimden sonra, Kırşehir’i ayağa kaldırmak, Kırşehir’i gelişmiş illerle yarışır hale getirmek için, artık her zamankinden daha çok yeniden bir CHP iktidarına ihtiyaç olduğu anlaşılıyor.
İşte bunun için özellikle yerelde yapılacak olan seçim sürecinde özenle üzerinde durulması gereken bazı hususların var olduğunu düşünüyorum. Öncelikle bütün siyasi partilerin yöneticileri, üyeleri, hatta oy kullanacak olan tüm seçmen her şeyden önce birer Kırşehir evladıdır. Dolayısıyla “her şey Kırşehir içindir” şiarıyla hareket ederek bireysel ilişkilerde sevgi, saygı, hak ve hukuk gözetilmelidir.
Peki!. Kırşehir halkı yerelde seçim yaparken tercihini hangi değerlere göre yapmalı?
Kırşehir yıllardan beri güçlü istihdam yaratılamadı hep küçüldü, burada yaşayanlar işsiz güçsüz kaldı başka illere göç etti, nüfusu düştü, ekonomisi küçüldü yani kaderine terk edildi.
Elbette memleketimizin içine düştüğü bu durum Kırşehir’de yaşayan tüm insanları ilgilendiriyor ve derinden üzüyor.
Öyleyse, Kırşehir’in ayağa kalkması, gelişmesi ve büyümesi için yeni ve farklı atılımlara ihtiyaç var.
Bu ihtiyacı ancak sosyal demokrat CHP’nin vizyonu ve dünya görüşü sağlayabilir. İşte bunun için Kırşehir halkı tercihini artık CHP’den yana kullanmalı.
Peki CHP bu süreçte ne yapmalı?
Her şeyden önce hedeflerin doğru tespit edilmesi,
Hedeflere ulaştıracak proje ve programların geliştirilmesi,
Bunları hayata geçirecek olan kadroların oluşturulması gerekir.
Ahbap-çavuş ilişkisi, adamcılık, grupçuluk, hizipçilik olmamalı, bunların yerine farklı düşüncelerin yarıştığı birlik ve beraberliğin sağlandığı liyakat ve ehliyetin ön plana çıktığı yer ve değer bulduğu bir yapı oluşturulmalı.
Parti yönetimi sevgi ve saygıya dayalı yapıcı, birleştirici bir üslup benimsemeli.
Siyasi faaliyetler bütününde prensip ve projeler üzerinde sesli ve şeffaf düşünmeli.
Yerel sorunlar ve çözüm yolları hakkında daha şimdiden kapsamlı araştırmalar, raporlar hazırlamalı tüm bunları kamuoyu ile paylaşmalı. Siyaset üslubu rasgele konuşmaya değil; yazıya, bilgiye, belgeye dayanmalı.
Bir de, yerel siyasi gazetelere rasgele açıklamalar yapılmamalı. Henüz aday adaylığı sürecinde aktörlerin birbirlerini gazete köşelerinde yıpratarak kendilerine yarar sağlama çabası içerisinde olup, dolayısıyla bu olayında partiye zarar vermesine izin verilmemeli. Yani CHP yönetimi gerek merkezde ve gerekse de ilçelerde ve beldelerde kontrolü elden asla bırakmamalı.
Kamuoyuna yapılan tüm açıklamalar net, anlaşılır olmalı ve başta Merkez İlçe olmak üzere Kaman’ın, Mucur’un, Çiçekdağı’nın, Akpınar’ın, Boztepe’nin ve Akçakent’in sıkıntıları üzerine yapılmalı beraberinde çözüm önerileri de belirtilmeli.
Bunları yerine getiren CHP yönetiminin yerel seçim çalışmalarını daha aktif hale getirmesi gerekir. Bunun için de şimdiden komisyonlar ve çalışma grupları kurulmalı. Araştırma-Geliştirme grubunun önerileri ile ilçe örgütlerinin her gün ayrı bir mahallede ve il örgütünün de yine her gün ayrı bir ilçede seçmen kitlesi ile bire bir iletişim kurarak halk toplantılarını sürdürmesi gerekir.
Parti örgütü yerel seçim çalışmaları çerçevesinde sivil meslek örgütleriyle, bilim adamlarıyla, kanaat önderleriyle, gençlerle, kadınlarla toplantı üstüne toplantı yapmalı, alınan görüşler tek merkezde toplanarak belirli süzgeçten geçirildikten sonra uygulanabilir raporları bir plan ve program çerçevesinde hazırlanmalı. Zaten CHP Kırşehir örgütü bunun için yeterli olanak ve kadrolara fazlasıyla sahip.
Bir kere parti yöneticileri ve aday adaylarının öğretici, açıklayıcı, bilgilendirici ve ikna edici yönleri olmalı. CHP Kırşehir’in kalkınması için neler düşünüyor?
Kırşehir’de işsizlik, kırsal kalkınma, hayvancılık, tarım, kentsel dönüşüm ve turizm gibi temel konular üzerinde çalışılarak düşünülen, önerilen projeler nelerdir? Kırşehir için yapılması ve uygulanması vaat edilen plan ve projelerin neler olduğu ile bunların finansman kaynakları araştırılmış mıdır? Bu soruların cevabını vererek esasa dayalı konular üzerinde konuşup, tartışmalıdır.
Kırşehir seçmeni artık alışagelmiş çalışmaların dışında, özellikle yerel seçimde çok iddialı olan CHP’den daha özgün çalışmalar beklemekte. Yerel sorunlara daha çok bilimsel anlamda eğilsinler istiyor. Kırşehir’in temel meseleleri üzerinde hem hazırlık yapmalarını, hem bu konudaki fikirlerini halkla daha çok paylaşmalarını bekliyor.
CHP’nin yöneticileri ve adayları tüm bunları gecenizi gündüzünüze katarak ev ev gezip seçmenle bire bir iletişim kurmak suretiyle ve ayrıca, basın ve medya aracılığı ile Kırşehir halkına anlatın, anlatın ki! Tarihi sorumluluğunuzu yerine getirin.