MHP'de sular ısındıkça ısınıyor her gün yeni sözler yeni olaylar ortaya çıkıyor. Genel Başkan aday adayları il il dolaşıp destek arıyorlar.

MHP'de sular ısındıkça ısınıyor her gün yeni sözler yeni olaylar ortaya çıkıyor. Genel Başkan aday adayları il il dolaşıp destek arıyorlar.
Geçtiğimiz günlerde MHP genel Başkan Adayı Meral Akşener Kırşehirimize de gelerek burada partili ve partisiz bir kalabalığa hitap etmişti…
Dikkatimizi çeken birkaç önemli husus vardı!
Diğer adaylar kapalı mekânda yapmıştı konuşmalarını ancak Akşener açık alanı tercih etti.
Öncelikle şunu söylemek isterim ki Kırşehir’e gelen diğer genel başkan adaylarının kalabalığından çok daha fazla bir kalabalık vardı alanda. Bununda nedeni belki bayan olması, belki ilk başkaldırı yapan aday olması yada Milletimizin ve dolayısı ile ilimiz vatandaşlarının da teveccühünü kazanmış olması diye sayabiliriz.
Güzel bir konuşma, kadınlara önem en üst safhada, vatandaş ile kendi arasındaki güvenlik duvarlarını kaldırtması, başta AKP hükümeti ve diğer partilere yapılmaya çalışılan kötü tezahürata dur demesi, üslubun güzel olması dikkat çeken gözlemlerimizdi.
Gelelim Kırşehir deki Ülkücü camianın tavrı ve yapmak istediklerine…
Her yerde olduğu gibi burada da bu işin çilesini çekmiş, acısını yüreklerinde hissetmiş, maddi manevi bu uğurda mücadelesini vermiş gerçek ülkücüleri bir kenara koyuyorum, Akşener’e yakınlaşmaya çalışan, basın yayın ve sosyal sitelerde olası Genel Başkanla birlikte hareket ediyormuş görünümünde olan, yalaka, menfaatçi, her devrin adamları o günde sahnedeydiler. Resim karesinde olmak için adeta birbirleri ile yarışanları esefle izledik. Kırşehir İl, ilçe ve ocak başkanı hariç önceki seçimlerde aday adayı olan isimlerin büyük çoğunluğu orada idi. İlimizde MHP’nin 6 delegesi bulunmakta bunlardan 4 tanesinin Meral Akşener’i desteklediği yani Devlet Bahçeliye destek olmadığı gelen duyumlar arasında.
MHP ye umut olmak, ülkenin siyasetine yön vermek için bu kurultayın önemi çok büyük.
Kurultay öncesi bir çok spekülasyonlarda ortaya çıkmaya başladı. Sayın Bahçeli’nin olası genel kurulda aday olmayacağı, hatta bir adayı destekleyeceği, diğer muhalif adayların bir aday önderliğinde birleşeceği, ilk oylamadan sonra en yüksek delege desteğini alan adayı diğer muhalif adayların destekleyeceği vs. gibi bir çok söylenti dillerde dolaşmakta.Bunlar aslında güzel temenniler kötü olan veya olabilecek olan ise o tarihte kurultayın yapılamayacağı/yaptırılmayacağı,yapılsa bile olay çıkartılacağı,hatta daha kötüsü şimdilerde delege satın alma ,delege tehditlerinin başlayacağı buna benzer bir çok olumsuz şeylerin meydana gelebilecek olması.
Genel Merkez; 19 Haziran kurultayı hukuki olmadığını, kurultaya gidenlerin parti suçu işleyeceklerini, parti kararlarına aykırı hareket etmiş olacaklarını ve bunun da tüzüğe aykırı olduğunu söylüyor. Ayrıca 19 Haziran’da kurultay genel başkan ya da görevlendireceği bir yönetici olmadan açılamayacağı, açılsa bile yaptığı işlemlerin hukuken “yok” hükmünde olacağı, 19 Haziran’a gidenlerin partiyi kaosa sürüklenmesine katkı sağlayacağını bu nedenle 10 Temmuz kurultaya gelinmesi gerektiğini söylüyor.
Diğer taraftan muhalifler ise genel merkezin söylediklerinin tam tersini söylüyor.
Bakalım 19 Haziranda tüzük değişikliğinin olmasına imkan tanıyacak olan kurultay yapılabilecek mi? Neler olacak bu hafta sonu çok kritik bir gün yaşanacağı kesin. Milliyetçi ve Ülkücü hareket seçim yapabilecek mi yoksa 2018 e kadar seçim olmayacak mı? Kurultay olmaz ise partide bölünme yaşanacak mı? Yeni bir oluşum yeni bir parti mi kurulacak bütün bunların hepsini ilerleyen günlerde görme imkanımız olacak.