Koronavirüs ile mücadele de halen başlangıçta ki gibi tedbirler devam ediyor. Zira bu salgının şakası yok, insanlarla fiziki mesafe korunmadığı, maske takılmadığı ve temizliğe gerekli önem verilmediği zaman sinsice insan vücudunda kendine hemen yer ediniyor.
Bugün itibariyle açık olan alışveriş merkezlerinde, pazaryerlerinde, marketlerde kalabalıkların olması nedeniyle hastalığın bulaşma ihtimali bir hayli yüksek. Kalabalık çalışılan iş yerlerinde ve toplu ulaşım araçlarında hastalığın bulaşması daha fazla zira aynı havayı birden fazla insan teneffüs etmek durumunda kalıyor. Okullar açıldı, eğitim kurumlarında da öğretmen, veli ve öğrenci sürekle iletişim halinde olacaklarından dolayıdır ki korona virüsünün yayılma ihtimali daha kolay olacaktır.
Evet, hastalığa yakalanan insanların sağlığının korunması için tüm ülkemizde olduğu gibi Kırşehir’de de başta hekimlerimiz olmak üzere tüm sağlık çalışanlarımız itinalı ve özverili çalışmalarını canla başla yerine getirdiklerini yakından gördük, hepsinin defalarca kez alkışı hak ettikleri mutlaktır.
Korona süreci her yaştaki insanı, kendisinin veya bir yakınının hastalığa yakalanması nedeniyle, gerek sosyal adaptasyon ve gerekse de psikolojik açıdan belirgin şekilde etkilemektedir. Bu durumun halk sağlığı açısından derin olumsuzluklar oluşturacağı yetkililerce şimdiden göz önünde bulundurularak en az hasarla sürecin atlatılması için gerekli çalışmalarında yapılması artık elzem olmuştur.
Kırşehir’de özellikle Ağustos ve Eylül aylarında korona virüsüne yakalanan insan sayısı bir hayli yüksekti, bunda büyük şehirlerden, yurt dışından geçici süreliğine de olsa ilimize gelenlerin etkisinin olduğu kaçınılmaz. Ayrıca çok katlı ikamet edilen apartmanların ortak kullanım yerleri ve asansörlerde korona virüsü ile yakından tanışma ihtimali de olmaktadır.
İlimizde korona ile mücadele konusunda gerekli tedbirler en üst seviyede alınmakta, bu işin şakasının olmadığı, ihmal edilmemesi gerektiği ve fiziki mesafe, temizlik, maske takılması kurallarına uyulması gerektiği insanlara anlatılmaktadır.
İlimizin Valisi Sayın İbrahim Akın ve Belediye Başkanı Sayın Selahattin Ekicioğlu ile kurumlarım müdürleri zaman zaman denetimlere bizzat katılarak çarşı, Pazar ve iş yerlerini ziyaret edip uygulamayı yerinde kontrol etmektedirler. 
Korona belasının alınan ciddi ve sıkı tedbirlerle bir an evvel yok edilmesi elbette ki dileğimiz olur. Ancak bunun da aşı ve ilacı çıkana kadar süreceği de ortadadır. Öyleyse hepimizin meşke, temizlik ve sosyal mesafe kuralına uymamız, uymayanları da uyarmamız gerekiyor.  Ayrıca bu konuda, Sayın Valimiz ve Sayın Belediye Başkanımızın özverili çalışmalarının takdire şayan olduğu aşikârdır.