Saygıdeğer okurlarımız, malum Kırşehir Arena Gazetesi 1996 yılında yayın hayatına başlamış ve 2000 yılından itibarinde kesintisiz yayın hayatına devam etmiştir. Dolayısıyla Kırşehir’in en eski üçüncü gazetesi unvanına sahipti. 
Son yıllarda ekonomik sıkıntı bizleri başka arayışlara, başka koşullarda yayın hayatımıza devam ettirme zorunluluğuna sürükledi.  
Gazetelerin elektrik, kâğıt, kalıp, boyası, cilası, asgari ücretten doğan işçi maaşları, SGK ödemeleri, velhasıl gazetelerin her bir aşaması büyük bir maddi külfet getirmekteydi. Bizler bu kadar zorluk ve sıkıntılar altında ezilirken siz kıymetli okuyucularımıza en doğru, en objektif haberleri iletmeye çalışırken, maalesef ilin yöneticileri, oda başkanları, ya da her gün masasına üç beş ulusal gazete koyan zatı muhterem esnafımız bayiye 50 kuruş vererek destek olamadılar. 
Değerli hocam Prof. Dr. Mustafa Arıcı, bana “Ya Sait ben anlamıyorum yerel haber okumak için ulusal gazete alıyorlar” derdi. Evet, çok doğru söylüyordu. Hatta hocam Arıca,  “İngiltere’de ben mastır yaparken üç yüz bin şehir nüfusunda en az 200 bin gazete satılıyor. Vatandaş çocuğuna veya kendine bisiklet mi, bilgisayarı motoru, ev, araba ne alacaksa yerel gazeteden beğenir alır” diye söylediğinde hayretlerimi gizleyememiştim.
Maalesef bu kültürü şehrimize, şehirlerimize yerleştiremedik. Siyasilerin şamar oğlanı olduk ve Bu günlere geldik. Burada en büyük yanlışı da kendimiz yaptık, Bedava gazete dağıtarak. İnşallah bundan sonra aynı yanlışı yapmayız.
Neden “Kırşehir Çiğdem” Gazetesi ve sahibiyle benim düşüncelerim daha fazla örtüşüyordu. Anlaşamama gibi durumlarda konuşulup ortak noktalarımızın olacağını biliyorum.
Kırşehir’in en eski ve köklü gazetelerinden birisi olan “Kırşehir Çiğdem”in de kendine göre okuyucusu, takipçisi ve abonesi var. Daha fazla kitleye ulaşacağımızı bildiğimden bu kararı verdim.
“Neden Arena değil de Çiğdem oldu?” derseniz gazete sahiplerinden birileri elini taşın altına koyup, fedakârlık yapması gerekiyordu. Biz de o fedakârlığı elimizi taşın altına biz biraz daha fazla koyduk. Hep benim dediğim olursa ortaklık yürümez, ARENA GAZETESİ hep kapanmaktansa ortak olarak devam etmesinin daha iyi bir karar olduğuna karar verdim.
Kim derdi ki Sait Yanık, “Kırşehir Çiğdem” Gazetesine ortak olacak? Kim derdi ki Sait Yanık “Kırşehir Çiğdem” Gazetesi’nde yazı yazacak.
Hayat bu. Bakalım ileride bizi daha ne zor koşullar bekliyor göreceğiz.
Bu vesile ile gazetemiz “Kırşehir Çiğdem”de birlikte olacağımız Salih Güner ve Sait Uyar arkadaşımız ve tüm çalışanlarımızla Kırşehir’e en iyi hizmeti verme çabası içinde olacağız. 
Bundan sonra bizi bu köşede takip etmeye devam etmenizi istiyor şimdilik HOŞÇAKALIN.