Dünyada yaşanan siyasi kargaşalar, ekonomik krizler, yangınlar, korona virüsü v.s bir mücadeledir sürüp gidiyor. 
Elbette bunlar yaşanan gerçeklerdir insanoğlu istemese de tüm bu ve benzeri olaylarla mücadele ederek yaşam savaşı veriyor. Ancak hayatın içinde toplumsal duygularımıza yön veren futbol da var elbette.
Gönül verdiğim, Anadolu’nun en eski kulübü, lacivert, onunla birlikte özdeşleşen ve güzel bir görünüm sergileyen sarı ile yan yana getirdiğimizde Sarı-Lacivert olur, bu da kanaryanın yani Fenerbahçe’nin renkleridir.
Geçtiğimiz sezonlarda aradığını bulamayan, taraftarını mutlu edemeyen, başarıdan yoksun bir Fenerbahçe izledik. 
Yıllar geçip gitti, ha bu sezon iyi olacak, olmadı. “Canım bu sezon iyi olacak, yok yok bu sezon daha iyi olacak!” denildi ama olmadı, olmadı olmadı. 
Geldik 2021-2022 sezonuna, yeni teknik heyet, yeni birkaç futbolcu ve lig başladı. Henüz işin başındayız ama farklı bir futbol ortaya konulamıyor. Yani eski tas, eski hamam denir ya aynen öyle gibi. 
Yanılmayı çok isterim ama görünen köy kılavuz istemez denir ya öyle bir şey.
Teknik adam olarak, allanıp pullanıp getirilen Fenerbahçe’nin beğenmeyip gönderdiği, verim alamadığı eski hocası. Fenerbahçe futbol takımını şampiyon yapmaya yeterli olup olmadığı sezon sonunda görülür, ayrıca futbolcu transferi politikası da önceki sezonlardan farksız. 
Kaliteli, verim alınabilecek futbolcu takviyesi yapılamadı, eskilerle yola devam gibi. Sadece kaleci iyi, defans zayıf, ileride sonuç odaklı golcü yok. Bu durumda takıma gönül veren insanları mutlu edecek futbol da görünmüyor maalesef.
Anadolu’nun birçok kulübünden çok daha ekonomisi güçlü bir Fenerbahçe teknik heyet bakımdan olsun, futbolcuların kalitesi yönünden olsun daha iyi bir sonuç ortaya çıkmalıydı.
Fenerbahçe futbol takımının, sezonun henüz başında ama puan kaybına tahammülü olmamalı. İlk maç rakip Adana Demirspor, zorlanan bir Fenerbahçe, keyifsiz futbol, “şu iş bir an evvel bitse de gitsek!” diyen profesyonel futbolcular.
Geçtiğimiz sezon, Fenerbahçe futbol takımını oynadığı futbol nedeniyle eleştirdik, teknik adamı eleştirdik, zira oynatılan futbola tahammül edilmesi de ümitsiz bir vakıa olarak görülüyordu sonuç da öyle oldu. Ama bu sezon farklı bir teknik adam, birkaç yeni futbolcu ama iyi futboldan uzak, keyif vermiyor, heyecan yaratmıyor.
Başkan Ali Koç elinden geleni yapıyor, ancak bu da eksiklikleri gidermeye yetmiyor. Her şeye rağmen taraftarı olarak bu takımdan yıllarca özlem duyulan hem Avrupa’da, hem de ülkemizde mutlu sona ulaşmayı bekliyoruz.
Başarılar Fenerbahçe…
Yıllarca bitmeyen bir tutkusun sen Fenerbahçe…
Genci, yaşlısı, tüm taraftar Anadolu da şampiyonluk meşalesini yakmaya hazırlanıyor Fenerbahçe…