Yıllardır bu köşemde Kırşehir’in gelişip kalkınması için üzerime düşen katkıyı yapmaya çalıştım ve yazılarımın özetinde “Kırşehir kaybederse, hepimiz kaybederiz” dedim.
Ama ne yazık ki Kırşehir temsil edenlerin kaprisleri, yanlışları, karar ve söylemleri ile Kırşehir kaybetmeye, dolayısıyla hepimiz de kaybetmeye devam ediyoruz.
10 yıl MHP’nin, 15 yıldır AK Parti’nin yönettiği Kırşehir Belediyesi’nde 25 yıl sonra yaşanan değişimi nedense AK Partililer bir türlü kabul edemedi.
Bu değişimin halkın tercihi ve kararı olduğunu aklımızdan çıkarmamak ve ona göre hareket etmek varken, bu ilin önüne takoz koymak isteyenler ne yazık ki yanlış yapmaya devam ediyorlar.
Bu durum ilimizi yönetenler için de, bizim için de son derece üzücü sonuçlar doğuracak, kimsenin umurunda değil sanki.
Geçtiğimiz günlerde yazdım, bir kez daha üstüne basa basa yazmak istiyorum. Kırşehir’de özlenen ve beklenen kenetlenme örneğini görememenin üzüntüsünü yaşıyor memleket sevdalıları…
Kırşehir’in ekmeğinden mi, suyundan mı nedir bilmiyoruz, Kırşehir için koşturan, çaba harcayan insanların yanında değil, karşısında oluyoruz.
Neden böyle yapılıyor bilmiyoruz, ama bu tür girişimleri ve çabaları da doğru bulmuyoruz.
31 Mart seçimlerinde 15 yıllık AK Parti yönetimlerine Kırşehirliler dur dedi ve CHP’ye, yani Selahattin Ekicioğlu’na görev ve sorumluluk vererek, işbaşına getirdi.
Yani 25 yıl sonra CHP yeniden Kırşehir Belediye Başkanlığı’nı kazandı. Bu da doğal bir sonuçtu.
Son 25 yıl da iki dönem MHP, üç dönem AK Parti Kırşehir Belediyesi’ni yönetti. Bu süre içinde Kırşehir’de her şey normal seyrediyor, siyasi partilerin başkan ve yöneticileri Kırşehir’in adının geçtiği her yerde birlikteydi.
Ne olduysa bu birliktelik 31 Mart seçimlerinden sonra bozuldu.
Neden bozuldu, niçin bozuldu? Ya da kim, ya da kimler bozdu?
Kırşehir’de hiç kimsenin kabul edemeyeceği bu durum, her geçen gün insanların tepkisine neden oluyor ne yazık ki!
Bugün Kırşehir Belediyesi’nin başında bulunan Başkan Selahattin Ekicioğlu, partizanlık yapmadan, hatta bir çoğu AK Parti’li Belediye Başkanı tarafından atanan ve onunla birlikte görev yapan müdür ve şeflerle birlikte çalışıyor. Yani kimsenin işiyle, aşıyla, onuru ve şerefiyle oynamadan Kırşehir halkına hizmet etmeye çalışan Başkan Ekicioğlu’nun diğer yandan elini oyunu bağlamak, başarısız kılmak için bir takım kişiler, kurumlar harekete geçmiş, türlü senaryolar peşindeler…
Başkan Ekicioğlu’nun kendi hesaplarına göre 462 milyon liralık borçlu bir Belediye devraldığını açıkladığı ortada. Bu borcu ödemek için de tasarrufa yöneldiği, gelir ve gider dengesini oluşturmaya çalıştığı da bilinen bir gerçekken, önce Emekli Sandığı, ardından SGK harekete geçiyor. Bunun sonucu İller Bankası’ndaki gelirlerinden kesinti yapılıyor, ya da SGK’nın yaptığı gibi mal varlıklarına haciz konuyor.
Elbette devlette devamlılık vardır. Bu kurumlar alacaklarını öyle, ya da böyle tahsil etmek yoluna gidecektir. Ama 15 yıldır AK Parti’nin elinde iken Kırşehir Belediyesi’ne icra göndermeyen, SGK bugün sırf muhalefette olan bir partinin yönettiği Kırşehir Belediyesi’nin mal ve mülklerine ipotek koyması da hoş olmuyor bence. Hatta bu durum Kırşehirlilerin yoğun tepkilerine neden oluyor.
Bu konuda SGK Kırşehir yöneticilerine sormak lazım: Acaba bu borç Başkan Ekicioğlu döneminde mi yapıldı?
Yani SGK yöneticileri bu işi kendileri mi yapıyor, yoksa birilerinin talimatına göre mi hareket ediyorlar. Bu soru insanların kafasında bir sürü soru işaretlerini de beraberinde getiriyor.
Eğer birileri talimat vererek sırf Ekicioğlu’nun hizmet yapmasını engellemek istiyorlarsa, çok ama çok büyük bir yanlışın içindeler benden söylemesi.
Kırşehir halkı AK Parti’ye iktidara geldiği günden bu yana nice Belediye Başkanları, nice milletvekilleri, nice İl Genel ve Belediye Meclisi üyesi verdi. O zaman sorun yoktu da, bugün mü sorun oldu?
Bugün Kırşehir’de insanlar gerçekten büyük sıkıntı içinde, adeta burnundan soluyor. İş ve aş için çalmadık kapı bırakmayan, gerginleşen bir toplum, çatacak adam arayanların sayısı her geçen gün artarken, Belediye Başkanı Ekicioğlu’nun kapısını bekleyerek iş ve aş isteyenler ne yazık ki sıkıntı içinde bulunan Kırşehir Belediyesi’ni ve dolayısıyla Başkan Ekicioğlu’nu da çaresiz bırakıyor.
Her gün yüzlerce kişinin “iş” diyerek kapısına gelen bu insanlar karşısında eli kolu bağlı olduğu için, hatta tıka basa, şişirilmiş bir Belediye çalışanına sahip olduğu için çaresiz kalan Kırşehir Belediye Başkanı Sayın Ekicioğlu’nun, tarım ve hayvancılık projelerini hayata geçirip onları iş sahip yapacağını söylemekten başka elinden bir şey gelmezken, diğer yandan Belediyeyi çalışamaz hale getirmek adına “SGK borcu var” denilerek Belediyeyi çalışamaz duruma getirmek isteyenler ortaya çıkıyor ne yazık ki!
Başkan Ekicioğlu, projelerini tasarruftan elde edeceği gelirlerle yapmaktan başka bir çaresinin olmadığının bilincinde. İşte yaptığı tasarruflarla hem çalışanların maaşını gününde ödüyor, hem de yaptığı tasarruflarla hizmet etmeye gayret ediyor Başkan Ekicioğlu.
Geçen Belediye yönetimi tarafından müteahhide ihale yoluyla yapılmasına karar verdiği Şehir İçi Otobüs Terminalini, Başkan Ekicioğlu, Belediye’nin kendi imkânlarıyla yaptırıyor.
Evet, yıllardır yaza yaza dilimde pelesenk ettiğimiz kısır çekişmeler ülkemize ve Kırşehir’e büyük zarar veriyor. Ne yazık ki ülkemiz ve Kırşehirimiz ne kaybettiyse kısır çekişmelerden kaybetmiştir.
Geçmişte bunun pek çok örnekleri vardır. Kim, hangi siyasetçi ve parti, rakip partiden Belediye Başkanı seçilenleri hizmet yapmasın diye engellemiş, önüne takoz koymuşsa hepsi kaybetmiştir.
Kırşehir halkının oylarıyla milletvekili seçilen, “ben Kırşehir’in milletvekiliyim” diyen kim varsa, Belediye Başkanının siyasi görüşüne, partisine bakmadan onun emrinde, onun yanında olmak mecburiyetindedir. Hatta çalıştırmak zorundadır.
Bunu yapmak yerine, Belediye Başkanının elini kolunu bağlayarak, onu çalıştırmamak için her girişimin yanında ve arkasında durursa bu hem kendisine, hem de Kırşehir’e büyük ihanettir.
Görevler, makamlar gelip geçicidir. Bugün görevde olanlar, yarın görev süreleri bitince bu memlekette başı dik, alnı açık gezmek istiyorlarsa partizanlıktan, engellemelerden uzak durmak mecburiyetindedirler. Ama nedense hala bunu yapmamakta direnerek Kırşehir’e ve Kırşehir halkına zarar verilmeye devam edilmektedir.
Yanlıştan dönmek te bir erdemliliktir. Gelin yol yakınken herkes eteğindeki taşı döküp, Kırşehir çatısı altında toplanmalıdır.
Bugün iktidar partisine mensup Milletvekili Mustafa Kendirli ile Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu’nun Kırşehir’in menfaati için bir araya gelmesini arzu ediyor ve bu konuda kendilerini bir kez daha uyarıyoruz,
İç çekişmeler, sen-ben kavgaları artık son bulmalı.
Kazanan hem Kırşehir olsun, hem de Kendirli ile Ekicioğlu…