Mesleğimiz böyle işte. Göreceksin, duyacaksın, yaşayacaksın ve kaleme alacaksın.
Yıllarca bir gazeteci olarak nice parti liderlerini, Başbakanları, Cumhurbaşkanları izledim, takip ettim.
Meydan mitinglerinde, açılışlarda, temel atmalarda, törenlerde, toplantılarda dikkatimi çeken tek şey acaba kaç kişi izledi, lider acaba o il için özel neler vaat edecek, neler söyleyecek diye mitingin sonuna kadar heyecanla, sabırla beklerdim.
Geçtiğimiz Cumartesi günü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan komşu ilimiz Kayseri’yi ziyaret ederek Cumhuriyet Meydanı’nda Kayserililere hitap etti. Miting kalabalık ve muhteşemdi. Zaten Cumhurbaşkanı’nın mitingleri hep böyle oluyor.
Cumhurbaşkanı Kayseri’de konuşurken, ben Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Kayseri’ye başka ne müjdeler verecek, hangi açılışları yapacak diye bekledim, durdum.
Ve sonuçta da öyle oldu. Kayseri yine alacağını almıştı.
30 dakika halka hitap eden Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşmasının büyük çoğunluğunu “Barış Pınarı Harekatı”na ayırdı.
Ama beni daha çok Kayseri’ye yapılan yatırımları ilgilendirdi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan Kayseri’ye katrilyonlarca yatırım yaptıklarını anlatırken, aklım Kırşehir’deydi, üzülmemek elde değildi.
Kayseri seçtiği siyasiler sayesinde her dönem, her iktidarlarda istediği yatırımları alarak bugün Orta Anadolu’nun bir sanayi merkezi olduğunu bilmeyenimiz yoktur. Üstelik Kayserililer meydan mitinginden sonra bırakırlar mı Cumhurbaşkanı’nı? Bırakmazlar tabi. Daha neler istemişlerdir, neler?
Peki Kayserililer Cumhurbaşkanı’ndan her şeyi istiyorlar ve alırlarken Kırşehir ne olacak? Biz neden bir Kayserili gibi olamıyoruz?
Geçtiğimiz yıllarda Kırşehir iki milletvekilleriyle, Belediye Başkanı’yla Ak Partili değiller miydi? Kırşehirliler de AK Parti’ye oy vermediler mi? O milletvekilleri ve Belediye Başkanı kibirli olmanın vatandaşa hizmet yerine hezimet yapmanın kurbanı olmadılar mı?.
Geçmiş yıllarda Kırşehir’i ziyaret eden Cumhurbaşkanı, Başbakan ve Bakanlar neler vaad etmişlerdi, neler?
Hani ne oldu o vaatler?
Hani Kırşehir’e yatırım yapacaklardı?
Hani hızlı tren müjdesi ne oldu?
Hani Çevre Yolu ne âlemde?
Ahi Evran’ın şehri dediler, herkesin oyunu aldılar, ama seçtiklerimiz görevlerini gereği gibi yapmadılar, yapamadılar.
Belirtmeliyim ki bir gazeteci olarak Cumhurbaşkanı’nın Kayseri’deki yüzlerce yatırımları duyunca insan sormadan, yazmadan edemiyor.
Kırşehir’in bu yürekler acısı durumunu yazmayalım mı?
Kayseri’nin sanayiden turizme, kadar her alanda büyüdüğünü, kalkındığını, esnafının, tüccarının, hepsinin zengin olduğunu görüyoruz. Çevre illerden her gün Kayseri’ye alışverişe, hastanelere binlerce insan gidip geliyor.
Kayseri’nin bu başarılı yükselişinin altında, tuttuğunu koparak güçlü siyasilerinin olduğunu artık kabullenelim.
Ya Kırşehir ne olacak?
Kırşehir’in de iktidarda milletvekili yok mu?
Geçmiş yıllardaki milletvekilleri devletin rutin yapması gereken yatırımları dışında ne yaptılar Kırşehir’e?
Beş-on kamu binası yapmakla Kırşehir’in kaderi değişmiyor, değişmez de zaten. Yapılan kamu binalarının da yerli yerine yapıldığı da ayrı bir tartışma konusu olsa da şimdi onlar da yapılmıyor artık.
İlçelere yapılan devasa okul ve kamu binaları bomboş duruyor, milyonlar heba olmuş durumda iken Kırşehir’de hala ikili eğitim veren okullarımızı bile tekli eğitime geçirememişken biz ne konuşup, ne anlanacağız ki?
Nüfus olarak Kırşehir’den çok küçük olan Yozgat’ın merkezine Şehir Hastanesi yapmışlar. Biz Kırşehir’e Şehir Hastanesi yapılmasından vazgeçtik ek hastane bile yaptıramıyor, sağlıktaki sorunları çözemiyoruz.
Bu arada ne oldu Mucur’a yapılacak yeni hastane merak ediyorum doğrusu…
İşte böyle devam ederse Kırşehir Orta Anadolu’nun en küçük ili olarak kalacak. Nevşehir turizmde lider konumda, Aksaray sanayi ve turizmde Kırşehir’i ikiye katladı.
Maalesef Kırşehir Cumhuriyet tarihinden bugüne kaderini değiştirecek ciddi anlamda yatırımlar alamadı. Organize Sanayi bölgemize büyük yatırımlar getirip, işsizliği önleyemedik. Bırakın sanayici getirmeyi, Organize Sanayimizi bile Ankara-Kayseri Karayolu’na bağlayamadık.
4 bine yakın insana iş ve aş veren, Kırşehir ve ülke ekonomisine büyük katkılar sağlayan Petlas’ın arsa talebini bile karşılayamadık. Petlas’ın yapacağı yeni yatırımların önünü açamadık. Bu gidişle Petlas’ın sahipleri yatırımlarını başka illere yaparsa hiç şaşırmamak lazım.
Bizim siyasiler Petlas gibi bir sanayi devinin bile sorununu çözemeyeceklerse, neyin ve kimin sorununu çözecekler?
Geçmişten bugüne seçtiğimiz siyasileri bir hatırlayın, hangisi Kırşehir’i Meclis’te gereği gibi temsil etti? Hangisi Kırşehir’in adını gereği gibi duyurdular?
Şimdi sormak lazım siyasilerimize? Bu yıl Kırşehir’de hangi yeni yatırımları başlattınız? Hangi yatırımları devam ettiriyorsunuz?
Birkaç köy yolu asfaltlamakla Kırşehir’e hizmet mi yapmış oluyorlar!
Kırşehir şu an yine kaderiyle baş başa kaldı. Yarın ileride yapılacak bir seçimde Kırşehir’in böyle kaderiyle yüzüstü bırakılmasının hesabını kim verecek?
Özetle Kırşehir’in biriken ve çözüm bekleyen sorunlarının çözümünde iktidar partisine, milletvekillerine ve il başkanına çok iş düşüyor, çok…