Siyasi aktörler seçim arifesinde alanlara indikleri zaman bir dizi vaatlerde bulunurlar, bu her seçim öncesi böyledir ancak seçim bittikten sonra erdikleri sözleri pek hatırlamak istemezler. Hatta diğer siyasetçilerin, basının, medyanın gündeme getirmesinden de rahatsız olurlar, tıpkı 3600 ek göstergede olduğu gibi.
24 Haziran 2018 tarihinde yapılan seçimlerde siyasi aktörler alanlarda millete birçok vaatlerde bulundular. 3600 ek gösterge sözünü ise kazanan, kaybeden tüm siyasiler bir an evvel yerine getireceği vaadinde bulundular. Seçimi kazanan Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan seçim meydanlarında milletin gözünün içine baka baka, üzerine basa basa, tekrar tekrar ederek 3600 ek göstergenin bir an evvel verileceği vaadinde bulundu, ancak seçim bitti verilen sözler uçtu gitti. İyi de millet unutmadı unutturmadı, Basın unutmadı, medya unutmadı. En önemlisi de muhalefet liderleri unutmadı. Yeni bir seçim gündeme gelmişti ki muhalefet partilerinin duyarlı liderleri 2018 yılında verilen sözü bu kez üzerine basa basa, tekrar tekrar ederek iktidara hatırlattı.
Evet, muhalefet partileri iktidarın duymak istemediğini gündeme getirince 3600 dosyası iktidar tarafından tozlu rafların arasından alındı ve üzerinde çalışılmaya başlandığını duyurdu. Ancak 2022 yılının sonuna kadar yetiştirilsin diye de talimat verildi. 
Pekâlâ, niye üç yıl bekletilen bir dosya muhalefetin gündeme getirmesi üzerine incelemeye alındıda hemen şimdi uygulanmıyor, neden bir yıl daha erteleniyor. Acaba seçmenin aklıyla alay mı ediliyor. Artık bu millet verilen sözlerin yerine getirilip getirilmediği konusunda duyarlı, takip ediyor ve soruyor, sorguluyor. Tabii artık duyarlı muhalefet partileri var ve her konunun takipçisi olduklarını gösterdiler. O zaman işi uzatmaya çok fazla gerek yok bir an evvel verilen sözlerin yerine getirilmesi elzemdir.
24 Haziran 2018 tarihinde çalışan öğretmene, polise, hemşireye ve din görevlilerine ve bunların emeklilerine 3600 ek gösterge verileceği vaadinde bulunan iktidar vaadini yerine getirmedi, unuttu ve unutturmaya çalıştı. Ancak muhalefetin duyarlı liderleri ne unuttu ne de unutturdu, şimdi konu muhalefetin sayesinde yeniden iktidarın gündemine geldi. İyi ki muhalefet partileri var, iyi ki muhalefetin duyarlı liderleri var, iyi ki muhalefet milletin sesi olmaya devam ediyor.
3600 ek gösterge sözü bir an evvel yerine getirilmelidir. Hükümet bu irade ve cesareti göstermelidir, aksi halde yapılacak olan ilk seçimlerde seçmenin iradesi çok daha ağır olacaktır.