Kırşehir; yüksek karakterli, hemşehrilik bilincinin ve dayanışmasının istisnai bir örneğini yaşatan değerli bir evladını kaybetti.

Kırşehir’in yetiştirdiği önemli bilim adamlarından,  Prof. Dr. İlhan Kılıçözlü 94 yaşında İstanbul’da hakka yürüdü.

Âşık Paşa'nın "Garipname" eseri; “tıpkıbasım, karşılaştırmalı metin ve aktarma” olarak Prof. Dr. Kemal Yavuz tarafından hazırlanmış. Filmlerinden fotokopi ve baskı işlemlerine kadar ne gerekiyorsa, Prof. Dr. İlhan Kılıçözlü ile eşi Dr. Meral Kılıçözlü’nün  maddi katkılarıyla  “Türk Dil Kurumu Yayınları’nca 2000 yılında 4 cilt olarak yayımlanmıştı.

Prof. Dr Kemal Yavuz; “Garibnâme” adlı eserin “Ön Söz”ünde emeği geçen Kırşehirlilere teşekkür ederek şöyle der:

“Garibnâme hacimli bir eserdir. Bunun için manevî destek yanında büyük maddî desteği de gerektirir. İşin manevî yönünü Ahi Kültürünü Araştırma ve Eğitim Vakfı’nın önde gelen mensupları Galip Demir, Prof. Dr. İlhan Kılıçözlü, Prof. Dr. İlhan Şahin, Prof. Dr. Hüsnü Özek, Nevşehir Eski Milletvekillerinden Kırşehirli Ramazan Demirsoy, Yrd. Doç. Dr. Erol Ülgen ve Dr. Ali Mazak ile diğer gönül ehli arkadaşlar yüklendi. Maddî tarafını ise, filmlerinden fotokopi ve baskı işlemlerine kadar ne gerekiyorsa, Prof. Dr. İlhan Kılıçözlü ile eşi Dr. Meral Kılıçözlü üzerine aldılar.”

26 Ağustos 1964-1 Şubat 1968 Tarihleri Arasında, Kırşehir Belediye Başkanlığı Yapan Eğitimci Ziya Kılıçözlü’nün oğlu bulunan Prof. Dr. İlhan Kılıçözlü,

Kırşehir’de rahmetli babasının adına Ziya Kılıçözlü İlköğretim Okulu,

Rahmetli annesinin adına Boğazevci’nde Hayriye Kılıçözlü Lisesi,

Rahmetli eşinin adına Dr. Meral Kılıçözlü Anaokulu,

Kendi adına Kırşehir’de Prof. Dr. İlhan Kılıçözlü Fen Lisesi,

Torunu adına Defne Kılıçözlü Anaokulu gibi pek çok eğitim kurumuna maddi yardımlarda bulundu.

Prof. Dr. İlhan Kılıçözlü'nün cenazesi Pazartesi günü Ahi Evran Caminde kılınan öğlen namazına müteakip, Aşıkpaşa Mezarlığı'ndaki babası Kırşehir eski Belediye Başkanı öğretmen Ziya Kılıçözlü’nün yanında toprağa verilecek.

Yıllar önce eşi Dr. Meral Kılıçözlü’nü kaybeden Bu Kırşehir sevdalısı hemşerimiz Prof. Dr. İlhan Klıçözlü hocamıza tanrıdan rahmet, aileye dostlarına ve de Kırşehir’e başsağlığı dileriz.

Prof. Dr. İlhan KILIÇÖZLÜ 

1928 Yılında Kırşehir’in Kayabaşı mahallesinde doğan İlhan Kılıçözlü; Hayriye Kılıçözlü ve Kırşehir eski Başkanlarından Türkçe öğretmeni Ziya Kılıçözlü’nün oğludur. İlk ve Orta tahsilini Mardin’de, lise tahsilini Antakya’da yapan İlhan Kılıçözlü, 1952 yılında İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi’ni bitirdi. Askerlik görevini yaptıktan sonra ihtisas yapmak üzere ABD’ye gitti. Değişik hastanelerde radyoloji ihtisası yaptı. Amerika’da New York ve Pensilvania eyaletlerinin lisans imtihanlarını, Radiology Board imtihanlarını vererek Amerikan Collego of Fakültesi Radyoloji Anabilimi dalına öğretim üyesi olarak atandı.

1979 yılında doçent, 1984 yılında Profesör oldu. 1995 yılında yaş haddinden emekli oldu. Prof. Dr. İlhan Kılıçözlü’nün kendi uzmanlık konusunda 20 adet bilimsel yayını bulunmaktadır.

RESİMLER:

Kadim dostum ve dergi ortağım sevgili Mehmet Atılgan’la birlikte uzun yıllar birlikte çıkardığımız “Kırşehir’in Günışığı” adlı aylık dergimizin Şubat 2005 tarihli 8. sayısında; Prof. Dr. İlhan Kılıçözlü’nün Sevgili Eşi Dr Meral Kılıçözlü’nün vefatı nedeniyle “Kırşehir Eğitim ve Kültürünün Üzerinde Uçan İki Güvercinden Biri Artık Yok” başlıklı ve kapak resimli yazınımıza aittir.