Bir seçmen olarak, bir vatandaş olarak düşündüğümüzde, insanlar; her türlü olanakların sağlandığı, büyümesini tamamlamış ve gelişmiş şehirlerde yaşamak ve bu şehirlerde günlerinin ve yıllarının mutlu bir şekilde mecrasına doğru yolunu bulmuş su gibi akıp gitmesini isterler.

2019 yılında yapılan mahalli idareler seçimlerini yaşadık. Üzerinden beş yıla yakın bir süre de geçti. Yaklaşık 80 gün sonra yeniden bir mahalli idareler seçimlerine gideceğiz. Siyasi partilerin yerel teşkilatları da bu doğrultuda çalışmalarını sürdürüyorlar.

Ancak, CHP beş yıllık serüveninde başarı çıtasını yükselten mevcut Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu ile yola devam kararı aldı.

AKP, MHP, İYİ Parti ve diğerlerinde henüz aday belirsizliği devam ediyor. Anlaşıldığı kadarıyla CHP’nin Belediye Başkanının karşısında seçimi kazanacak aday belirlemede güçlük çekiyorlar. Ama öyle, ama böyle önümüzdeki haftalarda ittifaklı veya ayrı da olsa partiler adaylarını belirleyeceklerdir.

Adayların siyaset arenasına çıkmasıyla birlikte seçim vaatleri de Kırşehir’in cadde ve sokaklarında mevcut billboardları süsleyecektir. Her bir aday, “Kırşehir sevdalısıyız, insanımıza hizmet için geliyoruz, bunun için de bana oy verin” diyeceklerdir.

Seçmen, Kırşehir halkı hangi aday bu kent için neler yapmak istiyor elbette ona bakacak.

Seçmen artık boş vaatler yerine büyük projeleri görmek ister. Hadi bununla ilgili sadece birkaç ta örnek verelim, öyle ya seçmen ne istiyor?

Kırşehir’in ortasında bulunan ve neredeyse atıl hale gelen kalenin çevre düzenlemesi ile restore edilmesini, temiz pırıl pırıl bir kaleden, oturup çayını yudumlarken şirin Kırşehir’in dört bir yanını izlemek ister.

Halen, şehrin ortasında kalan ve sporseverlere hizmet sunan Ahi Stadyumu’nun şehir içinden şehir dışında uygun görülecek bir yere çıkartılması, bu yerin de halkın çok amaçlı faydalanabileceği şekilde tesislerin yapılması artık elzem hale geldiği görülmektedir.

Ülkemizin yakın zaman içinde yaşadığı deprem gerçeği göz önünde bulundurularak, yaşanacak olası bir depremde can kayıpları yaşamamak için, hiçbir ücret talep etmeden Kırşehir’in tüm binalarının karotları alınarak depreme dayanıksız çürük yapıların tespit edilmesi ve yerine yenilerinin yasalar çerçevesinde yapılması elbette kaçınılmazdır.

İstihdama yönelik küçük ölçekli de olsa kalıcı yatırımlar tabiî ki yapılmalıdır. Şehrin içinden geçen kılıç özü çayının değerlendirilerek, kent parktan devamla üç göz köprüsüne kadar olan alan düzenleme yapılarak şehre bir güzellik katması sağlanmalıdır.

Bu şekilde çözüm bekleyen sorunları daha da çoğaltabiliriz, Kim yapacak bunları?

Tabi ki, yerel yöneticiler. Halkın oylarıyla seçilen beş yıl süre ile milletten yetki alan belediye başkanı yapacak…

Sadece bunlar mı?

Tabi ki hayır…

Kâğıt bitti, kalemin mürekkebi tükendi yenilerini alır haftaya devam ederiz.