Ülkemizin dört bir yanına açılan yüksekokullardan, her sene binlerce öğrenci mezun oluyor. Maşallah her ilimizde en az bir üniversitemiz var. Bu sene puanlarda düşürüldü dolayısıyla liseden mezun olan hemen her öğrenci üniversitelere kayıtlarını yaptırdılar. 
Her sene bu okullarımızdan binlerce öğrencide mezun oluyor, ancak üniversite mezunu olduktan sonra maalesef iş imkânı yok.
Şimdilerde, Üniversitelere kayıtlarını yaptıran öğrenciler barınacak yer arıyor. Devlet yurtları, özel yurtlar, apartlar derken barınacak yer bulamayanlar kiralık ev bakıyorlar. Fırsat bu fırsat ev sahipleri de kiraları anormal bir şekilde yükseltince öğrenciler çaresizliklerini her gün yeniden-yeniden yaşıyorlar. Tabi şehirlerde üniversite açılırken her şeyden önce altyapı planlaması yapılmalıdır. 
Şehrin nüfusuna göre açılacak olan fakülteler ve o okulda okuyacak olan öğrenci sayısı hesaba katılmalıdır. Bir kente üniversite açılırken okul yerleşkesinde okuyacak öğrenci sayısı, o kentin nüfusu, ulaşım sorunu, alış veriş merkezleri, barınacak yurt, apart, otel, ev, yeme içme yerleri gibi konuların hesabı yapılmalıdır. Tüm bunların hiç birini hesaba katmadan sadece okulu açıp öğrenciyi kayıt etmek beraberinde bir yığın sorunları oluşturmakla eş değerdir. Zaten yıllarca böyle yapılarak gerek terör örgütlerinin, gerekse de cemaatlerin v.s insan kaynaklarına ulaşmada işlerinin kolaylaştığı da görülmektedir.
Özellikle büyük şehirlerimizde olmak üzere birçok ilimizde üniversite öğrencilerinin barınma sorunları maalesef çözülememiş. Kırşehir’de mevcut yurt ve apartların doluluğu malum, ayrıca her gün birçok öğrenci sokaklarda kiralık ev arıyor. 
21’inci yüzyılda bir öğrenci üniversiteye kayıt yaptırıyor, barınacak yeri olmadığı için parklarda yatıyorsa bu alanda yıllarca hiç bir şeyin yapılmadığı anlaşılır ki, bundan sonrası için yapılacak daha çok işimiz var demektir. 
Sormak istiyorum yetkilere, okullar geçen yıl pandemi nedeniyle kapalı tutuldu, neden bu süre içinde yurt sorunu çözülemedi, birçok konularda olduğu gibi bu sorun da neden halının altına süpürülüp beklemeye bırakıldı?
Tabii bir öğrencinin üniversiteye kaydını yaptırması ile birlikte ekonomik sorunları da beraberinde getirecektir. Zira bir çalışan ücretli maaşı yaklaşık olarak 5.000 TL. Çocuğuna devlet yurdu bulamaması halinde barınma 1.500 TL. Yeme-içme, sosyal hayat için 1.500 TL toplam gideri 3.000 TL yapar. Maaştan geriye kalan 2.000 TL ile ev kirasını, her ay zamlanan doğalgaz faturasını, her ay zamlanan elektrik faturasını ve diğer giderlerini nasıl öder bilinmez. 
Mesele her ile bir üniversite açmak değil, bundan sonra ortaya çıkacak olan sorunların çözülmesi için o kentin tüm dinamik yapılarının planlanarak uygulamaya konulması daha doğru olur.