Bilindiği üzere ilgili Bakanlık kararı ile 1 Nisan 2018 tarihi itibari ile TOBB’a bağlı 365 Oda ve Borsalarda seçimler yapılmaya başladı.
Bu anlamda Kırşehir Ticaret Borsası organ seçimi 1 Nisan’da, Ticaret ve Sanayi Odası seçimi ise 7 Nisan’da yapıldı. Kaman TSO ve Mucur TSO seçimleri de tıpkı Borsa Seçimleri gibi 1 Nisan’da yapıldı.
Kırşehir Ticaret Borsası’nda Yönetim Kurulu Başkanı 6. Kez Neşet Yavuz olurken bu seçimde karşısına rakip çıkmadı. Mucur TSO da yine Ferhat Çağlayanla devam dedi. Kaman TSO da ise Yakup Eğri grubu seçimi kazandı.
Kırşehir TSO da ise seçim öncesi hararetli bir süreç yaşanmış birden fazla başkan adayı çıkmıştı. Ancak toplam 27 meclis üyeliğinin 25’ini mevcut başkan Selahattin Ekicioğlu’nun grubu kazanmış oldu.
Kırşehir Ticaret ve Sanayi Odasında hafta sonu yapılan görev bölümü sonucu Selahattin Ekicioğlu 2. kez başkanlığa seçildi.
Seçilen tüm Başkanları ve ekibini tebrik ediyorum.
İnşallah ilimize STK olarak güzel hizmetler yaparlar ki hem ilimize hem de ülkemizin kalkınmasına katkı sağlamış olurlar.
Bundan sonra Nisan sonuna kadar tüm Türkiye de Oda Borsa seçimleri bitecek ve Mayıs ayı içerisinde TOBB başkanlık ve Yönetim Kurulu üyelik seçimleri yapılacak.
Kaman ve Mucur TSO’larının 1 delegeleri var, Kırşehir TSO’nın 3, Kırşehir Ticaret Borsasının ise 4 delegesi bulunuyor yanı Kırşehir ilinin 9 delegesi mayısta TOBB seçimlerinde oy kullanacak.
Bu anlamda Kırşehir’e ayrı bir sevgisi ve pozitif ayırımı olan TOBB başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu yeniden seçilmesi durumunda Kırşehir Oda ve Borsa meclis üyelerine üst kademe yönetim ve komisyonlarda yer verecektir.
Bunun içinde il STK’ları olarak birlikte hareket edilmesi şart.
Ülkemizde TOBB’un inanılmaz bir gücü var bu itibarla ülke yönetimine destek olma anlamında gelecek 4 yıllık bir sürede Başkan olacak isimde bu anlamda çok önem arz ediyor.
İlimiz ve ülkemiz için çok önemli olan bu STK örgütlerinin değeri her geçen gün daha da anlam kazanıyor. Öyle ki bir dönem hükümet kurup hükümet yıkan STK’lar şimdilerde ülkenin kalkınması adına ne gerekiyorsa fazlasını yapıyorlar.
Bu STK’ların başında da TOBB yer alıyor. Dün olduğu gibi bugünde yarında devleti ve milletinin tarafında olan TOBB camiasının Mayıs ayında gerçekleştireceği seçim çok önem arz ediyor.
Bu vesile ile başta tüm illerimizde yapılan ve yapılacak olan daha sonrasında TOBB un seçimlerinin ülkemize hayırlar getirmesini temenni ediyorum.
Bizler birlikte güçlüyüz…
Yeter ki bu birlikteliğimiz bozulmasın.