Türk siyasi hayatında yaklaşık 40 yılını doldurmuş bir siyasi partiden bahsediyoruz. MHP den bahsediyoruz.

Türk siyasi hayatında yaklaşık 40 yılını doldurmuş bir siyasi partiden bahsediyoruz. MHP den bahsediyoruz. Genelde insanlar için söylenir “40 yaşlar olgunluk yaşları” diye…
Acaba bu siyaset içinde söylenilebilir mi? Yani Siyasette de olgunluk yılı, yada yaşı var mıdır?
Varsa neden yeni kurulmuş ve ilk seçimlerinde hükümet kuracak kadar oy ve millet vekili çıkarmış AKP için bu geçerli değil?
Kırşehir’de sokakta, caddede geziyoruz yüz kişiden 80 veya daha fazlası genç ve bu genç insanların büyük çoğunluğu milliyetçi, vatansever memleket sevdalısı.
Soruyoruz “en son seçimde hangi partiye oy verdin?” Cevap yarısının MHP’ye vermediği anlaşılıyor.
Tekrar soruyoruz “Neden MHP’ye vermediniz?” Aldığımız cevap “Bundan önce verdikte ne oldu? Biz Ülkücü'yüz, ama MHP bizi temsil edemiyor. Bahçeli varken ben bu partiye oy vermem. Bu adaya asla oy vermem. İl başkanı değişmeden bu partiye oy vermem. Milliyetçilik, vatan sevgisi sadece MHP’de mi var?…vs.vs.” bir sürü olumsuz cevap.
40 yıllık siyasi partiden ikinci kez bölünme mi yaşanacak? Ya da parti bir kez daha mı küçülüp baraj altında kalacak? Yıllardır Ülke siyasetinde emniyet sibobu görevi üstenen bir parti neden iktidar da olamıyor, neden partiye gönül vermiş insanlar başta AKP olmak üzere diğer partilere oy veriyor?
Hemen aklımıza “ideoloji partilerinin amacı iktidar olmak değil” veya “biz kitle partisi değiliz” hatta “dava partilerinin asıl amacı ülkede ideolojik fikirlerini yaşatmak iktidar olmak mesele değil” gibi birçok bahane gelebilir.
Bakalım AKP’ye; neden hala iktidar? Neden oylarda düşüş olmuyor?
Sadece bir tek örnek verelim.
Seversiniz veya sevmezsiniz, AKP’nin başındaki adam yani şuan ki Cumhurbaşkanımız Sayın Tayyip Erdoğan ülkemizin son 100 yılda yetiştirdiği en büyük siyasetçisi. Sebep sadece bu mu? Hayır değil, hem iyi bir siyasetçi hem de akıllı bir siyasetçi.
MHP kendinden ayrılıp parti kuranları “hain”likle suçlarken (BBP ve Muhsin Yazıcıoğlu) AKP aynı tabana ait olan ve birbirlerine ağza alınmayacak sözler söyleyen Saadet Partisi eski lideri Numan Kurtulmuş’u bugün partisinde ikinci adam yaptı… Keza aynı şekilde Süleyman Soylu’yu,Tuğrul Türkeş ve AKP’den ayrılan eski siyaset adamlarını öyle veya böyle bir şekilde partide topladı. MHP’de “hain” olanlar,AKP’de en üst seviyede oluyor!
Kim bilir siyaset belkide ülkemizde böyle yürüyor. Rahmetli dedem hep derdi “İyi bir evlilik için; bazen kör,bazen sağır ve bazen de dilsiz olmak lâzım” diye…
Kim bilir belki de siyasette de bazen böyle olmak lazım veya bu siyaseti yapmamak lazım…
Bazılarımız, “Bahçeli temiz siyaset yapıyor” diyor haklılar da. Devlet adamlığından zerre şüphe duymadığım Devlet Bahçeli çok iyi bir devlet adamı, namuslu bir insan, ama günümüz siyasetini ya beceremedi ya da “derinliğini hiçbir zaman bilmediğimiz ve bilemeyeceğimiz o derin devlet” bunu öyle istiyor…
Dönelim başa; caddede sokakta gezen, elleri ile bozkurt işareti yapan o MHP’li gençlerin yüzde doksanı işsiz! Caddede kahve köşesinde geziyor…
Üzülüyoruz… Hiç bir genç boş gezmesin ama konu MHP. AKP’li olmadığı için oradan iş bulma imkanı çok az, başka türlü işleri yürümüyor, AKP’ye oy verse hemen “hain” oluyor, partiyi satan,kıç yalayan,dönek hatta bozkurt yerine Ak kurt oluyor.
E ne yapacak bu gençler aç mı gezecek?
Parti bu gençlere ne zaman sahip çıkacak,bu gençler ne zaman iş güç sahibi olacak, ne zaman evlenip yuva kuracak???
Peki ne yapmalı da MHP iktidar olmalı?
Önce geçmişini bir kez daha göz önüne alıp tüm eski yeni partilileri bir araya toplamak, partililer arasında referandum yapmak, gerekirse genel başkanlık seçimini bile halk ve gönüldaşları ile yapmak, bakalım ülkücü camia kimi istiyor.
Bugün AKP’nin her kademesinde yer alan sözde “eski ülkücülerin” neden orda olduklarını detaylı şekilde inceleyip il,ilçe, kasaba ve köylerden başlayarak ahde vefayı yeniden yeşertmeli. Kızan, küsen, kaybedilen tüm Ülkücüler ile temasa geçmeli. BBP ile koşulsuz birliktelik sağlamalı. Benlik davasını bırakıp liyakatli kişilere gerekirse makamlarını, yönetimlerini teslim etmeli. Menfaati, çıkarı bir kenara bırakıp, ülke siyasetinde temsiliyet makamını tam anlamı ile ihya etmeli.vs.vs.,yoksa belki bir kırk yıl daha (biz o zamanları muhtemelen göremeyiz)
MHP iktidar olamayacaktır. Çok fazla uzağa gitmeyelim en yakın yapılacak bir seçimde yüzde on barajını da aşamayacaktır. Bununda ne demek olduğunu aklı yeten herkes bilir.
Siyasette zaman çok çabuk geçiyor, yarının ne ve neler getireceği belli olmaz.
Son olarak MHP ne zaman iktidar olur?
Ülke, vatan, bayrak ve dava sevgisi makam ve mevki sevgisinin önüne geçtiği zaman…