Yerel Seçimlerde adaylık döneminde “Mart’ın sonu bahar” sloganıyla kampanya yapan ve seçimleri kazanıp işbaşına gelen CHP’nin Kırşehir Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu, ülke olarak yaşadığımız tüm imkansızlık ve olanaksızlıklara rağmen, güzel işlerin altına imzasını atıyor.
Kırşehir kalıcı ve istihdam yaratıcı yatırımlar açısından parlak bir geçmişe sahip değil maalesef. Ülke genelinde olduğu gibi bir Anadolu kenti olan ilimizde de işsizlik oranı oldukça yüksek. Üretime yönelik Petlas, Şeker fabrikası ve Çemaş’ın dışında başka yatırım neredeyse yok, dolayısıyla işsizliğe de çare bulunamıyor. Bunda geçmişten bugüne bazı seçilmiş yerel yöneticilerin ve atanmış genel yöneticilerin elbette ki payı bulunuyor.
Pandemi dönemi olmasına rağmen, ilimizde Belediye, devlette devamlılık esastır şiarıyla hareket ederek geçmişten gelen yarım kalmış işleri devam ettirmekte ve yapılması gereken işlere de ara vermeden devam etmekte olduğunu izliyoruz. Başkan Ekicioğlu, geçmiş dönemlerden kalan ödenmesi gereken borçları da aksatmadan ödediği malumdur.
Yapılan çalışmalara birkaç örnek de vermek gerekirse;
Vatandaşımıza hizmet amaçlı açılan hayır evini kiradan çıkartıp, Belediye tesisine taşımak suretiyle, halkın faydalanabileceği uygun şartları göz ardı etmeden daha aktif hizmet verir hale getirilmiş olması,
Şehrin birçok mahallesinde asfalt çalışmalarının hız kesmeden devam ederken ve toplam da 184 bin m2 asfalt atılması,
Yine şehrimizin değişik mahallelerine ve ihtiyaç duyulan cadde ve sokaklara olmak üzere toplam 162 bin m2 kilit parke taş döşenmesi,
Bağbaşı Mahallesi TOKİ evlerinin olduğu yere sebze Pazaryeri yapım çalışmalarının başlatılması,
Halkın arzu ettiği şekilde ve yasalara uygun uygulanabilir bir imar revizyonu çalışmalarının da devam etmesi elbette özlem duyulan hizmetler olarak altı çizilmesi gerekir.
Daha sayacağımız ve ekleyeceğimiz birçok hizmet var ama benim en çok dikkatimi çeken çalışmalardır. Ayrıca borç ödeme bahanesiyle Kırşehir Belediyesi’nin varsa gayrimenkullerini satmıyor. Onları geleceğe taşıyor olma düşünceleri de doğru bir yaklaşım olarak görülmektedir.
Pandemi süreci olmasına rağmen Belediye Başkanı Ekicioğlu sosyal anlamda halkın her türlü yardımına koşuyor.
Yani Kırşehir de kısa sürede olmasına rağmen güzel işler oluyor. Her türlü eleştirilere rağmen CHP’nin seçilmiş Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu laf değil, iş üretmeye devam etiğini gözlemliyoruz.
Değerli okuyucular şimdi yapılanları ne güzel yazdık çizdik ama daha sonra yapılması gerekip de yapılamayanları da yazıp çizerek okurla paylaşmaya devam edeceğiz.
Gününüz aydın geleceğiniz huzurlu olsun.