“Kırşehir’in kaderi yok” diyorum, bazıları, çok bilmişler bozulup zeytinyağı gibi üste çıkıyorlar.
“Kırşehir, sanayide, tarımda, hayvancılıkta, ticarette her alanda geriledi, geriliyor” diyorum.
Düzenbazlar, iktidar yanlıları, “hayır iyiyiz” diyorlar.
Peki bir örnek vermek istiyorum.
Yanı başımızdaki Nevşehir’e sadece balon turizminden yılın ilk altı ayında 232 bin 109 kişi katılmış, 43 milyon Euro bırakmış.
Kapadokya sadece bunlarla mı turist çekiyor?
Yeraltı şehirleri, insanı kazıklamayan, müşterisini velinimet bilen iyi eğitimli esnafları var. Hani bizim Kırşehir Ahiliğin başkenti idi? Hani esnaflarımız Ahi esnafıydı?
Böyle diyerek birbirimizi kandırmayalım. Gerçek böyle değil!
Bunun yorumlarını sizlere bırakıyorum.
Nevşehir, Kapadokya yani Orta Anadolu’nun turizm başkenti olmuş. Yaz-kış milyonlarca yerli ve yabancı turist ziyaret ediyor.
Ya Aksaray?
Ihlara Vadisi başlı başına bir turizm merkezi, her gün burayı yerli ve yabancı turist ziyaret ediyor, bir o kadar da döviz bırakıyor.
Hepimizin “daha dün il oldu” diye küçümsediğimiz Aksaray’ın il merkezinin nüfusu 250 bini geçmiş. Genel nüfusu 500 bine yaklaşmış. Organize sanayilerindeki lastik fabrikası, Sütaş, cam fabrikası gibi yüzlerce marka tesisler Aksaray’da faaliyet gösteriyor.
Akdeniz’den çıkan turist kafilesi önce Selçuklu’nun başkente Konya’ya geliyor. Mevlana başlı başına turizm demek olmuş. Konya’da bir-iki gün kalan yerli ve yabancı turistler soluğu Aksaray’da alıyorlar.
Aksaray’a gelen turistler başta Ihlara Vadisi olmak üzere hanları ve Hasandağı’nda yamaç paraşütü, Hasan Dağı’na tırmanma gibi pek çok etkinlikleri yapan yerli ve yabancı ziyaretçiler Aksaray’a ne kadar döviz bıraktıklarını siz hesap edin.
Aksaray’dan sonra Kapadokya’ya ulaşan turistler burada her türlü etkinliklere katılıyorlar. Daha sonra ver elini Kayseri…
Kayseri’de Erciyes başta olmak üzere diğer pek çok gezilecek, görülecek yerlerle tanışan yerli ve yabancı ziyaretçiler birkaç gün kaldıktan sonra aynı güzergâhtan Akdeniz’e dönüyorlar.
Peki Kırşehir ne oluyor?
Kırşehir de her alanda olduğu gibi havasını alıyor.
Cacabey Meydanı’nda bir turizm bürosu ve tanıtıcı belge ve bilgilerle açılmalıdır.
Kırşehir’le Nevşehir’i kıyaslamak istemiyorum ama size doğruları açıklamak ve yazmak durumundayım.
Nevşehir’e bu yılın Ocak ayında 11 bin 210, Şubat’ta 27 bin 135, Mart’ta 30 bin 972, Nisan’da 41 bin 171, Mayıs’ta 53 bin 365, Haziran’da ise 68 bin 256 turist ziyaret etmiş. Bir o kadar da döviz bırakmış.
Kapadokya sadece balon turizminden 70 milyon Euro kazanmış.
Şimdi Kırşehir’in siyasilerine, il yöneticilerine sormayalım mı?
Kırşehir Kültür ve Turizm Müdürlüğü olarak neredeyiz?
Kırşehir Kültür ve Turizm Müdürlüğü ne iş yapar?
Kırşehir’e bir tek Ahmet Tabur adında bir Kültür ve Turizm Müdürü gelmişti. Çok dürüst, çok çalışkan, vatansever, konusunda donanımlı, bilgili oturduğu koltuğu dolduran birisiydi. Ondan sonra böyle bilgili, yetenekli bir başka müdür gelmedi maalesef.
Kırşehir de böyle kültür ve turizm alanında yerinde saydı, kaybetti. Ve bugünlere geldi. Geldiğimiz yer çok kötü ne yazık ki!
Un fabrikasına benzeyen bir hizmet binasında oturmak yakışır mı?
Kırşehir’in turizmini yaygınlaştırmak ve Kırşehir’e de komşu illeri ziyaret eden turisti getiremiyorlarsa lütfen o göreve layık olup olmadıklarını yorumlasınlar. Görelim onları Kırşehir’e modern bir Kültür ve Turizm Müdürlüğü binası kazandırsınlar.
Ahilikle olmuyor. Ahilik Kırşehir’in karnını doyurmuyor. Her ilin çok modern Kültür ve Turizm Müdürlüğü hizmet binaları var. Kırşehir’e hem yazık oluyor, hem de ayıp oluyor.
İktidar partisi Kırşehir’e bu hizmetleri getirmezse, devam eden kamu yatırımlarının inşaatlarını yeniden ayağa kaldırmazsa sonları hüsran olacaktır unutmasınlar.
Kırşehir şu an turizmde, tarımda, hayvancılıkta, eğitimde, sınıfı kalmış durumda. Kırşehir her alanda geriye gediyor.
Kırşehir’in cadde ve sokaklarında, çarşılarında pek çok dükkan ya satılık, ya da devren kiralık.
Bu durumun sonucu yapılacak seçimlerde nelere mal olacak hepimiz göreceğiz.
Ben bütün bunları Kırşehir’im adına yazıyor ve istiyorum.
Uyarması bizden.