Ahiler şehri Kırşehir, tarihinde nice değerler yetiştirmiştir, nice değerlere ev sahipliği yapmıştır.
Yıllar önceydi. Kırşehir’de doğmuş büyümüş bir köylü çocuğu olan Doktor Mehmet Ali Altın vardı.
Kırşehir’e olan bağlılığı, Kırşehirlilere olan sevgisinden olsa gerek, Ankara’da görev yaptığı hastaneler ve oturduğu evi Kırşehirlilerle dolup taşardı. Bütün insanlığa sağlık hizmeti yaptığı gibi, Kırşehirlilere bir başka yaklaşırdı.
Sosyal demokrat bir çizgisi vardı ama gözünde maddi olarak hiçbir şey yoktu. Para servet onun için sonradan düşünülen bir konuydu. Bu güzel insan ders verdiği üniversitede pankreas kanserine hayatının en verimli çağında yenik düşmüştü.
Şimdi yine adı Doktor Mehmet Ali olan bir başka hemşehrimiz var. O da Kırşehir’de doğmuş büyümüş, okumuş, doktor olmuş, Kırşehirlilerin olduğu kadar ailesinin de gururu olmuş doktor Mehmet Ali Gürses’ten bahsetmek istiyorum.
Doktor Mehmet Ali Gürses, şehrimiz eski kuyumcu tüccarlarından Mümtaz Gürses’in oğludur. “Aklıyuka”nın Mehmet Ali Gürses ile Hacı Ahmet Kurukafa’nın torunudur.
Kırşehir’deki öğrenim hayatından sonra Amerika’ya gitti. Orada tahsil gördü. Amerika’dan döndükten sonra Ankara’ya yerleşti. Kendi adına Özel Integra Görüntüleme Merkezi açtı. Özel Integra Görüntüleme Merkezinde tüm insanlığa sağlık hizmeti dağıtırken tabi ki Kırşehir’den gelmiş Kırşehirlilere özel bir hizmet sunduğunu bütün Kırşehirliler gibi ben de geçtiğimiz yılki ziyaretimde gözlemlemiştim.
Bugün Doktor Mehmet Ali Gürses ile ilgili böyle bir yazı yazarak Kırşehirli bir hekim hemşehrime jest yapmak istedim. Biliyorum Doktor Mehmet Ali Gürses de böyle övülmesini istemez. Ama o benim için bir Kırşehirli. Babasının, anasının bir tanesi ve övünç kaynağı ise Kırşehirli bir gazeteci olarak benim gözümde de Kırşehir’in gurur kaynağıdır.
Şimdi genç bir idealist doktor olan Mehmet Ali daha başarı merdivenlerini tek tek çıkıyor ve adından söz ettiriyor.
Bu Doktor Mehmet Ali Gürses’tir. Kırşehirlidir, bizim gururumuzdur.
Ben 65 yaşındayım. Bu güzel aileyi 60 yıldır birebir bilir ve tanırım. Babası Mümtaz Gürses benim değerli bir dostumdur.
Allah’tan dileğim Doktor Mehmet Ali Gürses’in ömrü uzun olsun, hayatı hep şanslı ve başarılarla geçsin. Kırşehir’in yetiştirdiği birisi, sosyal demokrat bir ailenin evladı olarak ileride Kırşehir’de siyaset de yapabilir, milletvekili de olabilir. Zira önü hep açıktır. Doktor Mehmet Ali Gürses ailesinin olduğu kadar Kırşehirlilerin de onur kaynağıdır.
Ben bu “Aklıyuka” ailesin yakından tanır ve bilirim. Bakmayın siz bunların “Aklıyuka” benzetmesine. Bu ailenin tüm bireylerinin hepsi okumuş, doktor olmuş, profesör olmuş, başarılı ve sevilen bir ailedir Kırşehir için.
Haydi Doktor Mehmet Ali Gürses şansın ve bahtın açık olsun. Sen bizim ve Kırşehir için, onur kaynağımız ol, o bize yeter.
Kırşehirli bir Doktor Mehmet Ali Gürses olarak uzat yanaklarından öpeyim senin…
09.12.2016