Kış geldi havalar soğuk, fakir fukara var öyle ya milletin barınma, ısınma ve iaşe sorunu var. Sağlık sorunu var. Eğitim sorunu var, daha da önemlisi geçim sorunu var.

Bunların yanı sıra ülkemizin içinde bulunduğu ekonomik sıkıntılı günler de her geçen gün derinleşiyor. Ticaret durma noktasına gelmiş vaziyet de, büyük ölçekli üretim yapan yerler artık üretimini yapamaz hale gelmiş durumda yani millet feryat ediyor ancak milletin sesini duyan yok.

2021 yılının son virajına girdik. Ancak bu yılın geçmiş yıllara göre çok daha zor bir yıl olduğu artık anlaşılmaktadır. Zira ülke genelinde olduğu gibi Kırşehir’de de iğneden ipliğe her gün gelen yüksek oranlı zamlar, tüm milleti kara kara düşündürmektedir.

İşsiz vatandaşımızın hali çok perişan o belli, ancak küçük esnaf da zorda çünkü ticaret yok. Büyük işletmeler artık yüksek kur nedeniyle üretim yapamaz hale gelmiş durumdalar.

Peki ya çiftçinin hali…?

Tarlaya atacağı gübreyi satın alamıyor.

Mazot ve ilaç fiyatlarının da yanına yaklaşılmıyor.

Yem fiyatları her gün artıyor.

İnşaatta kullanılan demir, çimento, kereste v.s derseniz yanına yaklaşılmıyor.

Hal böyle olunca da zengin, fakir ayırımı yapmadan tüm kesimden insanların alım güçleri her geçen gün biraz daha azalıyor.

Yani geçim zorlaşıyor, esasında yaşam zorlaşıyor.

Bu halde de millet ne yapacağını bilemez durumda.

Öyle ya, yüksek döviz kuru nedeniyle tüm ürünlere gelen zamlar bir türlü durdurulamıyor. Zamların durdurulması için alınan bir önlem de yok.

Devleti yönetmek üzere halktan yetki alanlar çözüm bekleyen hadiselere sadece seyirci kalmakla yetiniyorlar. Dolayısıyla halk perişan, halk çaresiz, halk umut olacak bir ışık bekliyor.

Çarşı pazara giden vatandaş bir gün önce satın aldığı bir ürünü, bir gün sonra zamlı fiyatla alabiliyor.

Döviz kurlarının ucu açık bırakılmış her saniye yükselme trendinde, dolayısıyla da milli paramız her saniye değer kaybediyor.

Yüksek dolar kuru nedeniyle de tüm ürünlere gelen ucu açık zamlar yaşamı artık çekilmez hale getiriyor.

Dar gelirli vatandaş diğer ürünleri bırakın yaşamak için ihtiyaç duyduğu temel gıda ürünlerini almakta bile zorlanıyor.

Millet bu sorunları yaşarken bir yetkili çıkıp çözüm odaklı bir eylem içinde olamıyor maalesef.

Yetkililerden vaat çok ama icraat yok, yani vatandaşın sesini duyan yok. Şu halde milletin bunca sorunlarına kimin çare olacağı belli değil zira millet seçilmiş vekillere ve atanmış bakanlara ulaşıp derdini anlatamıyor.

Tüm bu olumsuzluklar hükümet politikasının yetersizliğinden kaynaklanmakta ve ekonomik istikrarı da esastan bozmaktadır.

Ülkeyi yönetenler duyun bu milletin feryadını da çözüm bulun artık…