19 yıllık AKP hükümeti ülke ekonomisini idare etmekte başarısız kalınca çareler aramaya başladı. 
İktidar artık ekonominin yönetilemediğini, başarısızlığın sonucunda milletin cebine dokunduğunu ve bununla birlikte de oylarının iyice aşağıya çekildiği gerçeğini artık görüyor. 
İktidar, seçim bölgelerinin daraltılması, seçim barajının düşürülmesi gibi formüller üzerinde duruyor ama bir türlü oy artışı sağlayamıyor. Ayrıca ekonomiyi düzeltecek önlemler de bir türlü alınamıyor.
Ülkemizin dört bir yanında bulunan zincir marketler suçlu olarak görüldü ve “fahiş fiyat artışlarını bu marketler yapıyor, enflasyon yükseliyor” denilerek denetleme yapılmaya başlanıldı. 
Elbette iktidarlar her alanda denetim mekanizmasını kullanmalıdırlar. Sağlıklı yapılan denetlemeler zararlı ürünlerin tüketiciye sunulmasını engeller. Son tüketim tarihi geçmiş olan ürünlerin raflardan kaldırılmasını sağlar. Yüksek fiyat uygulamasını ortadan kaldırır. Sözün özü, zamanında ve doğru yapılan denetimler üründe kaliteyi, fiyatta istikrarı getirir.
Ancak, denetim mekanizması işletilerek marketlere cezalar uygulamak suretiyle fiyatta istikrar sağlanması mümkün olmasa gerek. Zira her ürünün ayrı ayrı bir maliyeti vardır. Tüketiciye gelinceye kadar harcanılan giderler yüksek olunca o ürünün maliyetinin altında satılması da söz konusu olmaz. 
Hammadde, işçilik, nakliye, elektrik, su, doğalgaz, petrol v.s. fiyatları aşağıya çekilmediği sürece markette, manavda, kasapta ve diğer tüm tüketim ürünlerinde fiyatlar aşağıya çekilmez. Dolayısıyla fiyat istikrarı sağlanmaz ve enflasyon düşmez.
Pekala diyelim ki, zincir marketlere yapılan denetimler sonucunda yüksek fiyat uyguladıklarından dolayı ceza tahakkuk ettirildi. Buraya kadar çok güzel, iyi de yüksek olmasına rağmen sürekli artan doğalgaz, elektrik, benzin, mazot, LPG, tohum, gübre, demir, çimento, kıymetli madenler v.s ürünlerin fiyatlarının çok yüksek olduğunu kim denetleyecek, kim bu fiyat artışına dur diyecek?
Tüm bunları konuşan tartışan yok. Kış geldi odun ve kömürün fiyatı neredeyse iki katına çıktı, doğalgaz faturaları her geçen gün yükseliyor, elektrik mi yakmasan da gelen faturalar çok yüksek, o halde fakir fukara, garip guraba ne yapacak bilen yok. Çözüm zaten yok.
Marketlere yapılan denetimler her alanda yapılmalıdır. Zincir marketlerde, perakende satış yerlerinde fiyat etiketi kontrolü ve haksız fiyat artışı olup olmadığına ilişkin yapılan denetimler, her alanda ve tüm tüketim ürünlerinde yapılmalıdır.
Mazot, LPG, elektrik, doğalgaz, demir, çimento, gübre, tohum gibi temel tüketim ürünlerindeki yüksek fiyat artışına dur denilmelidir. Yoksa sınırsız ve kuralsız bir piyasa düzeni hiçbir şekilde kabul görmez. 
Unutulmamalı ki sandık bir gün halkın iradesine sunulacak, bu millet atlatılmayı da, aldatılmayı da asla kabul etmez. O nedenle ülkede özellikle ekonomik istikrar bir an evvel sağlanmalıdır.