Son saatlerini yaşadığımız 2021 yılı bir önceki yıldan devraldığı sorunlarla başlamıştı ve bir o kadar sorunu da bağrında biriktirdi, şimdi 2022 yılına devrediyor. 2021 yılı; bitip tükenmek bilmeyen korona virüsü, ailelerde sosyal çöküntüler yaşatan ekonomik sıkıntılar, yıllarca olduğu gibi halen de devam eden terör, kuraklık gibi sorunlar ile mücadele etti ama hiçbirini çözüme kavuşturmadan öylece 2022 yılına devretti.

Uzun yıllar unutulmayacak müthiş bir yıl oldu, yaşam her geçen gün zorlaştı. Milletçe alışılmıştı artık korona virüsü ile yaşanacaktı öyle de oldu. Her an virüse yakalanmamak için tedbirli yaşamaya alışıldı.

Kuraklık oldu, üretim etkilendi, tarımda verim düştü, çiftçi borçlarını ödeyemedi ama yardımına kimse koşmadı.

Eğitim deseniz tam anlamıyla yapılamadı.

Kadına uygulanan şiddet son bulmadı.

Hayat pahalılığının hiç olmadığı kadar yükseldiğini, işsizliğin arttığını, milli paramızın değer kaybını, insanların bir gecede nasıl yoksullaştığını maalesef 2021 yılı yaşattı.

2021 yılı meydana getirdiği ekonomik krizli tahribatla kolay kolay unutulmayacak bir yıl oldu. Memleketi idare edenler yüksek kur düşük faiz dedikçe yabancı para yükseldi, Türk lirası değer kaybetti.

Faiz sebep enflasyon neticedir denildi hayat pahalılığı arttıkça arttı. A’dan Z’ye tüm ürünlere zam üstüne zam geldi, her bireyin alım gücü düştü halk fakirleşti. Cebinde küçük paralara varıncaya kadar her meslek grubundan insanlar bankalara ve döviz bürolarına koştu son kuruşuna kadar yabancı paraya yatırım yaptı. Sadece bu kadar değil tabiî ki, evini satıp yabancı paraya yatırım yapanlar, bankalardan faizli kredi alıp yabancı paralara yatırım yapanlar bir gecede yaşanılan kur düşmesiyle bir kez daha yoksullaşmayı iliklerine kadar yaşadı bu millet.

Hatta iktidarın yetkili bir bakanı bu durum karşısında milletle alay edercesine çarpıldılar bile diyebildi. Tüm bunları ve daha fazlasını bu millet 2021 yılında yaşadı, yıl beraberinde getirdiği sorunlarını çözüme kavuşturmadan 2022 yılına devretti. 2022 yılının seçim yılı olması dileğiyle; yeni yılınız kutlu olsun, tüm milletimize umutlu yaşam diliyorum.