Altın, kıymetli madenlerdendir, alımı-satımı yapılan her üründe olduğu gibi, altının da fiyatı öncelikle arz ve taleple belirlenir. Kuyumcu vitrinlerini süsleyen altın takı olarak kullanıldığı gibi iyide bir yatırım aracıdır. Alımı satımı kolay her an nakit paraya çevrilebilir. 
Ekonominin özellikle sıkıntılı dönemlerinde en güvenli liman denildiği zaman hemen akla altın gelir. Piyasaya sürülen altın miktarında sıkıntı oluştuğu zaman veya alıcı yatırımcı talebinde artış yaşandığı dönemlerde, altının fiyatı genelde yükselir. Zaman zaman altın fiyatlarında düşüş yaşansa yatırımcısını tedirgin etse de zarar ettirmez.
Yaklaşık on beş senedir çok yakından her daim takip ediyorum, dünya genelinde ve de ülkemizin ekonomik koşullarında, belirsizlik ve durgunluk yaşandığı zaman genelde altın fiyatlarında yükselme görülür. 
Şu içinde bulunduğumuz durum tam da budur. Nasıl ki siyasi belirsizlik ekonomiyi derinden etkilemekte ve ekonomik belirsizlik her geçen gün derinleşiyorsa kıymetli maden olan altın da aynı oranda yükseliyor. Altın kişilerin tasarruf amaçlı yatırım aracı olarak gördükleri ufak birikimlerini dönüştürdüğü gibi kurumsal yatırımcılar tarafından da tercih edilmektedir. Hatta devletler bile sıkça altın alımı yapmaktadırlar.
Kıymetli maden olarak bilinen altına hem ekonominin sıkıntılı dönemlerinde hem de siyasi belirsizliklerin yaşandığı dönemlerde talep de artar, fiyatı da yükselir. Yatırım yapılan miktarı riske etmez korur, kaybettirmez, uzun süreli bir yatırım aracıdır. Yıllardan beri sürüp gelen bir durumdur ama son bir haftaya bakıldığında ülkemizin ekonomisinin içinden çıkılmaz bir hale getirildiği görülmektedir. Zira milli paramızın yabancı paralar karşısında değer kaybına uğraması ve bu nedenle de yabancı paraya ve altına talebin arttığı görülmektedir. Yabancı paraya yatırım yapılması yerine altın yatırımı daha doğru tercih olur.
Altın yatırımında çoğu zaman ziynet, 22 ayar bilezik, gram altın yatırımcılar tarafından tercih edilmektedir. Bu gün her bireyin cüzdanının bir köşesinde en az bir çeyrek altını bulunur. Özellikle bayanlar küçük birikimlerini altına dönüştürerek tasarruf sağlamayı tercih ederler. Bu günlerde altın fiyatları da bir hayli yüksek, artık kuyumcu kuyumcu gezilerek fiyatlar belirlenir, ihtiyaca göre kimi tasarrufunu artırmayı kimisi de paraya dönüştürmeyi tercih eder.
Oysa altın her daim kıymetine kıymet katarak yükselişini sürdürür. Altını bozdurmak yerine artırmak tercih edilmelidir. Zira her dakika değerinin arttığını fiyatlamada bir dengenin olmadığını görüyoruz.
Şimdi, “Bu altın iyi güzelde fiyatı hep yükselecek mi” diye sorabilirsiniz. Evet, devleti yöneten iktidar herhangi bir müdahalede bulunamadığı ve seyirci kaldığı sürece altının değeri hep artacaktır.
Hadi kolay gelsin, bol yatırımlar…