Bütün Türkiye kalkınırken, sanayileşirken Kırşehir yıllardır küçülüyor, göç veriyordu. Bu nedenle üç milletvekilinden birisini ne acı ki kaybetmiştik.

Bütün Türkiye kalkınırken, sanayileşirken Kırşehir yıllardır küçülüyor, göç veriyordu. Bu nedenle üç milletvekilinden birisini ne acı ki kaybetmiştik.
Yıllardır Kırşehir ve Kırşehirliler için yazarım hep.
Kırşehir derim, çocukluk şehrim, ekmeğini yediğim, suyunu içtiğim Kırşehir’im derim.
Yapılan verilere göre, Kırşehir’in nüfusu 2 bin 855 kişi artmış, buna da şükür dedik.
İl olarak 225 bin 562 kişi olmuşuz.
Kırşehir’i gelin çevre illerle şöyle bir kıyaslayalım.
Kayseri 18 bin 680 artışla il geneli nüfusu 1.341.056 olmuş.
Nevşehir 517 artışla il geneli nüfusu 286.767 olmuş.
Aksaray 2 bin 262 artışla il genel nüfusu 386.514 olmuş.
Kırıkkale 821 düşüşle il geneli nüfusu 270.271’e düşmüş.
Yozgat 13 bin 120 düşüşle il geneli nüfusu 419.440’a düşmüş.
Burada görüyoruz ki burada en çok nüfus kaybını Yozgat yaşıyor.
Kırıkkale de Yozgat gibi en çok göç veren illerin arasında yer alıyor.
Niğde de 2 bin 216 nüfus artışıyla 346.114’e yükselmiş.
Konya da 20 bin 736 nüfus artışıyla 2.130.544’e yükselmiş.
Bu nüfus değişiklikleriyle, bu nüfus artışıyla Kırşehir kaplumbağa hızıyla üç-beş yıl sonra 250 binin üstüne çıkabilirse, herhangi bir değişiklik de olmazsa işte o zaman belki üç milletvekiline yeniden kavuşabiliriz umudunu taşıyoruz.
Bunun için Ak Parti iktidarının Kırşehir’e kazandıracağı yatırım ve insan kaynaklarına bağlı. Geçmiş yıllardaki Ak Parti milletvekillerinin hiç birisi Kırşehir’e gereği gibi kalıcı hizmet getiremedi. Bir tek Milletvekili Mikâil Arslan, geçmiş yıllarda Ahi Evran Üniversitesi’nin kurulmasını, Polis Meslek Yüksek Okulu’nun kurulmasını, Adliye Sarayı’nın yapılmasını, yeni hastanenin yapılmasını, okul, yurt ve daha pek çok hizmetleri getirdiğini görüyoruz. Bunu herkes biliyor. Bilinen bir gerçek.
Bugün de görüyoruz ki Mikâil Arslan ve Salih Çetinkaya’nın el-ele vererek Kırşehir’in nüfusunun artışına yönelik yatırımlar getirmek için Ankara’da bakanlıklarda mücadele verdiklerine tanık oluyoruz.
Bu gayret ve çabalar Kırşehir’in geleceği bakımından fevkalade umut vericidir.
Biz Kırşehirliler reklâm ve gösterişten uzak, sadece devletten koparabileceğimiz kadar yatırım ve iş gücünü sağlayacak, ilimizin nüfusunun artmasına neden olacak projeleri kazandırmaktır. Bu konuda milletvekillerine çok iş düşüyor.
Daha geçen hafta gördüğüm Konya, Aksaray, Niğde, Nevşehir ve Kayseri illeri almış başını gitmiş. Bu iller büyümüş, gelişmiş, sanayileşmiş. Üniversiteleriyle turizmden, tarımdan, hayvancılıktan söz sahibi olmuşlar. Her şeyin sahibi olmuşlar.
Ya Kırşehir?
Yine sormadan edemiyorum!
Kırşehir neden büyüyemiyor, göç alamıyor?
Kırşehir’de görüyoruz ki göstermelik ve kendi menfaat ve çıkarları için etliye, sütlüye karışmayan sözde sivil toplum kuruluşlarının yöneticileri neden gerçekleri dile getirmiyorlar, ya da dile getiremiyorlar.
Getiremezler; çünkü kimisi siyaset ve rant peşinde, kimisi ticari başka rantlar peşinde de ondan dolayı Kırşehir için gerçekleri yüreklice dile getiremezler. Böyle olunca da Kırşehir’e iyilik yerine kötülük yapıyorlar. Bildikleri gibi yapsınlar. Bir gün onlar da duvara toslayınca anlarlar! Kırşehir’e kötülük yaptıklarını anlayacaklar ama, iş işten geçmiş olacak.
Kırşehir hayvancılık ta deneme safhasında. Tarım öylesine! Turizm de sıfır!
Turizm dedik de; ildeki bu kurum ne yapar?
Kesikköprü Hanı’nı bile turizme açamadılar ki diğer işlere baksalar!
Tek bildikleri Cacabey ve Ahi Evran!
Nevşehir’in, Aksaray’ın, Konya’nın, Kayseri’nin hanları, yer altı şehirleri turizme hizmet ederken, Kırşehir’in hanları, yer altı şehirlerinin kapıları kilitli!
Peki bu ilin yöneticileri neden ilgilenmezler, soruşturmazlar? Bu konu da Kırşehir’in ayıbı olsa gerek.
Çevremizdeki illerin kalkınmışlıklarından bahsetmiştim. Bir de hiçbir zaman büyüyemeyen, sürekli göç veren Kırıkkale var. Kırıkkale’nin Ankara’ya yakın olması, yollarının duble yol olması Kırıkkale’yi küçültüyor. Nüfusu Ankara’ya taşınıyor. Üniversitesinin hocaları, öğrencileri Ankara’da oturuyor, kamu görevlileri de Ankara’ya gidip geliyor. Sonradan hasbelkader il yapılan Kırıkkale maalesef küçülüyor.
Bir daha ki seçimde Kırıkkale’den milletvekili sayısı 3’ten 2’ye düşecektir kesin.
Ya Yozgat? Bir de Türkiye’nin en çok göç veren Yozgat var.
Yozgat’ın senelerdir Meclis’te bakanları, başbakan yardımcıları, Meclis Başkanları olmasına rağmen, o bakanlar memleketlerinde göçü önleyecek yatırım yaptıramamışlar, yaptıramıyorlar o nedenle maalesef Yozgatlılar memleketlerini terk edip, başka illere göçüyor. Halâ da Yozgatlılar iktidar partisine oy veriyor nedense?
Böyle bir analizden sonra Kırşehir’in siyasilerine, milletvekillerine çok iş düşüyor.
Biz Kırşehirliler ilimize hizmet yolunda milletvekillerimizi destekliyor ve Kırşehir’in nüfusunun artması yolunda yanlarında olduğumuzu ifade ediyoruz.