31.03.2019 itibariyle Orta Anadolu’nun tarihi-kültür şehri Kırşehir’e Belediye Başkanı seçildiniz. Kutlarım! Bu vesileyle aşağıdaki hususları takdirlerinize sunmayı görev bildik:
aa) Çalışma-iş arkadaşlarına karşı daima mülayim ol, tatlı sert ol, asla sert-kırıcı, aşağılayıcı… olma! Bu yöntemle mahiyetini kazanır ve daha verimli olmalarını sağlarsınız. Eğitirsiniz.
bb) Kamunun haklarına, belediye varlığına, parasına, puluna karşı dürüstlüğü, hassasiyeti elden bırakma. Ticari hayatında, Sanayi ve Ticaret Odası Başkanlığı’nda kazandığın bu fazileti elden bırakma! Bu ruh temizliği altından daha kıymetlidir! Maddi hırs kalelerine asla taviz verme
cc) Belediye olanaklarına ve ölçülerine göre İşsizlere iş verme de ehliyete, liyakata önem ver ve yoksuldan, en ihtiyaçlıdan başla!
dd) Sizi o makama getiren çevrelere kol-kanat ol! Başkalarının yaptığı gibi sırtını değil, yüzünü göster! Bu konuda; Bolu Belediye Başkanı Özcan’ın halk meydanında yaptığı yemin sizin de işinize yarar kanısındayım:
…”Daha sonra elini Kur’an-ı Kerim’e basarak şöyle yemin etti: ”Bolumuzun tarafsız bir şekilde, kimseyi ayırmadan ve kimseyi kayırmadan gece-gündüz çalışarak, istişareyi öne çıkararak, tüyü bitmemiş yetimin hakkını koruyup kollayarak, harama el uzatmadan, HUKUKUN üstünlüğüne ve CUMHURİYET DEĞERLERİNE bağlı kalarak, kurucu liderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün izinden ayrılmayarak yöneteceğime Allah’ım ve namusum üzerine yemin ediyorum!”
Bu yemin metnine bağlı bir kimlik ve kişiliğe sahip olduğumuzdan asla kuşkumuz yoktur! Ama dünyayı yöneten ‘’söz’’dür. Bu nedenle yazıyoruz. Yunus’un dediği gibi:
Kişi bile söz demini
Demeye söz’ün kemini
İki cihan Cehennemini
Sekiz uçmağ ede bir söz!
Bu özet yazıyı aklından çıkarmazsan; en az üç devre Kırşehir gibi güzel bir kentin ve bu kent halkının BELEDİYE BAŞKANI OLMAYI BAŞARIRSINIZ!