Aslında soru basit; İyi Parti Cumhur ittifakına katılır mı? Ya da tersinden okuyacak olursak; İyi Parti Millet ittifakından ayrılır mı?
Günübirlik siyaset yapanlar için bu sorunun cevabı basit. Siyaset bunu gerektiriyorsa katılabilir.
Reele bakacak olur isek; İyi Parti tavanda böyle bir ittifaka yeşil ışık yaksa seçmenine bunu nasıl izah eder?
İşte en büyük problemde aslında burada.
İyi Parti seçmeni çoğunluğu milliyetçi muhafazakâr kesim, dolayısı ile asılda ve özde yatan bir Tayyip Erdoğan rahatsızlığı bulunuyor. Bu yüzden seçmen buna çok sıcak bakmayacaktır.
Ancak ilerleyen günlerde yeni kabine oluşacak ve bu oluşum içerisinde 3- 4 bakanlık İyi Parti’ye verilir ise bir anlamda hükümetin küçükte olsa bir ortağı olma durumu gözükürse sonuç farklı olabilir.
Bilindiği üzere MHP, Cumhur İttifakında bir bakanlık bile istememiş neredeyse kayıtsız şartsız ittifakın içerisinde yer almıştı.
Malum Siyasette 2 kere 2 bazen 3 bazen, 5 bazen de 10 yapıyor.
Bu yüzden dün “asla birlikte yürümem!” dediğin parti ile birlikte yürür, “şu parti ile ittifak kurulursa ölsem oy vermem” dediğin birlikteliğe de oy verirsin.
Son siyasi olaylar da gösterdi ki artık tek başına bir partinin 100’de 50’yi geçme şansı kesinlikle yok.
Bu yüzden ittifaklar bundan sonrada devam edecek bu net.
CHP-İyi Parti arasında kurulan Millet İttifakı eskisi kadar sağlam durmadığını söyleyebiliriz.
Her ne kadar basına yansımıyor olsa da 31 Mart yerel seçimlerine birlikte girip ortaklık yapan iki parti arasında tartışmalar yaşanıyor.
Bu tartışmalar Cumhur İttifakında da yaşanabilir.
Genelde bir takım sorunlar ittifaklarda yaşanırken yerelde de bunu ziyadesi ile görmek mümkün. Ancak Kırşehirimizde böyle bir sorun şimdilik yok.
Şimdi yazımızın başına dönecek olursak; İyi Parti Cumhur ittifakına dahil olur ise bundan rahatsızlık duyan sadece kendi seçmeni mi olur yoksa Cumhur ittifakının ortağı MHP mi olur.
Daha doğrusu MHP bu birlikteliği ister mi?
Geniş kapsamlı bakıldığında geçmişte birlikte hareket eden, ancak bu günlerde birbirlerine çokta geçmişe duyulan özlem ve birlikte hareket eden ülkücüler gibi davranmayan tabandaki bu düşünce ittifakı destekler mi muamma.
Ancak tavan böyle bir karar alırsa ve bunu MHP ve İYİ Parti kabullenirse tavanda ne kadar istemese de bunu kabullenecektir.
Unutmamak gerekir ki siyasette günbegün şartlar çok çabuk değişim gösteriyor.
Bu yazdıklarımdan tıptı Cumhur İttifakı genişlemesinden rahatsız olanlar elbette ki olacaktır.
Benim kişisel görüşüm bu ittifakın artık farklılık kazanacağıdır.
Bu nasıl olur milli konularda birlikte ancak ayrı ayrı partiler olarak hareket eden bu siyasiler yarın bir karar alıp birlikte resmi olarak hareket edelim diyebilirler.
Böyle bir oluşumda kimler rahatsızlık duyar onu da sanırım çoğumuz biliyoruz.
Belki bu anlamda yeni kurulan partilerde Millet İttifakına dahil olabilirler.
Bekleyip görelim yarın neler olacak.

Not: Ayasofya’nın camiye dönüştürülmüş olması ile ilgili olarak bir takım dostlar Kırşehir’de bulunan Cacabey Camisinin ibadete ne zaman açılacağını soruyorlar; Kayseri Vakıflar Bölge Müdürlüğü’ne bakıyor buraya ve 3 aşamalı tadilat yapılıyor. 1 aşaması kubbe ile ilgili idi o şuan bitmiş ve bilim kurulunun onayına sunulmuş bilim kurulundan olur gelmesi halinde 2. Aşama ve son olarak 3. Aşama ile devam edilecek. Durum bu kapsamlı bilgi almak isteyenler Kayseri Vakıflar Bölge Müdürlüğü’nü arayabilirler.
Son bir not: Lütfen bu kavurucu sıcak günlerinde herkes evinin önüne bir kap su bıraksın...