24 Ağustos 1978’de Gazi Eğitim Enstitüsü öğrencisi iken fikirlerinden dolayı katledilen Veli Karlı ve tüm devrim şehitleri Kaman’ın Kurancılı Kasabasında anıldı.
Anma törenine Veli Karlı’nın ailesi yanında çok sayıda vatandaş katıldı. Anma toplantısında aynı zamanda Uğur Mumcu, Bahriye Üçok, Cavit Orhan Tütengil, Ümit Doğanay, Hasan Tahsin, Kubilay, Adem Yavuz, Ali İhsan Özgür, Abdi İpekçi, İlhan Darendelioğlu, İsmail Gerçeksöz, Ümit Kaftancıoğlu, Çetin Emeç, Muammer Aksoy, Turan Dursun, Onat Kutlar, Bedri Karafakioğlu, Orhan Yavuz, Yılmaz Türker, Bedrettin Cömert, Necdet Bulut, Av. Ali Günday, Mehmet Topaç,(Adalet Eski Bakanı) Ahmet Taner Kışlalı, Necip Hablemitoğlu, Kemal Türkler, Cumhuriyet Savcısı Doğan Öz’de anma çerçevesinde devrim ve düşünce şehitleri olarak anılmış oldu.
Toplantıya uzun bir mesajla katılan Kırşehir Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu’da büyük bir alkış topladı.
Anma panelinde Şair-yazar Av. Adil G. Vahaboğlu, CHP Ankara Milletvekili Yıldırım Kaya, sendikacı İlhan Karakurt, 78’liler Ankara Şubesi Başkanı Cumhur Yavuz, gazeteci, araştırmacı yazar Adnan Yılmaz da panelist olarak görüş ve düşüncelerini dile getirdiler.
Toplantıya C.H.P eski milletvekili Av. Coşkun Gökalp, CHP İl Başkanı Baran Genç, İlçe Başkanı Doğan Yıldızhan, İl Genel Meclis Üyesi Hüseyin Güven, Av. Çağdaş Gökalp, Bayram Altuntaş, İstanbul Barosu avukatlarından Av. Orhun Özdener Vahaboğlu da katılarak panelden önce görüş ve düşüncelerini ifade ettiler.
Anma toplantısı mezarlık ziyaretiyle ve pasta meşrubat ikramıyla sona erdi.
Devrimci 78’li Veli Karlı’yı ve Tüm Laik Cumhuriyet Şehitlerini anma toplantısının gelecek yılda yapılması kararlaştırıldı.