Kırşehir Tarım ve Orman İl Müdürü Duran Seçen, Kırşehir Merkeze bağlı Uzunali köyünde yapılan kavun ve karpuz hasadına katıldı.
Gerek aroması gerekse lezzetinin ünü başta ilimiz olmak üzere çevre illere yayılan Uzunali kavun ve karpuzu hasat edildi.
Hasada katılan İl Müdürü Duran Seçen, “İlimizde Uzunali köyümüz başta olmak üzere bazı bölgelerimizin kavun ve karpuz hasadı dört gözle bekleniyor. Bu ürünler gerek toprak yapısı gerekse yetiştiği bölge itibariyle oldukça lezzetli oluyor. Bizde ilimizin çeşitli yerlerinde farklı ürünlerin hasatlarına katılarak çiftçilerimizi yalnız bırakmamaya çalışıyoruz. Bugün yapılan hasat üreticimize, memleketimize hayırlı ve bereketli olsun” ifadelerini kullandı.
Ziyarette konuşan Kırşehir çiftçilerden Ersin Sütçü, “Uzun yıllardır bu bölgede kavun ve karpuz yetiştiriyoruz. Ürünlerimiz ilimiz başta olmak üzere çevre illere gönderiliyor. Bu tarla 100 dönüm civarı. Dönüme kavunda 3, karpuzda ise 4-5 ton civarı ürün alıyoruz. Gerek kavun gerekse karpuzu hasat eder etmez çeşitli yerlere satıyoruz. Bugün hasadımıza gelerek bizleri onure eden İl Müdürümüz Duran Bey'e de çok teşekkür ediyorum" dedi. (HABER MERKEZİ)