2021 Ahi Evran Yılı çerçevesinde, ahilik prensiplerine uygun olarak çalışan esnaflar her ay ödüllendiriliyor. Her ay verilen “Ayın Ahisi” ödülünün Mayıs ayındaki sahibi çay ocağı işletmecisi Mustafa Dağıstan oldu.
Ankara Caddesinde çay ocağı işleten Mustafa Dağıstan, Kırşehir Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği’ne bağlı oda başkanları tarafından Mayıs ayının Ahi esnafı seçildi. Ödül törenine Kırşehir Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu, Kırşehir Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı Bahamettin Öztürk ve oda başkanları katıldı.
Kırşehir Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı Bahamettin Öztürk yaptığı açıklamada, “2021 yılının Ahi Evran yılı olması nedeniyle belediyemizle ortaklaşa gerçekleştirdiğimiz bu projeyle her ay bir esnafımıza Ayın Ahi Esnafı ödülünü vereceğiz. Her meslek kolundan esnafımıza her ay ödülünü vermeye devam edeceğiz. Mayıs ayı Ahi Esnafımız da Mustafa Dağıstan oldu. Güler yüzü ve ahilik prensiplerine uygun esnaflık anlayışıyla hizmet veren Mustafa abimizi tebrik ediyorum. Çay ocağı ve kahvehanelerimiz de bu zor dönemden en çok etkilenen esnaflarımız arasında. Biz de onlara destek ve moral vermek amacıyla bu ödüle layık gördük. Başarılı çalışmalarından dolayı Mustafa kardeşimizi ve bağlı olduğu Kahveciler Odası Başkanımız Davut Kaya’yı tebrik ediyorum.” dedi.
Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu da açıklamasında, “Pandemi sürecinde zor durumda olan esnafımıza yerel yönetim olarak elimizden gelen desteği sağlıyoruz. Ancak sürekli kapalı kalan başta kahvehane ve çay ocakları olmak üzere tüm esnaflarımıza devletin sigorta ve vergi konusunda destek çıkması gerekli. Mustafa abimize bu zor dönemde işini hakkıyla yaptığı için teşekkür ediyoruz.” dedi.
Ayın Ahi Esnafı seçilen Mustafa Dağıstan’a Ahiliği temsilen Ahi Evran-ı Veli heykeli, Ahilik Belgesi ve hediyeler takdim edildi. (HABER MERKEZİ)