AHİKA tarafından desteklenmesine karar verilen UNESCO Müzik Şehri Kırşehir’de Müzik Odaklı Kalkınma Hamlesi Projesi’nin protokolü imzalandı.
Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı 2021 Yılı Sosyal Gelişmeyi Destekleme Programı kapsamında, Kırşehir Valiliği’nce hazırlanan “UNESCO Müzik Şehri Kırşehir'de Müzik Odaklı Kalkınma Hamlesi” isimli proje Ahiler Kalkınma Ajansı tarafından desteklenmeye hak kazandı.
AHİKA Destek Sözleşmesinin imzalanması sırasında proje hakkında bilgiler veren Vali İbrahim Akın, proje ile müzik konusunda yetenekli Kırşehirli gençler ve şehrimize uluslararası başarılar kazandıran önemli bir kültürün temsilcileri olan Abdal müzisyenlerin destekleneceğini söyledi.
Projenin toplam bütçesinin yaklaşık 1.4 milyon TL olduğunu belirten Vali İbrahim Akın, “İlimizin önemli değeri olan Abdal kültürünün icracıları başta olmak üzere yetenekli gençlerimize destek vereceğiz. İlimizin sahip olduğu UNESCO tescilli müzik kültürünü besleyecek, müzisyenlerin sektördeki dijitalleşmeye uyum sağlamasına ve müzik aletleri imalatı gibi kültürel endüstrilerde mesleki beceri geliştirilmesine destek verilecektir. İmzalanan protokolün hayırlı olmasını diliyorum.” dedi.
Tören, Vali İbrahim Akın ile Ahiler Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Bekir Varol’un protokolü imzalaması ile sona erdi. (HABER MERKEZİ)