Kırşehir Özel Eğitim Meslek Okulu'nda eğitim gören engelli öğrencilerin yıl boyunca yaptıkları el emeği ürünlerden oluşan sergi açıldı.
Kent merkezindeki okulda, özel öğrencilerin öğretmenlerinin katılarıyla yaptığı takı, tasarım ve süs eşyalarının sergilenmesi amacıyla stant kuruldu.
Standı ziyaret edenler, alışveriş yaparak öğrencilere destek sağladı.
Okulun el sanatları öğretmeni Gönül Karaburçak, gazetecilere yaptığı açıklamada, 4 yıldır okulda severek çalıştığını, küçük adımlarla öğrencilerinin gelişimine katkı yaptıklarını söyledi.
Sınıflarda 2, 4 ve 6'şar kişilik gruplarda eğitim verdiklerini belirten Karaburçak, kazandırdıkları el becerileriyle de öğrencilerini geleceğe hazırladıklarını dile getirdi.
Öğrencilerin okul sayesinde evlerinden çıktıklarını ve burada güzel vakit geçirdiklerini vurgulayan Karaburçak, "Önce küçük adımlarla başlıyoruz, yapabilecekleri ve yapamayacakları şeyleri tespit ediyoruz. Onlara fırsat verilince her şeyi yapabiliyorlar. Pandemi döneminde biraz yapamadık. Onun haricinde çocuklarla hazır malzemelerle çok güzel çalışmalar yaptık. Küçük adımlarla büyük şeyleri başardığımızı düşünüyorum." diye konuştu.
Özel öğrencilerden Songül Buz da okulda arkadaşlarıyla çok güzel vakit geçirdiğine işaret ederek, "Öğretmenimizle el emeği ürünlerimizi yaptık. Hepsini kendimiz yapıyoruz. Kendimiz için yapıyoruz. Daha mutlu oluyoruz." diye konuştu.
Standı ziyaret eden Kırşehir Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu da öğrencilerin el emeği ürünlerinden satın aldı. KIRŞEHİR (AA)