Kırşehirimizin eski ilçesi Hacıbektaş’ta düzenlenen, Anadolu irfanının sönmeyen ışığı Hünkâr Hacı Bektaş Veli’nin 58. Ulusal 32. Uluslararası Hacı Bektaş Veli Anma Törenleri ve Kültür Sanat Etkinlikleri Programı devam ediyor.
Bu yıl 16-22 Ağustos tarihlerinde kutlanan 58. Ulusal, 32. Uluslararası Hacı Bektaş Veli Anma Törenleri ve Kültür Sanat Etkinlikleri’ne herkesi davet eden Hacıbektaş Belediye Başkanı  Arif Yoldaş Altıok, “Her yıl olduğu gibi Hacıbektaş Belediyesi ve Anma Kurulu ile Alevi-Bektaşi Kurumlarının katılımı ve desteği ile icra ediyoruz. Hacı Bektaş Veli’nin öğretileri, şu an bulunduğumuz topraklardan,  kendi adıyla anılmış olan Hacıbektaş ilçemizden tüm dünyaya yayılmıştır. Hacı Bektaş Veli’nin öğretileri, şu an bulunduğumuz topraklardan,  kendi adıyla anılmış olan Hacıbektaş ilçemizden tüm dünyaya yayılmıştır. Bu bakımdan topraklarımız bir mekân olmanın çok ötesinde anlamlar taşımaktadır. Burası tüm âleme sevgiyle, hoşgörüyle bakılan bir gönül dünyasıdır. Burası, incinse de incitmeyen, her ne arar ise kendi kalbinde arayan,  tüm insanlığı bir gören; bütün âleme hürmet eden eşsiz bir bilincin dünyasıdır. Bu bakımdan da güzel ilçemiz ve şehrimiz, Hacı Bektaş Veli’nin mirasının en önemli parçasıdır. Bu mirasın kıymetini bilmek ve nesilden nesile aktarmak da hepimiz için bir gönül sorumluluğudur. Huzurlarınızdan ayrılmadan Hacı Bektaş Veli’nin şu sözlerini hatırlatmak istiyorum. “Bizi sevenlerin gönüllerinde biz oturur, dillerinde de biz konuşuruz.” Bugün kalbimizde hissettiğimiz büyük sevgi, hoşgörü ve kardeşlik duygularıyla Hünkâr Hacı Bektaş Veli’yi rahmetle anıyor; öğretilerinin ışığında tüm insanlığın huzur, sevgi ve kardeşlik içinde yaşamasını diliyorum” dedi.
Hacıbektaş Belediye Başkanı Arif Yoldaş Altıok’un verdiği bilgiye göre, 58.Ulusal 32.Uluslararası Hacı Bektaş Veli Anma Törenleri ve Kültür Sanat Etkinlikleri yarın Hacıbektaş Kültür Merkezinde saat 20.15 de Hakan Güneri’nin yazıp yönettiği ”Hünkar Hacı Bektaş Veli” tiyatro gösterimi izleyiciyle buluşacak. 21 Ağustos Cumartesi günü resmi protokol programı, yine 21 Ağustos Cumartesi ve 22 Ağustos Pazar günü ise Konser, Cem ve Aşure dağıtımı ile sone erecek. 
Yarın Kırşehir’e gelecek olan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ile birlikte aralarında Kırşehir Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu’nun da bulunduğu onbir Belediye Başkanı da Hacıbektaş’ta Cumartesi günü gerçekleştirilecek törenlere katılacağı bildirildi. (HABER: BEYHAN BALLI)