Gülşen Kutlu: “Muharrem Ertaş türküleri seslendirmekten hep gurur duydum”

Gülşen Kutlu, Muharrem Ertaş’ı anma gününde sahne aldı 

2 Aralık 2021 Perşembe günü Neşet Ertaş Kültür Sanat Merkezi'nde saat 19:00’da, Gülşen Kutlu, Ertaş Kardeşler ve Kırşehir Belediyesi Türk Halk Müziği Korosu'nun verdiği konsere Vali İbrahim Akın’la birlikte katılan Başkanı Selahattin Ekicioğlu Büyük Ozanımız Muharrem Ertaş’ı bir kez daha andıklarını ifade etti.
Anma programında sahne alan Sanatçı Gülşen Kutlu 1984 yılında Kültür Bakanlığı ve TRT’nin ortaklaşa hazırladığı bir programda kendisinin seçildiğini ifade ederek, kendisinin 1982 yılında kadroya atandığını söyledi ve “Muharrem Ertaş karşımdaydı ve sahne hayatım Muharrem Ertaş’la başladı” dedi. Muharrem Ertaş’a rahmet dileyen Gülşen Kutlu, Ertaş’ın ölümünden bir yıl sonra albüm yaptığını dile getirerek erkek egemen bir toplumda bir kadın olarak Bozlak okumasının çok dikkat çektiğini söyledi. 
1985 yılında yaptığı kasetin adının da ”Sebep” olduğunu belirten Gülşen Kutlu kasetin içinden Muharrem Ertaş ve Hacı Taşan’dan 14 Türkü seslendirdiğini söyledi. Kutlu, konuşmasının ardından Muharrem Ertaş Türkülerini seslendirerek Büyük Ustaya saygı ve özlemini dile getirdi.
Başkan Ekicioğlu da yaptığı konuşmada, 3 Aralık 1984 tarihinde aramızdan ayrılan Büyük Bozlak Ustası Muharrem Ertaş’ın Türk Halk Müziği’nde Anadolu’da ve Dünyada bir ekol olduğunu dile getirerek şunları ifade etti:
“Bilindiği üzere Bozlak denilince akla gelen ilk isim Muharrem Ertaş’tır. Onun sesinin genişliği, rengi, tınısı ve tekniği yönünden eşsiz bir değer olduğu bugün bütün müzik otoriteleri tarafından da kabul edilmektedir. Bozlak kültürünün en önemli üstadı olan Muharrem Ertaş, başta oğlu Neşet Ertaş olmak üzere birçok kişiye de örnek olmuştur. Bozlağın ana vatanı Kırşehir'in, UNESCO'nun müzik alanındaki Yaratıcı Şehirler Ağı'na Türkiye'den giren ilk şehir olmasındaki en büyük ve temel pay kuşkusuz başta Muharrem Ertaş olmak üzere Neşet Ertaş ve bu geleneğin devam ettiricileridir. Bu nedenle de onlara çok şey borçluyuz. Bu akşam bizleri kırmayarak buraya gelen ve Büyük Ozanımız Muharrem Ertaş’ın Türkülerini seslendiren Gülşen Kutlu’ya da bir kez daha teşekkür ediyorum. Programda sahne alan tüm sanatçılarımızı kutluyor sunumunda emeği geçen herkese teşekkürlerimi sunuyorum. Bundan 37 yıl önce aramızdan ayrılan Anadolu Abdal geleneğinin en önemli temsilcisi Muharrem Ertaş'ı bir kez daha saygı ve özlemle anıyorum." (HABER MERKEZİ)