Gazetemiz “Kırşehir Çiğdem”in köşe yazarlarından emekli eğitimci-yazar Emin Salman’ın 7’nci kitabı “Baharın Çığlığı” adlı kitabı yayınlandı.

Kırşehir doğumlu olan hemşehrimiz Emin salman, Türkiye’nin değişik illerinde öğretmenlik yaptıktan sonra emekli oldu. 2006 yılında “Uzaktan Gelen Ses”, 2007 yılında “Yaşam İncelince”, 2010 yılında “Sessiz Bir Veda”, 2014 yılında “soğuk Bir Güz Günü”, 2020 yılında “Cele” ve 2022 yılında “Meçhul Kadın, Meçhul Adam” adlı öykü kitaplarını yayınlayan Emin Salman’ın 7’nci kitabı “Baharın Çığlığı” oldu.

Liman Kültür Yayınları tarafından hazırlanıp yayınlanan “Baharın Çığlığı” kitabı Kırşehir’de başlayan ve Hollanda’da devam eden bir hayatı anlatıyor.

Kitabının ön sözünün bir kısmında “Sözcükler benim büyülü dünyam. Yazdıkça tattığım hazzı doyumsuz kılmak için okurlarımla paylaşıyorum. Yaşadıklarımı, yüreğime topladıklarımı, ruhuma eşlik edenleri yazıyorum. Yazarlar için yazmak bir tutku olmakla birlikte kutsal değildir. Gerçek anlamda bir yazar hiçbir şeyi kutsallaştırmaz. Sorgulayıcı ve eleştireldir. Yargılamayı düşünmez veya kesin yargılardan uzak durur. Sırlara dönüşen, içimizde bir kısmının itirafıdır yazmak. Çünkü gizlediğimiz her şey sadece bize aittir. Yazar; bu sırların bir kısmını paylaşma cesaretini gösteren kişidir. Bu nedenle aykırıdır, aykırı olmak zorundadır. Var olan hayatla ve düşüncelerle çatışır, çatışmak zorundadır. Eğitimin metalaştırıldığı. Kültürün pop üleştirildiği, çürüdüğü, yozlaştırıldığı, bilginin kuru bir yığın halinde erişilir kılındığı bu enformasyon bombardıman çağında, her konunun yığınlarca bilindiği. Tartışıldığı, herkesin seçkin olarak adlandırılması mümkün olduğundan ben seçkin olma hakkında feragat ediyorum, vazgeçiyorum” diyen Emin Salman’dan “Baharın Çığlığı” kitabından bir anektot:

“O ses; hayır o kadar de güçsüz değilsin diye isyan ediyor. Korkuya kapılıyorum.; karanlık, sessizlik, yalnızlık ve güçsüzlük… Karanlıkta etrafıma bakınıyorum ve tutunacak bir şeyler arıyorum. Böyle zamanlarda sadece kendi desteğime güveniyorum. İki kolumla sıkıca sarılıyorum omuzlarıma… Boşluktayım. Gecenin sessizliğinde, gecenin yalnızlığında, gecenin karanlığında bir başka dünyadayım. Defalarca kontrol ettiğim kilitli kapılarının, sıkıca çektiğim perdelerinin duvarları arasına kendimi hapsettiğim evimde değil de sanki bir başka yerdeyim… Bana uzak, bana yabancı bir dünya. Dışarıda insanlar var sevişen, ağlayan, eğlenen, dövüşen… Ya ben nerdeyim?”

Emin Salman, yayınlanan 7’nci kitabı “Baharın Çığlığı”nı gazetemiz “Kırşehir Çiğdem”in sahibi Salih Güner’e de hediye etti.

Salih Güner, Salman’ı yeni öykü kitabından dolayı kutladı ve daha nice eserler yayınlaması dileğinde bulundu. (HABER: BEYHAN BALLI)