Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu:
 
“Büyük Ozanımız Neşet Ertaş’ı
unutmayacak ve daha etkin
programlarla anacağız…”

Büyük Ozanımız Neşet Ertaş, aramızdan ayrılışının 9. yılında 25 Eylül 2021 Cumartesi günü Neşet Ertaş Kültür Sanat Merkezi’nde düzenlenen ve TRT-2 tarafından canlı olarak yayınlanan programla anıldı. 
Vali İbrahim Akın, Kırşehir Milletvekilleri Mustafa Kendirli ve Dr. Metin İlhan, Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu ile birlikte ile birlikte siyasi parti temsilcileri, oda ve sendika başkanları ile çok sayıda vatandaş katıldığı konser programı Neşet Ertaş Kültür Sanat Merkezi’nde gerçekleştirildi.
Anma gecesinde, İstanbul Radyosu Türk halk müziği sanatçısı Zafer Gündoğdu şef olarak görev aldı. Sunuculuğunu Erkan Tarhan'ın üstlendiği Neşet Ertaş Anma Konseri'ne Nilgün Kızılcı, Gülşen Kutlu ve Ümit Tokcan ise solist olarak katıldılar.
Konserde, Kırşehir Ustalar Müzik ve Oyun Topluluğu, Kırşehir Belediyesi Abdallar Topluluğu ve Türk Halk Müziği Korosu'nun yanı sıra Kültür ve Turizm Bakanlığı ses ve saz sanatçıları ile TRT Radyoları ses ve saz sanatçıları yer aldı. Etkinlik, 25 Eylül Cumartesi saat 20.00'de TRT 2'den canlı olarak yayınlandı.
Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu, Neşet Ertaş ve Türkülerinin hem ulusalda hem de uluslararası alanda yarattığı vurguya dikkat çekerek “Büyük Ozanımız Neşet Ertaş’ı aramızdan ayrılışının 9. Yılında memleketi Kırşehir’de anıyor olmanın gururunu yaşıyoruz. Hazırlanan programın TRT 2’den canlı olarak yayınlanmasıyla da hem il dışındaki hemşehrilerimize hem de tüm Neşet Ertaş sevenlerine bir katkı sunmuş olduk. Büyük Ozanımız Neşet Ertaş’ın unutmayacak ve bundan sonraki çalışmalarımızı daha da zenginleştirerek devam ettireceğiz.” dedi. (HABER MERKEZİ)