Belediye’nin Ramazan etkinlikleri sürüyor

Başkan Selahattin Ekicioğlu: “Sosyal belediyecilik,

halkımızın yaşadığı alanlarda bulunmayı da gerektirir”

Ramazan ayı nedeniyle Kırşehir Belediyesi de Ramazan ayı ruhuna uygun geleneksel etkinlikleri bu yıl 14 ayrı mahallede düzenleyerek bir ilki daha gerçekleştiriyor.

Sosyal Belediyeciliğin vatandaşın yaşadığı alanlarda da bulunmayı gerektirdiğini ifade eden Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu, Ramazan ayı boyunca Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından hazırlanan programların 14 mahalleyi kapsayacak şekilde sunulacağını ifade etti.

Ramazan Ayı etkinlikleri kapsamında ilkini Kındam’da yaptıkları programın ikincisini 5 Nisan Salı günü 19:45’te Kervansaray Mahallesi’nde gerçekleştirdiklerini belirten Başkan Ekicioğlu, açıklamasında şunları söyledi:

“Bilindiği üzere Ramazan ayı sadece bir oruç ayı, sadece bir nefis terbiyesi ayı değildir. Yaşamın her alanında yaşanan zorluklara ve olumsuzluklara karşı toplumsal dayanışmayı da en üst seviyelere çıkaran Ramazan ayında Kırşehir Belediyesi olarak 14 mahallemizde mahalle sakinlerimizle buluşarak birlikte olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Ülkemizde, bölgemizde ve dünyada barışın sağlanması, anaların daha fazla ağlamaması için büyük bir fırsat olarak değerlendirilmesi dileğinde bulunduğumuz bu ay, kötü sözden arınma, yetim hakkına el uzatmama, yardımlaşma, dayanışma, hoşgörü, birlik, beraberlik ve kardeşlik duygularımızı güçlendirdiğimiz ve kucaklaşarak bayram ettiğimiz bir aydır. Biz de Kırşehir belediyesi olarak bu yılki Ramazan Ayı etkinliklerimizi 14 mahallemize taşıyarak farklı bir atmosfer oluşturmayı hedefledik. Bu kapsamda ilkini 4 Nisan 2022 Pazartesi günü iftar sonrası Kındam Mahallesi'nde yaptığımız programın ikincisini ise 5 Nisan 2022 Salı günü Kervansaray Mahallesi’nde gerçekleştirildik.” (HABER MERKEZİ)