Belediye Başkanı Ekicioğlu: “Belediyeler aynı zamanda halkımızın sosyal, kültürel ve sanatsal değerlerden beslenmesi için proje ve organizasyonlar üreten yerler olmalıdır...

Kırşehir Belediyesi tarafından 1 ve 2 Ağustos tarihlerinde ücretsiz olarak organize edilen Gurbetçi Şenliği’nin ilk gününde Duygu Kutlu sahne aldı.

Cacabey Meydanı’nda Duygu Kutlu Konseri öncesi Kırşehir Belediyesi Abdallar Topluluğu da sahne alarak Cacabey Meydanı’nı dolduran hemşehrilerimize güzel bir gösteri sundu.

Kırşehir Belediyesi tarafından, gurbetçi hemşehrilerimizin izin-tatil dönemleri de göz önüne alınarak hazırlanan Gurbetçi Şenliği 1 Ağustos 2022 Pazartesi günü akşam saat 20:30’da Cacabey Meydanı’nda başladı.

Gurbetçi Şenliği’ne CHP İl Başkanı Baran Genç ve Belediye Başkan Yardımcılarıyla birlikte katılan Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu, Gurbetçi Şenliği açılış konuşmasında şunları ifade etti:

“Sevgili Gurbetçi hemşehrilerimiz; sevgili Kırşehirliler… Kırşehir Belediyesi’nin siz değerli hemşehrilerimiz için hazırladığı ve iki gün sürecek olan Gurbetçi Şenliği’ne hepiniz hoş geldiniz! Hepinizin bildiği üzere Müzik Şehri denilince artık Dünyanın her yerinde Şirin Kırşehir’imizin adı anılıyor. Daha geçtiğimiz hafta, Kırşehir’imizin Müzik alanındaki Dünya şehirlerinden son 2 yıl içerisinde yapılan tüm müzik içerikli etkinlikler kapsamında, 49 UNESCO Müzik Şehri arasından sadece 3 UNESCO Müzik Şehrinin etkinliğinin tanıtıldığı listeye adını gururla yazdırdığını sizlerle buradan bir kez daha paylaşmak isterim.

“Kırşehir, Türkiye’de adını UNESCO Yaratıcı Şehirler Ağına Müzik alanında yazdıran ilk ve tek şehirdir. Biz de Kırşehir Belediyesi olarak, bu sorumluluk anlayışıyla, tıpkı bu akşam ve yarın akşam Cacabey Meydanı’nda siz değerli hemşehrilerimiz için hazırlamış olduğumuz ve bundan sonra da yapacağımız etkinliklerle üzerimize düşen ne varsa yapmaya devam edeceğiz.

“Gurbette olmak zordur, Memleket Hasreti içinde olmak zordur, ancak her nerede olursak olalım gönül birliğimiz her zaman devam ediyor, edecektir. Biz Kırşehir Belediyesi olarak, siz değerli Gurbetçi hemşehrilerimizin izinlerinizi en iyi şekilde geçirmeniz için bundan sonra da buna benzer programlar hazırlamaya devam edeceğiz.

“Belediyeler sadece yol, su, kaldırım ve temizlik hizmeti veren kurumlar değildir. Bunlar elbette Belediyelerin zaten yapması gereken asli görevlerdir. Belediyeler aynı zamanda halkımızın sosyal, kültürel ve sanatsal değerlerden beslenmesi için proje ve organizasyonlar üreten yerler olmalıdır. Dün “Terzi Fikri” Fatsa’da halkıyla birlikte Fatsa’yı yönetirken nasıl bu anlayışla adını tarihe yazdıran Fatsa Çocuk Korosu’nu kurmuşsa biz de halkımızla birlikte UNESCO Müzik Şehri olmanın bilinciyle bu tür programlara sizlerle birlikte imza atıyoruz. Kırşehir Belediye Meclisimiz Temmuz ayı olağan toplantısında, Çocuk Meclisi kurulmasını görüşerek karara bağladı. Yine Kent Konseyi işbirliği ile Kadın Korosu çalışmaları devam ediyor. Alanda kurulan stantlarımızda da el emeği göz nuru ürünlerimiz sizlerin beğenisine sunuldu. Gurbetçi Şenliğimizin ilk günü sanatçımız Duygu Kutlu; ikinci günü yine aynı saatte değerli sanatçımız Tolga Kaya sizlere eşsiz birer konser verecekler. Hasreti olduğunuz Şirin

Kırşehir’imizin Kırşehir Belediyesi Abdallar Topluluğu da sizler için sahne almanın gururunu yaşıyor.” (HABER MERKEZİ)