Gündem yine yoğun Türk siyasetine yeni bir parti daha dâhil oldu. Partinin kimliğinden çok yine birçok insan görsele takıldı.

Gündem yine yoğun Türk siyasetine yeni bir parti daha dâhil oldu.
Partinin kimliğinden çok yine birçok insan görsele takıldı. Kimi amblemini güneşe benzetirken kimi de Cemaatin Maklube’sine.
Yeni parti Türk siyasi hayatının 87. siyasi partisi oldu. Ülkemizin birçok yerinde olduğu gibi ilimizde de il başkanlıklarına atamalar yapıldı. Kırşehir’de il başkanlığına Müfit Göçen getirildi. Şahsına hiçbir kimsenin bir şey demeyeceği bir kişi. Ama MHP kökenli insanların tepkisi pek te bu isim için olumlu gözükmüyor.
Öncelikle bu parti kimin partisi olacak?
Bu sorunun cevabını bulmaya çalışalım…
Şöyle ki; MHP ülkücülerin partisi olduğunu söylüyor ve bu tüm kesimlerce biliniyor, CHP sosyal demokratların partisi olduğunu söylüyor ve tüm kesimler bu partiyi de böyle biliyor.
Şimdi kurulan bu yeni parti sağcımı olacak solcu mu? Milliyetçi mi olacak Ulusalcı mı? Demokrat mı olacak, muhafazakâr mı?
Yoksa birilerinin dediği gibi tüm kesimi mi kucaklayacak?
Seçmenin isteğine uygun bir parti olacak mı?
Akşener “ilk yapılacak seçimde oyumuz yüzde 20 üzeri” demiş. Yapılan anketlerde ise yüzde de 5-6 civarında gözüküyor.
Peki, bu parti gerçekten kimden ve nereden oy alacak?
Bazı küskün ve kırılgan MHP seçmeninden, liberal ve ulusalcı kanattan, CHP’nin bazı kesimlerinden. E tabi ki AK Parti’nin kırgın küskün ve de bu parti ile hesaplaşmak isteyen kitlelerden alacak.
O vakit bu parti aslında bir nevi küskünler ve kızgınlar partisi gibi olacak.
Parti yönetimine bakılacak olursa bu söylediklerimizin doğru olduğu görülecektir. Şuan 5 milletvekili var. 4 MHP’den, 1 de CHP’den. Belki bu sayı ilerleyen günlerde de artabilir.
Yeni parti de liyakate önem verilecek mi, yoksa diğer partilerde olduğu gibi halkın istediği değil de Genel Başkanın veya Teşkilatlardan sorumlu başkanın istediği kişiler mi il ilçe başkanlıklarına getirilecek? Bekleyip göreceğiz.
Parti kurulduktan sonra cadde ve sokakta, sosyal medyadan birçok insanla bu konuda fikir alışverişinde bulunduk ve bu üstteki yazdıklarımızı ona göre değerlendirdik. Yanılabilir miyim elbette herkes kadar yanılabiliriz.
Şimdi herkes bir ümit olarak bu partiyi gösterecek haftalar, aylar sonra sıkıntılar başlayacak, il ilçe yönetimleri belirlenecek dövüşler kavgalar bir birinin ardından atmalar yine devam edecek aslında değişen pek bir şey olmayacak.
Gerçekten bu parti Sayın Akşener’in dediği gibi yüzde 20 oy alabilecek mi, alacaksa geriye hangi parti ne kadar oy alacak? Hepsi bir muamma.
Yaklaşık 55 milyon seçmenin oy kullanacağı seçimlerde bu rakam 11 milyon oy demek ve her 5 kişiden birinin oyunu almak demektir.
MHP’ye kızanlar veya il ilçe yönetiminde yer alamayanlar öyle veya böyle birileri ile hesaplaşmak isteyenler kurulan bu yeni partiye iltihak edecekler.
Sonra mı ne olacak? Geçen hafta ki yazımızda dediğimiz gibi ülkücü camia bir kez daha meclis dışı kalacak. Belki de buda projenin bir oyunu tıpkı daha evvel kurulup kapatılan bir çok partinin olduğu gibi!
Bize düşen yine de bu kurulan siyasi partinin Türk siyasi hayatına hayır getirmesini dilemek.
Bir fıkra ile bitirelim.
Adamın biri falcıya gitmiş. Falcı adamın avuç içini inceler incelemez, falcının yüzü karışmış. Adam telaşla sormuş:
- Hayırdır... Halim, ahvalim çok mu kötü?
Falcıdan cevap:
- Üzgünüm... Pek yakın bir vakitte, tüm Türkiye'nin felaketine sebep olacak bir iş yapacaksın!...
Kendini deccal gibi hisseden adamcağız ne yapsın?
Derhal, kendini en yakın demir yoluna atıp rayların üzerinde hayatına son verecek ilk treni beklemeye başlar.
Derkeeeeen, yandaki çayırda top oynayan çocuklardan biri topu demir yoluna kaçırır. Tam o anda da, yaklaşmakta olan trenin çuf çuf sesleri duyulur.
Çocuğu rayların üstünde gören adam, kendi makûs talihini unutup çocuğa doğru bir hamle yapar. Oğlanı kaptığı gibi, son anda rayların dışına yuvarlar.
Tren uzaklaşınca, talihsiz adam döner çocuğa sorar:
- İsmin nedir yavrum?
- Recep T. Erdoğan
Sevgi ile kalın…