Kırşehir İl Genel Meclis Başkanı Şaban Çelik Hıdırellez dolayısıyla bir kutlama mesajı yayınladı.
Meclis Başkanımız Çelik,  kutlama mesajında şu ifadelere yer verdi:
“Türk kültüründe olduğu gibi birçok farklı kültürde de yazın başlangıcı olarak görülen Hıdırellez Günü, Hz. Hızır ile İlyas Peygamber’in yılda bir defa bir araya geldikleri gün olarak kabul edilmektedir.
“Türk dünyasında olduğu gibi ülkemizde de sevinç ve coşkuyla kutlanmakta olan Hıdırellez, baharın gelişini müjdeleyen gündür.
“Kültürümüzü oluşturan örf, adet ve geleneklerimiz hayatın vazgeçilmez unsurları olduğu gibi bu değerlerimiz de birlik ve beraberliğimize güç katmaktadır. Doğayla iç içe yaşayan milletimizin, dostluk ve kardeşliği pekiştirmek adına yüzyıllardır Hıdırellez coşkusunu yaşamaktadır.
“ Toplumumuzu ayakta tutma ve birleştirme hususunda hayati öneme sahip bu kutlamalar, nesilden nesile, kuşaktan kuşağa geçerek varlığını bugün de devam ettirmektedir. Dil, din ve ırk ayrımı gözetmeksizin farklı kültürlerin bir arada kutladığı, hoşgörü ve yardımlaşma anlayışı üzerine kurulu olan Hıdrellez, dünya barışına da katkı sağlayabilecek geleneklerimiz arasında yer almaktadır.” 
“GEÇMİŞLE GELECEĞİMİZ ARASINDA KÖPRÜ VAZİFESİ GÖRÜYOR”
            Meclis Başkanı Çelik, Hıdırellez’in hoşgörü ve yardımlaşma anlayışı üzerine kurulu olduğunu belirterek sözlerine şöyle devam etti:
“Hıdırellez, geçmişle geleceğimiz arasında köprü vazifesi gören ve gelecek nesillere aktarılarak yaşatılması gereken en önemli miraslarımızdan birisidir. Ülkemizin yanı sıra,  Ortadoğu başta olmak üzere tüm dünyada da barışın ve dostluğun hâkim olduğu güzel günlere, dünya milletlerin şuan çok yoğun olarak mücadele ettiği salgın hastalıkların geçmesine vesile olması temenni ediyorum. Bu duygu ve düşüncelerle, baharın ve güzel günlerin müjdecisi olan Hıdırellez Günü’nün, sağlık, mutluluk, bolluk ve bereket getirmesini diliyor, milletimizin ve tüm hemşerilerimin Hıdırellez Günü’nü kutluyor, sağlıklı ve huzurlu günler diliyorum.” (HABER MERKEZİ)