Bugün geçtiğimiz sezon Kırşehir Amatör Küme Futbol Ligi’ni şampiyonlukla bitirip bir üst lige, yani BAL Ligi’ne yükselen Kırşehir Çayağzıspor’u yazmak istiyorum. Bir Çayağzılı olarak değil, bir Kırşehirli olarak… Geçtiğimiz sezon Kırşehir Belediyesporumuz BAL Ligi’nde ilimizi temsil ederken gerek Valilik, Belediye ve sivil toplum kuruluşlarının verdiği maddi destekle, gerekse Kırşehirli taraftarın manevi desteğiyle şampiyon olup 3.

Bugün geçtiğimiz sezon Kırşehir Amatör Küme Futbol Ligi’ni şampiyonlukla bitirip bir üst lige, yani BAL Ligi’ne yükselen Kırşehir Çayağzıspor’u yazmak istiyorum.
Bir Çayağzılı olarak değil, bir Kırşehirli olarak…
Geçtiğimiz sezon Kırşehir Belediyesporumuz BAL Ligi’nde ilimizi temsil ederken gerek Valilik, Belediye ve sivil toplum kuruluşlarının verdiği maddi destekle, gerekse Kırşehirli taraftarın manevi desteğiyle şampiyon olup 3. Lige yükseldi.
Peki, neden bu sene Bölgesel Amatör Lig’de ilimizi temsil eden Kırşehir Çayağzıspor’a, aynı destek verilmiyor anlamış değilim.
Ben öyle fanatik bir taraftar olmadım hiçbir zaman, burada holiganlık yapacak da değilim.
Aslına bakarsanız daha tacın da ofsaytın da ne olduğunu tam olarak bilmem.
Ama bazı şeyleri hissetmek için bilmek gerektiğine inanmıyorum. Keza ta küçükken milli takımımızın maçlarını izleyip gol atılınca milli duygularım kabarır, sevinçten ağlardım.
Şimdi de öyle, geçtiğimiz sezon Kırşehir Belediyespor’a şampiyonluk getiren Nevşehirspor maçından sonra kardeşlerim ve kuzenlerimle birlikte kutlama konvoyuna katılıp, bayrak sallamışlığım bile var.
Binlerce Kırşehirli sokaklara dökülmüş her yer yeşil-beyaz olmuştu adeta.
Peki, şimdi sorarım size, Çayağzıspor bu memleketin takımı değil mi? Kırşehir’imizi ulusal platformda temsil etmiyor mu?
Neden kurum ve kuruluşlardan gerekli maddi manevi destek görmüyor?
Neden Kırşehirliler maçlarına giderek moral vermiyor?
Neden maç sonuçları yazılı basılı medyada hak ettiği yeri bulmuyor?
Neredeyse Gazetemiz “Kırşehir Çiğdem” dışında hiçbir yerel gazetenin spor sayfasında haberlerini göremiyorum.
Bütün maddi imkânsızlıklara rağmen Kırşehir’i en iyi şekilde temsil eden Kırşehir Çayağzıspor Kulüp Başkanı hemşerim İlker Demirbilek ağabeyim bugüne kadar kimseden maddi bir destek bulamamasına rağmen, tek başlarına buralara getirdiler. Fakat nereye kadar böyle gidecek?
Talihsizliklerin de peşini bırakmadığı Çayağzıspor, geçtiğimiz aylarda Afyon’a maça giderken takım aracı yolda yanıp oyuncular ölümden dönmüştü.
En son da öğrendim ki maçlar artık Ahi Stadı’nda değil Ahi Evran Üniversitesi Stadı’nda oynanıyormuş. Daha şurada ki Ahi Stadı’na gitmeyen vatandaş üniversiteye nasıl gitsin? Tahsis edilen iki-üç otobüsle olacak iş mi? Maddi destek zaten göremeyen takımımız manevi destekten de mahrum edilince nasıl gelecek o galibiyetler?
Buradan Valimiz Sayın İbrahim Akın’a, Belediye Başkanımız Sayın Yaşar Bahçeci’ye, Kırşehir İl Özel İdaresi yetkililerine ve sivil toplum kuruluşlarının başkan ve yöneticilerine sesleniyorum, Kırşehirimizi ulusal platformda temsil eden Çayağzıspor’a biraz olsun gerekli maddi manevi desteği verin.
Unutulmamalı ki yenilen her gol, alınan her mağlubiyet yalnız Çayağzıspor’un değil, aynı zamanda da Kırşehir’imizindir…